به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا از مسکو، سازمان تنظیم مقررات رسانه ها در انگلیس (آفکام) به تازگی با انتشار بیانیهای مدعی شده است که تحقیقات نشان میدهد که شبکه راشا تودی در هفت برنامه خبری اخیر خود (۲۶ اسفند ۱۳۹۷ و ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) اصل بیطرفی را زیر پا گذاشته است.
در بیانیه آفکام آمده است: این موضوع و دیگر تخلفات، نقض مکرر مقررات بریتانیا به حساب می آید بنابراین راشاتودی مشمول جریمه نقدی شده است.
صاحبنظران در روسیه معتقدند که برخوردهای آفکام در ادامه تنش های دو سال اخیر میان لندن و مسکو صورت گرفته است چرا که پس از وارد کردن اتهام دست داشتن در ترور ناموفق سرگئی اسکریپال جاسوس روس و دخترش در سالزبری لندن، روابط انگلیس و روسیه وارد مرحله ای پر تنش شد که دامنه آن به اوکراین و دیگر نقاط دنیا هم کشید.
تنش ها در روابط مسکو و لندن به اندازه ای زیاد شده است که مقامات پیشین انگلیس که تا چند روز پیش نیز در مسند قدرت قرار داشتند، توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران در تنگه هرمز را هم کار روس ها خواندند و مدعی شدند ایران با کمک روسیه توانسته نفتکش این کشور را متوقف کند.
وزارت امور خارجه روسیه نیز با حمایت از اقدام ایران به تازگی در بیانیه ای با زیر سوال بردن عملکرد سازمان تنظیم مقررات رسانه ها در انگلیس هشدار داده است که رسانه های انگلیسی در مسکو باید آماده مواجهه با پیامدهای اقدام رهبران خود در لندن باشند.
در ادامه این بیانیه آمده است: که آفکام بدون حکم دادگاه علیه راشاتودی جریمه نقدی وضع کرده است ضمن اینکه این گونه اتهامات بویژه با توجه به اینکه رسانه های انگلیسی در گزارش های خبری خود به تحریف حقایق و تغییر عمدی مفاهیم و واقعیت ها می پردازند، حیرت آور است.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود چندین مثال از تحریف خبر در رسانه های مطرح انگلیس آورده و نوشته است که یکی از آنها به اظهارات ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اختصاص دارد.
در این بخش آمده است: چندی پیش خبرنگار بی.بی.سی در پاسخ به ما دلیل انتشار نادرست اظهارات پوتین درباره همکاری کشورش با کشورهای آمریکای لاتین را ترجمه نادرست مترجم عنوان کرد.
به اعتقاد دولت روسیه، دولت انگلیس تلاش می کند از همه شیوه ها برای محدود کردن فعالیت رسانه های روسی استفاده کنند و هم اینک جریمه نقدی به وسیله ای برای مبارزه با رسانه های روسیه در این کشور تبدیل شده است.
وزارت خارجه روسیه همچنین یادآور شده است که انگلیس اخیرا به خبرنگاران راشاتودی و اسپوتنیک اجازه حضور در کنفرانس بین المللی آزادی رسانه ها در لندن را نداده اند و روسیه این اقدامات را تلاش لندن برای سانسور توصیف می کند.
با توجه به واکنش متقابل یا شدیدتر روس ها در مقابل اقدامات ضد روسی انگلیس در موارد مختلف، به نظر می رسد روسیه رویه مقابله به مثل یا تلافی را در پیش گرفته است چرا که خیلی ها در روسیه معتقدند تنها با به کار بردن نسخه انگلیسی علیه انگلیسی ها می توان آنها را متوقف کرد.