یزد - ایرنا - فرماندار اردکان با اشاره به لزوم تقویت باورهای مردم نسبت به وظایف و رسالت‌های سازمان نظام مهندسی گفت: باید تعامل میان این نهاد و شهرداری به عنوان یک موضوع‌ مهم‌ و پشتوانه‌ای برای مهندسان سازمان در پیشگیری از ساخت‌ و سازهای غیراستاندارد نیاز به اصلاح دارد.

بهروز شهابی زاد روز پنجشنبه در دیدار با رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با تأکید بر اهمیت نظارت در امور مهندسی اضافه کرد: شهرداری‌ها باید حساسیت کافی در باره گزارش‌های تخلف ارائه‌ شده از سوی ناظران داشته باشند.

وی تصریح کرد کرد: اعتماد مردم سرمایه اجتماعی است و سازمان نظام مهندسی باید به بهترین نحو این اعتماد را پاسخ‌گو باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد نیز گفت: شفاف‌سازی بین مهندسان و این سازمان مسیری برای توسعه است و مجموعه این نهاد باید متخصص و صاحب نظر باشند و تا ساخت‌ و سازها از سوی عناصر صلاحیت‌دار صورت گیرد.

مهدی سالاری بیان کرد: اگر شهرداری‌ها و سازمان نظام‌مهندسی در کنار یکدیگر قرار گیرند می‌توان شاهد رویدادهای مؤثر و مطلوبی در سطح شهرها بود.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.

وی اواخر خرداد ماه گذشته در بازدید از ایرنا مرکز یزد گفته بود: خیلی از ساختمان‌های یزد با نقشه و نظارت مهندسان ساخته میشود اما در قالب شبکه‌هایی که رسمیت ندارد و بر همین مبنا تنها ۱۰ درصد ساختمان‌ها بر اساس روال رسمی تعریف شده در قانون ساخته می‌شود و ۹۰ درصد آن از طریق شبکه غیررسمی انجام می‌شود.

سالاری افزود: در یزد شرایط ساختمان سازی نسبت به سایر نقاط کشور خاص تر است به گونه‌ای که فضای غیررسمی ساخت و سازها خیلی بیشتر از فضای رسمی فعال است و شاید از لحاظ ساخت و ساز غیرمجاز، یزد یکی از پرتخلف ترین شهرهای کشور باشد.

وی تصریح کرد: پرتخلف به مفهوم این نیست که ساختمان‌ها زیرنظر مهندسان ساخته نمی‌شود بلکه به مفهوم این است که در چارچوب قانون و براساس مراحل تعیین شده مانند دریافت پروانه از شهرداری و نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان و در قالب طرح‌های مدیریت شهری ساخته نمی‌شود.

سالاری با بیان اینکه شهرداری اختیار زیادی دارد و خیلی از امور مردم در دست این نهاد است، یادآور شد: در سال‌های اخیر، شهرداری‌ها عمدتاً به یک دستگاه سیاسی تبدیل شده‌اند که نمونه آن در پروسه انتخاب شهرداری یزد در طول هشت ماه گذشته به خوبی مشهود بود و این گونه مسائل باعث می‌شود که شهرداری از وظایف اصلی خود باز بماند و این موضوع تأثیر مستقیم و زیادی روی عملکرد سایر دستگاه‌ها همچون نظام مهندسی می‌گذارد که باید بعد از دادن پروانه توسط شهرداری به یک ساختمان، وارد فرایند نظارت بر کار شود.

سازمان نظام مهندسی یزد بر اساس قانون در سال ۱۳۷۴ ایجاد شده و هم اکنون هفت هزار عضو در هفت رشته عمران، مکانیک، برق، معماری، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک دارد و ۲ هزار و ۷۴۱ نفر از این افراد پروانه اشتغال به کار دارند.

۷۵۴۴/ ۲۰۴۷