به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، مهدی محمودی در دیدار پاسکال آرتاد مدیر منطقه ای ریلیف اینترنشنال سیاست کلی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در خصوص ارائه انواع خدمات از قبیل معیشت، بهداشت، سواد آموزی و حرفه آموزی به مهاجرین و پناهندگان را یادآور شد.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی و امنیتی حاکم بر کشور افغانستان بیشترین جمعیت پناهندگان و مهاجرین در ایران را افغانستانی ها تشکیل میدهند. جمهوری اسلامی ایران برنامه هایی در راستای ارائه خدمات به پناهندگان درحال اجرا دارد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی در ادامه با اشاره به نقش موثر سازمان های بین المللی در ارائه خدمات مطلوبتر به پناهندگان در ایران اضافه کرد: سازمان بین المللی با نیازسنجی و تخصیص بودجه های بیشتر در کنار این اداره کل، که متولی رسیدگی به امور پناهندگان و همچنین هماهنگی بین دستگاه های مختلف در این حوزه است قدم موثرتری در ارائه خدمات مطلوب تر و برنامه ریزی شده بردارند.
محمودی تشریح کرد: هدف نهایی جمهوری اسلامی ایران تلاش برای توانمندسازی پناهندگان در بازگشت عزتمندانه آنها به کشور خویش است. با کاهش جمعیت پناهندگان جمهوری اسلامی ایران خدمات بیشتری در حوزه های معیشت، حرفه آموزی و بهداشت به جمعیت کوچک شده پناهندگان خواهد داشت.
وی افزود: ارائه خدمات به پناهندگان نیز به نحوی پیگیری شود که باعث ماندگاری آنها در کشور نشده و از بازگشت آنها به وطن خود جلوگیری کند.
محمودی با بیان اینکه سازمان ریلیف اینترنشنال که سالهاست در کشور ایران مشغول انجام فعالیتهای خیرخواهانه درحوزه پناهندگان است، عنوان کرد: با توجه به نیازسنجی هایی که صورت گرفته است تلاش برای ارتقاء سطح سواد و آموزش پناهندگان و مهاجرین یکی از اصلی ترین گام هایی است که باید برداشته شود و تأکید مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران نیز بر این موضوع است که همه اتباع افغانستانی در ایران باید شرایط تحصیل داشته باشند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تصریح کرد: با توجه به اهمیت این موضوع پیشنهاد می کنیم که سازمان ریلیف اینترنشنال در ایجاد فضای آموزش مناسب و ساخت مدارس فعالیت گسترده تری داشته و در کنار اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی دستاوردهایی خوبی را به همراه داشته باشند.
جمهوری اسلامی در ۴۰ سال گذشته خدمات ارزنده ای در حوزه مهاجرین و پناهندگان داشته است
پاسکال آرتاد مدیر منطقه ای ریلیف اینترنشنال نیز در این دیدار با اشاره به خدمات ارزنده ای که جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال گذشته در حوزه مهاجرین و پناهندگان داشته است، افزود:سازمان ریلیف اینترنشنال برای اولین بار درایران و در زمان زلزله رودبار آغاز به کار کرد و از زمان زلزله بم به صورت رسمی کار را ادامه داد.
وی با اشاره به انیکه سازمان ریلیف اینترنشنال در حوزه آموزش، سلامت، معیشت فعالیت های گسترده ای در طی سالهای گذشته در کشور ایران انجام داده افزود: در حوزه کمک رسانی در بلایای طبیعی نیز فعالیت هایی را داشته ایم که می توان به حمایت از بازسازی و تجهیز مدارس، حمایت نقدی از افراد به شدت آسیب پذیر مناطق آسیب دیده از سیل وزلزله و غیره اشاره کرد.