به گزارش تارنمای وزارت خارجه فرانسه، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت : وضعیت در منطقه خلیج(فارس) بسیار نگران کننده است. آزادی ناوگان ها در معرض خطر است، و این وضعیت نه تنها مانع از مبادلات تجاری دریایی است بلکه باعث افزایش تنش های به وجود آمده، می شود.
وی از مقامات جمهوری اسلامی درخواست کرد که نفتکش استنا ایمپرو را آزاد کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی فرانسه گفت: ما با شرکای انگلیسی و آلمانی و چندین شریک علاقمند دیگر، درباره یک ابتکار اروپایی برای به کارگیری ابزار نظارتی مناسب گفت و گو می کنیم. این برای تسهیل عبور کشتی ها در منطقه است.
او گفت: این بخش باید توسط کشورهای اروپایی هماهنگ شود. ما همچنین در سطح دیپلماتیک خواهان ایجاد شرایطی برای گفتگوی جامع منطقه ای در مورد امنیت دریایی هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه افزود: تا آنجایی که به ما مربوط می شود، این ابتکار در نظر گرفته شده است تا بتواند تنش ها را تضعیف و کاهش تدریجی آنها را تسهیل کند. این ابتکار با رویکرد فشار حداکثری آمریکا متفاوت است.
او افزود: هدف از این طرح پاسخ دادن به یک مساله اقتصادی و استراتژیک است که به طور مستقیم بر منافع اروپا تأثیر می گذارد. ابتکار ما طبیعتا باید با ایالات متحده در جنبه عملیاتی آن هماهنگ شود.
رسانههای غربی روز سهشنبه به نقل از سه منبع اروپایی مدعی شدند که فرانسه، ایتالیا و دانمارک حمایت اولیه خود را از طرح انگلیس برای تشکیل یک ائتلاف دریایی در خلیج فارس اعلام کردهاند.
این در حالی است که اروپاییها در ماه ژوئن درخواست مشابه آمریکا برای تشکیل چنین ائتلافی را رد کرده بودند زیرا بیم آن داشتند که چنین اقدامی تنشها میان آمریکا و ایران را بدتر کند.
روز گذشته ، وزیر خارجه فرانسه میزبان سیدعباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران بود. فرستاده ویژه رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه گفت: جمهوری اسلامی ایران اجازه اخلال در روند کشتیرانی در منطقه را نخواهد داد.
در این ارتباط، وزیر خارجه فرانسه روز سهشنبه در پارلمان این کشور با اشاره به دیدار خود با عراقچی اظهار داشت: ما به اجرای روندی برای کاهش تنشها درخلیج فارس نیاز داریم.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، پاریس در حال پیگیری دیپلماسی فشردهای برای حل تنشهای جاری از طریق دیپلماتیک است. در همین راستا، «امانوئل بُن» مشاور رئیس جمهوری فرانسه در امور سیاست خارجی تاکنون دو بار به ایران سفر کرد.
آمریکا سال گذشته از برجام خارج شد و تحریمها را علیه ایران بازگرداند و افزون بر آن، تحریمهای دیگری نیز وضع کرد. در عین حال، آمریکا تلاش کرده تا متحدانی همچون انگلیس را برای اعمال فشار بر ایران با خود همراه کرده و منطقه خلیج فارس را متشنج کند.
لو دریان در این باره گفت: ما به اجرای روندی برای تشنجزدایی و کاهش تنش نیاز داریم. در همین حال، وی اظهار داشت که انگلیس، فرانسه و آلمان در حال کار روی ایجاد یک ماموریت نظارتی بر کشتیرانی در خلیج فارس هستند.
«جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس دوشنبه گفته بود که یک نیروی حفاظتی اروپایی برای کشتیرانی در خلیج فارس در حال طراحی است.