تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۰

یزد - ایرنا - رئیس شورای اجتماعی ابرکوه با بیان اینکه دستگاه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی این شهرستان ماموریت‌های متعددی برای پیشگیری از وقوع ناهنجاری‌ها به عهده دارند، اما این برنامه‌ها به نحوه مطلوبی انتطارات را بر آورده نمی‌کند، گفت: لذا این نهادها نسبت به تقویت و گسترش برنامه‌های خود اهتمام جدی‌تری داشته باشند.

محمد کاظمی نسب روز پنچشنبه در نشست هم اندیشی پیشگیری از وقوع جرم با محور بررسی آسیب‌های اجتماعی و فضای مجازی افزود: ما به دنبال ساختار یا سازمانی هستیم که از وقوع جرم جلوگیری کند تا همه چیز جنبه رسمی قانونی و دستورالعملی داشته باشد و به اعتقاد مسئولان چنین سازمانی تشکیل شود.

فرماندار ابرکوه اظهار کرد: اجتماعی کردن پیشگیری از وقوع جرم باید بیشتر مورد نظر قرار گیرد و با مشارکت حوزه معاونت اجتماعی قوه قضائیه ، دیگر نمی توانیم قائل به ساختار و سازمان و تقسیم وظایف به شکل اداری باشیم.

وی ادامه داد: لذا بحث پیشگیری از وقوع جرم باید اجتماعی شود، همه مردم و مسئولان باید تلاش کنند که قوانین مربوط به خود را به نحو شایسته اجرا کند.

کاظمی نسب با بیان اینکه دسترسی آزاد به اطلاعات و فضای مجازی از جمله حقوق شهروندی است، تصریح کرد: اما محدود کردن دسترسی به فضای مجازی در دستور کار دولت تا آنجایی که قوانین اجازه داده آن را محدود کرده است.

وی با تاکید بر فراهم کردن امکانات تفریحی برای افراد جامعه و استفاده کمتر از فضای مجازی یادآور شد: در راستای گسترش تفریح سالم برای عموم مردم پارسال ۵۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی به شهرداری ابرکوه اختصاص داده شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: برگزاری و گسترش فعالیت جشنواره‌های زردآلو، اسب سواری، جشن‌های شهروندی و برنامه‌های فرهنگی در مساجد و پایگاه‌ها در جلوگیری از وقوع جرم بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

پیشگیری از وقوع جرم اهتمام قوه قضاییه

دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه هم در این نشست با اشاره به آغاز فعالیت رئیس جدید قوه قضائیه گفت: نگاه دستگاه قضا این است باید در این حوزه به سمت پیشگیری از وقوع جرم حرکت کرد.

میثم رنجبر افزود: در این ارتباط باید آسیب‌ها را شناسایی و ظرفیت‌ها را پیدا کنیم، با شیوه تهاجم فرهنگی آشنا شویم ،جوانان و خانواده‌ها را از مسائل مخرب تهاجم فرهنگی دشمنان آگاه کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه در فضای مجازی کلاهبرداری، سرقت، تهدید، توهین، فساد، فحشا و توزیع و فروش مواد مخدر و حتی قاچاق انسان رو به افزایش است، کثرت پرونده‌ها، در حوزه فضای مجازی بسیار نگران کننده است.

این مقام قضایی ادامه داد: مردم این شهرستان همچون گذشته به آداب ، سنن، فرهنگ دینی و اصالت دینی خود هنوز پایبند هستند، لذا آمار کم وقوع جرم هم برای این شهرستان زیاد و نگران کننده است.

وی باطرح این پرسش چه برنامه‌ها و ظرفیت‌هایی برای پیشگیری در اختیار و یا در دست اجرا داریم، اضافه کرد: این شهرستان باید با سایر شهرهای بزرگ و کلان کشور متفاوت باشد و از ظرفیت‌های پیشگیری از ناهنجاری ها استفاده کند.

وی بیان کرد: کنترل نکردن فضای مجازی، یکی از علل گسترش آسیب‌های اجتماعی در فضای مجازی است.

رنجبر با تاکید بر اینکه در حوزه آسیب‌های اجتماعی در فضای مجازی نگاه ما بر قضازدایی و پیشگیری است، خاطرنشان کرد: باید بر اساس احادیت و روایات، حفظ حریم اجتماعی افراد مد نظر باشد و باید برای دانش آموزان، دانشجویان یا برای دختران و پسران حریم اجتماعی به عنوان یکی از اصول پایدار حفظ شود.

وی تاکید کرد: مشارکت‌های مردمی، امر به معروف و نهی از منکر در جامعه واقعاً مغفول مانده و مشارکت مردمی را اصلاً در حوزه پیشگیری نمی‌بینیم.

دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه همچنین یادآور شد: تهاجم فرهنگی و جنگ نرم موضوع مهمی  است که جوانان را مورد هدف قرار داده است باید امنیت بخشی صورت گیرد و محتوای فضای مجازی در این تهاجم کاهش یابد.

راهکارها، پیشگیری باشد

یکی از مدرسان دانشگاه ابرکوه نیز بابیان اینکه باید راهکارهایی ارائه دهیم که پیشگیری  باشد، گفت: با توجه به گروه سنی مجرمان فضای سایبری بیشتر آنها نوجوانان و دانشجویان هستند.

مهدی امیدی افزود: مدارس مهمتر از دانشگاه‌هاست و در مدارس آسیب‌ها جدی تر است و باید کارگاه‌های آموزشی بیشتری برگزار شود.

وی تصریح کرد: برگزاری برنامه‌های شاد و متنوع تفریحی سالم با استقبال زیاد مردم روبروست و افراد را برای چند ساعتی از فضای مجازی دور میکند.

فضای مجازی با وجود آسیب‌های جدی نکات مثبتی هم دارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابرکوه هم افزود: فضای مجازی برغم آسیب‌های جدی نکات مثبتی هم دارد که میتوان بخش‌های مثبت آن را برای جوانان پر رنگ تر کرد.

عباس علوی راد تاکید کرد: باید نگاه‌ها را به فرصت‌هایی که در این فضا هست جلب کنیم شاید از این طریق آنها از فضای منفی فاصله بگیرند.

وی با بیان اینکه وقتی جوان دچار دوگانگی و سر درگمی می‌شود و ذهن او را تخریب می کنند، اظهار کرد: باید سیاست یکپارچه‌ای در بحث فضای مجازی داشته باشیم.

این استاد دانشگاه افزود: اگر احساس می کنیم، فلان کانال برنامه خوب برای جوانان ندارد، باید جایگزینی برای او ایجاد کنیم و تولید محتوای قوی‌تری داشته باشیم.

مرکز شهرستان ۵۵ هزارنفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

۷۵۴۰/‏ ۲۰۴۷/