اسلام آباد - ایرنا - مخالفت و کارشکنی های دولت آمریکا با توسعه روابط میان کشورهای مستقل در جهان امر جدیدی نیست و این درحالی است که دو کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان نیز همواره با سنگ اندازی واشنگتن مواجه بوده که تبعات آن تاثیرات منفی بر همکاری های دوجانبه و رشد و توسعه ملت های منطقه دارد.

واشنگتن همواره مخالف توسعه روابط میان دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان است، امری که مقام های عالی تهران به ویژه مقام معظم رهبری بارها به آن اشاره کرده و تاکید کرده اند که تنها راه تحکیم روابط دوجانبه بی توجهی به فشارها و دخالت های واشنگتن است.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اردیبهشت ماه امسال در دیدار «عمران خان» نخست وزیر پاکستان فرمودند که روابط دو کشور دشمنان جدی دارد که باید بر خلاف میل آنها، همکاری‌ها و ارتباطات در بخش های مختلف تقویت شود.

ایشان همچنین طی سال های اخیر خطاب به سران دولت های وقت در پاکستان تاکید کرده بودند: امریکا که خباثت آن برای همه مشخص است، از جمله دولت هایی است که تلاش دارد میان ایران و پاکستان فاصله ایجاد کند، البته غیر از امریکا دولت های دیگری نیز در این خصوص فعال هستند.

اکنون بار دیگر زمزمه هایی از مخالفت بی جای کاخ سفید با توسعه روابط ایران و پاکستان شنیده شده و گفته می شود که اسلام آباد بار دیگر با فشار واشنگتن مواجه است.

روزنامه اقتصادی «بیزنس ریکوردر» پاکستان روز پنجشنبه از واکنش منفی آمریکا به تلاش های پاکستان برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران خبر داد و نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا طی دیدار اخیر با نخست وزیر پاکستان و برگزاری گفت وگوهای دو کشور در سطح هیات های عالیرتبه گفته است که اسلام آباد نباید روابط خود با تهران را گسترش داده بلکه راه های دیگر را برای تجارت انتخاب کند.

در این گزارش آمده است: ترامپ به هیات نخست وزیر پاکستان این پیام را ابلاغ کرده که اسلام آباد باید برای فعالیت های اقتصادی و تجاری راه های مختلف از جمله تجارت با ایالات متحده آمریکا را انتخاب کند.

بیزنس ریکوردر به نقل از منابع آگاه از مذاکرات اخیر سران پاکستان و آمریکا افزود: واشنگتن از اسلام آباد خواسته که به جای همسایه خود (ایران) به کشورهای دیگر نگاه کند.

واکنش آمریکا به توسعه روابط تهران-اسلام آباد در حالی است که هشتمین نشست کمیته مشترک تجاری به میزبانی دولت پاکستان برگزار شد و دو کشور مذاکرات سازنده ای را برای توسعه همکاری های اقتصادی و بازرگانی انجام دادند.

به گفته روزنامه پاکستانی بیزنس ریکوردر: ایران و پاکستان در خلال نشست کمیته مشترک تجاری پیشنهادهایی مبنی بر دور زدن تحریم های آمریکا، ایجاد سازوکار ویژه برای تحکیم تجارت و ایجاد یک بانک اختصاصی برای تجارت با ایران را مورد بررسی و توافق قرار دادند.

تدوم سنگ اندازی واشنگتن در مسیر توسعه روابط دو کشور همسایه در حالی است که «عبدالرزاق داود» مشاور نخست وزیر پاکستان در امور صنعت و تجارت اخیرا طی گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد اعلام کرد که پاکستان به رغم تحریم های آمریکا صادقانه به دنبال تقویت روابط تجاری با جمهوری اسلامی ایران است.

توافق نامه ها و قراردادهای مهم مرتبط با حوزه های مختلف میان ایران و پاکستان به امضا رسیده است که اجرای فوری آن علاوه بر تحکیم بیش از پیش همکاری های دوجانبه پیام واضحی را به مخالفان روابط دو کشور به ویژه آمریکا مبنی بر بیهوده بودن تحریم ها و فشارهای آنان می دهد.

با توجه به توافق مقام های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان پیگیری و اجرای تصمیم افزایش حجم تجارت دو کشور به پنج میلیارد دلار رویا نیست. خیلی به واقعیت نزدیک، و با کمی تلاش و مدیریت به راحتی قابل تحقق است.