بهمن مرادنیا روز پنجشنبه در چهارمین جلسه اصلی کمیسیون هماهنگی، نظارت و مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان اظهار داشت: هفته گذشته در تهران با وزیر راه و شهرسازی جلسه ای در این رابطه داشتیم و تصمیم گیری شد تا این اعتبار برای ساماندهی مرز اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه اختصاص این میزان اعتبار بسیار خوب و گام بزرگی برای ساماندهی و توسعه مرز باشماق است، افزود: دستگاه های اجرایی نیز باید برای اجرای سریعتر این طرح با اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای همکاری کنند.
استاندار کردستان یادآور شد: هفته گذشته همچنین جلسه در وزارت کشور برگزار شد تا نیروی انسانی مورد نیاز به طور موقت در گمرک مرز باشماق تامین شود ضمن اینکه دستگاه ایکس ری مستقر در این مرز نیز تعمیر شده و اکنون فعال است.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل جاده ای کردستان نیز اظهار داشت: طرح جامع ساماندهی مرز باشماق مریوان در دست اجراست و عرصه این مرز به طور کامل به راهداری واگذار شده و مشکل معارضین هم رفع شده است.
عبدالرحمن حسینی با بیان اینکه در حال حاضر فاز اول مطالعات این طرح تکمیل شده و مرحله دوم در حال اقدام است، اضافه کرد: برای اجرای این طرح ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که در صورت تخصیص اعتبار وارد فاز اجرایی آن می شویم در ضمن این مهم منوط به انتقال اسناد مالکیت عرصه مرز باشماق به نام سازمان راهداری کشور است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هم گفت: با همکاری نیروی انتظامی قاچاق اشیای تاریخی در استان بسیار کم است و از سال ۹۵ تاکنون سه جلد کتاب تاریخی در حین خروج از مرز توقیف و قاچاقچیان نیز دستگیر شدند.
سیدمحسن علوی اضافه کرد: در سال جاری نیز ۲ مورد قاچاق مربوط به این حوزه نیز کشف شد که یک مورد آن ۳۰ قلم اشیای تاریخی از فرد بانه ای و در مورد دیگر ۳۸ عدد سکه دوران سلوکی از فردی سنندجی بود.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم با بیان اینکه طرح ساماندهی انبارهای کالا با هدف شفاف سازی و مبارزه با قاچاق کالا در حال انجام است، افزود: از خرداد امسال تاکنون چهار هزار و ۵۰۶ انبار در سامانه به صورت خام ثبت شده که چهار هزار و ۱۹۹ مورد آن به تایید رسیده است.
طاها سمیعی پیشنهاد داد فرصت ۲ ماهه ایی برای ثبت انبارهای در حال انتظار داده شود تا نسبت به تایید یا حذف آنها اقدام شود.
۷۳۵۵/۹۱۰۲