تهران - ایرنا - سفر دکتر «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به ونزوئلا، نیکاراگوئه و بولیوی در حالی انجام شد که تقویت روابط تهران با آمریکای لاتین در بحبوحه مواجهه با فشارهای آمریکا، بطور قطع در مسیر مقابله با واشنگتن موثر خواهد بود.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هفته جاری در حالی پس از سفر به نیویورک به ونزوئلا، نیکاراگوئه و بولیوی سفر کرد که تهران و این سه کشور آمریکای لاتین در راستای گسترش هر چه بیشتر روابط در زمینه های مختلف گام برداشته اند.

تقویت روابط ایران و لاتینی ها می تواند به اهرمی موثر در مقابله با فشارهای ظالمانه آمریکا علیه تهران و کشورهای انقلابی آمریکای لاتین تبدیل شود.

** واشنگتن نگران از اتحاد ایران - آمریکای لاتین

ایران همواره روابط بسیار خوبی با کشورهای آمریکای لاتین داشته که این مساله مدتهاست نگرانی هایی را برای مقامات کاخ سفید ایجاد کرده است.

دولت کنونی آمریکا طی دو سال گذشته بدنبال تحت فشار گذاشتن دولت های چپ گرای آمریکای لاتین بوده این در حالیست که در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا، واشنگتن در مسیر بهبودی روابط با شماری از لاتینی ها از جمله کوبا گام برداشت. سیاست تحت فشار گذاشتن کشورهای آمریکای لاتین توسط دولت ترامپ، فرصتی را ایجاد کرده تا همپیمانی گسترده ای میان ایران و کشورهای آمریکای لاتین در برابر سیاست های خصمانه کاخ سفید ایجاد شود.

واشنگتن که پیشتر با دقت حضور پررنگ ایران در آمریکا لاتین را مورد توجه قرار می داد، بطور قطع با این شرایط نگرانی هایش تشدید خواهد شد چون همکاری های گسترده تهران با این کشورهای آمریکای لاتین می تواند سیاست های دولت ترامپ را ناکام بگذارد.

** تقویت روابط ایران و ونزوئلا و ناکامی تحریم های آمریکا

سفر دکتر ظریف به ونزوئلا در بحبوحه مواجهه همزمان تهران و کاراکاس با تحریم های ظالمانه و غیرانسانی آمریکا انجام شد.

ایران و ونزوئلا در حالی با شدیدترین فشارهای آمریکا روبرو هستند که تاکنون با تدابیر موثر توانسته اند این تحریم ها را بی اثر کنند.

بطور قطع همکاری های بیشتر ایران و ونزوئلا در حوزه های مختلف می تواند به اهرمی قوی و مقاوم در برابر آمریکا تبدیل شود.

وزیر حارجه جمهوری اسلامی ایران در اولین گام این سفر خود به آمریکای لاتین بامداد شنبه وارد کاراکاس پایتخت ونزوئلا شد و با مقامات ارشد این کشور از جمله «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد.

دکتر ظریف عصر شنبه به وقت محلی با نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا دیدار و در خصوص ابعاد مختلف روابط دوجانبه و سایر مسائل مورد علاقه گفت وگو و تبادل نظر کرد.

وی همچنین در کاراکاس در اجلاس مهم وزیران خارجه عضو جنبش عدم تعهد شرکت و سخنرانی کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در کاراکاس با خانم «دلسی رودریگرز» معاون اول رییس‌ جمهوری ونزوئلا در مورد آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت وگو کرد.

در این دیدار طرفین در خصوص آخرین تحولات روابط دو جانبه، توسعه و تعمیق روابط دو کشور در تمامی زمینه ها و نیز مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی گفت وگو و تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در کاراکاس در نشست جنبش عدم تعهد و کمیته فلسطین این جنبش حضو یافت.  دکتر ظریف در جمع وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد گفت: موج نوین ماجراجویی یکجانبه گرایانه افراطی آمریکا مهم‌ترین چالشی است که اکنون تقریباً همگی ما به طریقی با آن روبه رو هستیم.

وی افزود: این چالش در حال تضعیف حاکمیت قانون در سطح بین المللی است و به انحاء گوناگون صلح و ثبات در سراسر جهان را در معرض تهدید قرار داده است.

ظریف در یکی از اظهارنظرهایش در کاراکاس گفت که حضور آمریکا در هر نقطه از جهان باعث بی ثباتی، فشار به مردم و افزایش تندروی و تروریسم است.

وی ادامه داد: مقاومت مردم ونزوئلا در برابر رفتارهای مداخله جویانه آمریکا برای ما و آینده منطقه و جهان بسیار مهم است.

** ایران - نیکاراگوئه تقویت روابط دو کشور برادر

دکتر ظریف پس از ونزوئلا عازم نیکاراگوئه شد و صبح دوشنبه پس از ورود به ماناگوآ با مقامات ارشد این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

وزیر خارجه ایران در نیکاراگوئه با «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

ظریف در این دیدار اظهار کرد: دولت آمریکا به رغم همه قوانین، مقررات و قطعنامه ها دست به تروریسم اقتصادی علیه ملت های مستقل می زند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با برشمردن زمینه های مختلف همکاری های دو کشور در زمینه های تجاری، صنعتی، انرژی، کشاورزی، مالی و … بر اراده تهران برای توسعه و تعمیق روابط دو جانبه تاکید کرد.

رئیس جمهوری نیکاراگوئه نیز در این دیدار تاکید کرد: هرگز مفهوم تحریم آمریکا را قبول نداریم چون در چارچوب قوانین بین المللی نیست و این تحریم ها علیه مردم ما و شما یکجانبه و غیر قانونی است.

ظریف در این سفر همچنین با «گوستاوو پورراس کورتس» رئیس مجلس ملی نیکاراگوئه و «دنیس مونکادا» وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفت وگو کرد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین در این سفر با چند تن از وزیران و مقام های ارشد دولت نیکاراگوئه دیدار و راههای توسعه و تقویت روابط دو جانبه تهران و ماناگوآ به ویژه در حوزه های اقتصادی را بررسی کرد.

تهیه نقشه راه همکاری های اقتصادی، تجاری، مالی، صنعتی دو کشور و با کشورهای منطقه از جمله توافق های این نشست عالی رتبه بود.

** ایران و بولیوی، گسترش همکاری های علمی و اقتصادی

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر به آمریکای لاتین، پس از ورود به بولیوی صبح سه شنبه به وقت محلی با «اوو مورالس» رییس جمهوری بولیوی دیدار و گفت وگو کرد.

ابعاد مختلف روابط دو جانبه، مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی محور اصلی این گفت وگو و رایزنی بود.

دکتر ظریف همچنین با «دیه گو پاری» وزیر امور خارجه و دیگر مقام های بولیویایی نیز دیدار و گفت وگو کرد.

وزرای امور خارجه ایران و بولیوی نیز در دیدار با یکدیگر، درباره مسائل مختلفی از جمله زمینه های اقتصادی و بهداشتی و درمانی گفت وگو کردند.

در دیدار ظریف و  «دیگو پری روریگز» ابعاد مختلف همکاری های دوجانبه بویژه در زمینه های اقتصادی، تجاری، بانکی، کشاورزی، بهداشتی و درمانی و ... مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار گرفت.

همچنین سند تفاهم همکاری های توسعه ای میان جمهوری اسلامی ایران و دولت بولیوی در زمینه ظرفیت سازی فناوری های پیشرفته - نانو تکنولوژی - در دانشگاه «ای ام آی»(EMI) امضا شد.