تهران- ایرنا - گروهی از پژوهشگران اروپایی با راه‌اندازی پروژه جدیدی موسوم به DeTOP، پیشرفت‌های قابل توجهی را در زمینه کنترل اندام‌های مصنوعی با مغز به‌ دست آوردند.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، محققان برای برقراری ارتباط فیزیکی بین مغز انسان و اندام مصنوعی از فناوری osseointegrated human-machine gateway (OHMG) استفاده کردند که یک رابط انسان و ماشین محسوب می‌شود.
یک بیمار سوئدی برای اولین بار در جهان، ایمپلنت‌هایی از جنس تیتانیوم را که با سیستم OHMG سازگار هستند، دریافت‌ کرد. این سیستم مستقیما درون استخوان‌های بازوی بیمار نصب شد و الکترودهای آن به اعصاب و عضلات متصل شدند تا سیگنال‌های عصبی کنترل کننده بازوی رباتیک را دریافت کنند و حس لامسه اندام مصنوعی را فعال سازند.

این بیمار در طول چند ماه آینده از یک اندام مصنوعی برای تمرین استفاده می‌کند تا محققان بتوانند بخش‌های مختلف سیستم خود از جمله رابط ایمپلنت‌ها، تجهیزات الکترونیکی و کارکرد مچ و دست را ارزیابی کنند. هماهنگی موتورها و فشار گرفتن اشیا توسط دست نیز در این بررسی‌ها ارزیابی خواهد شد. پس از اتمام ارزیابی، محققان بازوی رباتیک اصلی را در اختیار بیمار قرار خواهند داد.
به گفته محققان، این ایمپلنت فرصت منحصر به فردی را برای مطالعه نحوه برقراری ارتباط بین مغز و بازوی مصنوعی در اختیار می‌گذارد و انتظار می‌رود فرایند کنترل این اندام کاملا طبیعی باشد، برای مثال بیمار با فکر کردن به انگشت اشاره خود بتواند آن را حرکت دهد.
نتایج این پروژه در حوزه‌های مختلفی از جمله صنایع بیوشیمیایی، علوم اعصاب، درمان‌های شغلی اندام‌های بالایی و صنایع تجهیزات الکترونیکی کاربرد دارد. همچنین فرایند عمل‌های جراحی افراد مبتلا به نقص عضو و ازکارافتادگی اندام‌ها در اثر ابتلا به سایر بیماری‌ها از جمله سکته و آسیب‌های وارده به مغز و ستون فقرات را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
پروژه DeTOP در سال ۲۰۲۰ میلادی به پایان می‌رسد.