افشین رحیمی روز پنج شنبه در نشست شورای اداری شهرستان مشهد افزود: خراسان رضوی دارای ۴۷ مرکز آموزشی و ۸۷۸ کارگاه آموزشی در سطح استان است که در راستای ارائه خدمات عادلانه بسیاری از این آموزشها به صورت سیار در حاشیه شهر مشهد، زندان ها و پادگانها ارائه شده است.
وی ادامه داد: ۸۷ پایگاه فنی و حرفه ای در حاشیه شهر مشهد فعالیت دارد که به هشت هزار و ۱۸۸ نفر طی سال گذشته آموزشها و مهارتهای فنی ارائه داده اند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی گفت: سال گذشته پنج هزار و ۵۰۰ سرباز در پادگانهای استان بر اساس توافقنامه کشوری این سازمان با ستاد کل نیروهای مسلح، آموزش فنی و حرفه ای دیده اند.
رحیمی افزود: دو گروه مخاطب آموزشهای این اداره کل هستند گروه نخست افرادی که دانش کافی را در مراکز آموزشی کسب کرده اند اما مهارت کافی ندارند و لازمه حضور آنها در بازار، داشتن مهارت فنی کافی است.
وی اضافه کرد: برخی دیگر اما با وجود داشتن مهارت، دانش کافی ندارند و با ورود فناوریهای جدید بیم از دست دادن شغل خود را دارند مثلاً تعمیرکاران خودروهای قدیمی همچون پیکان از این دسته اند که در فنی و حرفه ای آموزشهای فنی برای تعمیر خودروهای جدید جهت این قشر هم فراهم شده است.
مدیر کل فنی و حرفه ای خراسان رضوی به اجرای نهضت مهارت آموزی و ششم مرداد روز مهات آموزی و فنی و حرفه ای اشاره و بیان کرد: در دهه پنجم انقلاب اسلامی قرار داریم و همان طور که معضل بی سوادی با نهضت سوادآموزی به حاشیه رفت باید در حوزه معضل بیکاری و فقدان مهارت افراد نیز نهضت مهارت آموزی را با قوت در دستور کار قرار داد.
رحیمی گفت: امروز هیچ صنعت و کارخانه ای افراد را به واسطه داشتن مدرک صرف جذب نمی کند بلکه توانمندی، مهارت و دستهای توانای افراد است که می تواند به اشتغال و پایداری شغل صاحبانشان منجر شود.
فنی و حرفه ای خراسان رضوی در مجموع طی سال گذشته ۱۰ میلیون نفر ساعت در بخش دولتی و ۱۶ میلیون نفر ساعت در بخش خصوصی آموزش ارائه داده است.
۳۲۲۱/۱۹۲۲