تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۶

تهران - ایرنا - کارشناس هواشناسی آلمانی با اشاره به موج بی سابقه گرما در کشورهای اروپایی، این مساله را بسیار وحشتناک ارزیابی کرد.

«آندرئاس فریدریش» به خبرگزاری «د.پ.آ» آلمان گفت موج گرمای شدید و دمای بالا در هفته های اخیر که تا کنون سابقه نداشته کارشناسان را نگران کرده است.
وی گفت: پیش از سال ۲۰۱۹ فقط ۱۰ بار دمای هوا در آلمان به ۴۰ درجه رسیده بود، اما روز پنجشنبه ۲۵ ژوئیه در بیش از ۲۰ نقطه این کشور دمای هوا به ۴۰ درجه و بیشتر از آن رسید.
فریدریش با بیان اینکه در عرض یک روز شاهد چیزی بودیم که آلمان در طول ۱۳۰ سال به خود ندیده، تاکید کرد: این موضوع برای ما هواشناسان وحشت‌برانگیز است.
وی افزود: وقتی برای مدتی طولانی وضعیت هوا را نگاه می‌کنیم و تکرار روزهای بسیار گرم را می‌بینیم، این مساله را در زمانی که هوا سردتر بود، یعنی پیش از شروع صنعتی شدن نداشتیم. در اینجا گرمایش زمین که انسان مسئول اصلی آن است نقش مهمی ایفا می‌کند.»
این کارشناس هواشناسی ادامه داد: طبیعی است که هواشناسان دمای همه نقاط را نتوانند اندازه‌گیری کنند و چه بسا درجه حرارت هوا در برخی نقاط از ۴۲.۶ درجه نیز گذشته باشد.
در روزهای اخیر گرمای نقاطی در اروپا از ۴۰ درجه سانتیگراد تجاوز کرده و برخی پیش‌بینی‌ها حتی به گرمای ۴۷ درجه در برخی نقاط جنوبی اشاره دارد.

این در حالیست که گرم‌ترین دمای ثبت‌ شده در اروپا مربوط به آتن و در سال ۱۹۷۷ و به میزان ۴۸ درجه است.
گرمای شدید ممکن است موجب گرمازدگی، سکته قلبی، نارسایی کلیوی، مشکلات تنفسی شده و در افراد سالمند و کودکان منجر به مرگ شود.

پزشکان هشدار می‌دهند در صورت مشاهده سردرد، سرگیجه، بی‌اشتهایی، تهوع، تعریق زیاد، گرفتگی عضلات، به شماره افتادن تنفس یا تشنگی شدید باید بلافاصله کاهش دمای بدن صورت گیرد. رسیدن دمای بدن انسان به بالای ۴۰ درجه ممکن است فرد را نیازمند به کمک‌های ضرری و فوری پزشکی کند.
این در حالیست که موج گرما در اروپا همواره همراه با تلفات بوده است. بویژه در فرانسه و در گرمای بی‌سابقه سال گذشته که حدود ۱۵۰۰ نفر جان خود را بر اثر نارسایی‌های مرتبط با گرما از دست دادند.

در فرانسه در سال ۲۰۱۵ حدود ۳ هزار نفر و در سال ۲۰۰۳ که بدترین سال از این نظر بود، ۲۰ هزار نفر براثر گرمای شدید جان خود را از دست دادند.

در همین سال تعداد کل تلفات اروپا ۷۰ هزار نفر بوده است. بیشتر این تلفات را افراد سالمند و تنهایی تشکیل می‌دهند که کسی به آنها سر نمی‌زند.

عامل دیگر خطرناک بودن گرما در اروپا کمبود زیرساخت‌های مقابله با آن و نبود فرهنگ زندگی در اقلیم گرم است.

در کشوهای گرمسیر، آماده بودن زیرساخت‌ها و عادات مردم به آنها اجازه می‌دهد که حتی با دماهای بالای ۵۰ درجه نیز کنار بیایند.
اکنون در شهرهای اروپایی بویژه شهرهای توریستی مانند پراگ و پاریس، شهرداری‌ها با به کار بستن تمهیدات گوناگون از جمله استفاده از ماشین‌های آب پاش تلاش می‌کنند مردم و توریست‌ها را خنک نگهدارند.

در چنین وضعیتی، توریست‌ها به دلیل عدم آشنایی با محیط و روش‌های گذراندن وقت در هوای گرم، بیشتر در معرض خطر هستند.