تهران – ایرنا – مطالعات اخیر نشان می‌دهد مصرف افراطی فلفل تند خطر بروز اختلال شناختی را افزایش می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، فلفل حاوی ویتامین C و مقادیر بالای آنتی اکسیدان است و مصرف متعادل فلفل‌هایی با تندی ملایم توصیه شده است.
بر اساس مطالعات قبلی مصرف فلفل‌هایی با تندی زیاد از قبیل فلفل کارولینا ریپر یا فلفل دم عقربی بدن را با مشکلات جدی مواجه می‌کند و موارد مختلفی از قرارگرفتن مصرف‌کنندگان این نوع فلفل در شرایط اورژانسی گزارش شده است. استفاده از این نوع فلفل و موارد مشابه دیگر خیلی مرسوم نیست و اغلب فلفل‌های ملایم مورد استفاده هستند.
مطالعات مختلفی نیز در زمینه فواید فلفل صورت گرفته و بر اساس یک مطالعه جامع در سال ۲۰۱۷ میلادی، مصرف متعادل فلفل ملایم با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط است. خواص و طعم فلفل ناشی از وجود ترکیبی به نام کسپایسین (capsaicin) است.
تا امروز هیچ مطالعه‌ای در رابطه با مصرف فلفل و زوال شناختی صورت نگرفته است، ولی مطالعات جدید محققان دانشگاه قطر روی چهار هزار و ۵۸۲ فرد چینی نشان می‌دهد مصرف مداوم فلفل تند به مقدار بیش از ۵۰ گرم در روز، احتمال زوال شناختی و زوال عقل را به میزان دو برابر افزایش می‌دهد. این رابطه در مورد فلفل تازه و خشک صادق است.
در ادامه آمده است، مصرف فلفل به میزان متعادل منجر به کاهش وزن می‌شود و خواص مهمی برای سلامت دارد، ولی نباید در مصرف آن افراط کرد و مصرف فلفل‌های تند نیز سفارش نمی‌شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Nutrients منتشر شده است.