مشهد- ایرنا- داستان زندگی "حسن قاسمی دانا" غیورمردی از اهالی مشهد که نامش به عنوان نخستین شهید مشهدی مدافع حرم به ثبت رسیده، در قالب کتابی با عنوان "به وقت اردیبهشت" منتشر شده است.

"ظهرِ تب‌ دار، هیچ برگی بی تو زمین نمی ‌افتد، آشتی، عطرِ خاکِ شلمچه، رقیبی که رفیق شد، وقتِ عاشقی، یک دوستیِ ناب، طعمِ تلخ شیرینی، هَل مِن ناصرٍ ینصُرُنی، جانم می ‌رود ...، یکی شبیه خودش، به من نگو بی ‌معرفت، عصرِ پنجشنبه، عملیات ثامن ‌الائمه، خبری در راه است، بوسه ‌ای که جاماند و مسافر بهشت" عناوین برخی از ۱۹ داستان کوتاهی است که در قالب زندگینامه شهید مدافع حرم از کودکی تا شهادت در این کتاب روایت ده است.
شهید قاسمی دانا متولد ۱۳۶۳ مسلمانی مومن و انقلابی بود که در چارچوب تلاش برای حفاظت از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، آرمانهای انقلاب اسلامی و عشق و ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به رزمندگان دفاع از حرم در سوریه پیوست.

"مریم عرفانیان" از نویسندگان دفاع مقدس، کتاب "به وقت اردیبهشت" را در تشریح زندگینامه این شهید مدافع حرم به رشته تحریر درآورد و آن را امسال برای چاپ به انتشارات "به نشر" در مشهد سپرد.  

وی به خبرنگار ایرنا گفت: کتاب "به وقت اردیبهشت" داستان زندگی شهید قاسمی دانا براساس خاطراتی است که مادر وی، همرزمان،  دوستان و آشنایانش برایم تعریف کردند.  هر روایت این کتاب یکی از همین خاطرات را مرور و بازگو کرده است.

عرفانیان افزود: بر اساس روایت نزدیکان شهید قاسمی دانا، وی شخصیتی خاص و بسیار جذاب داشت، گرچه جوانی امروزی بود اما دل از دنیای مادی برید و به خودسازی درونی پرداخت به طوری که حتی تحصیل دانشگاهی در رشته حقوق را رها کرد و در نانوایی پدرش در مشهد برای کسب روزی حلال مشغول کار شد.  

وی که ۵۰ کتاب پیرامون شهدای هشت سال دفاع مقدس را نوشته است، ادامه داد: آنچه از ویژگیهای اخلاقی شهید قاسمی دانا شنیده ام، مرا به یاد شهدای دفاع مقدس انداخت.  نکته برجسته در زندگی شهید قاسمی دانا، رسیدن به خودسازی در عین جوانی است، او فقط ۳۰ سال داشت که در جبهه سوریه به شهادت رسید و بسیاری از جوانان مشهدی که بعد از او به سوریه رفته و شهید شدند پیرو مسیر معنوی شهید قاسمی دانا بودند.

شهید حسن قاسمی دانا شهریور ۱۳۶۳ در مشهد متولد و صبح روز جمعه نوزدهم اردیبهشت‌ ۱۳۹۳ در عملیاتی با نام مقدس امام رضا (ع)  در سوریه به جرگه شهیدان دفاع از حرم اهل بیت(ع) پیوست تا نامش را جاودان کند.

۷۴۸۹/۱۸۵۸