به گزارش روز شنبه معاونت علمی ریاست جمهوری، صندوق علمی مشترک راه ابریشم از فعالیتهای پژوهشی مشترک میان محققان ایرانی و آکادمی علوم چین در قالب سه فعالیت پروژههای تحقیق و توسعه مشترک، برگزاری کارگاههای مشترک و تبادل محققان در دورههای کوتاهمدت حمایت میکند.
بر اساس این فراخوان حداکثر از ۶ پروژه تحقیقاتی مشترک در دو حوزه علمی مواد پیشرفته و علوم آب حمایت خواهد شد، همچنین پژوهشهای مرتبط با حوزههای فناوری نانو و انرژیهای تجدیدپذیر که به نحوی با مواد پیشرفته ارتباط دارند، میتوانند پروپوزال خود را در زمینه علمی مواد پیشرفته ارسال کنند.
پژوهشگران ایرانی برای شرکت در این فراخوان از امروز ۵ مرداد ماه تا ۸ شهریور ماه برای ثبت پروپوزالهای مشترک خود در سامانه صندوق فرصت دارند.
تمامی پروپوزالها باید به صورت جداگانه و همزمان توسط محقق چینی در سامانه آکادمی علوم چین و محقق ایرانی در سامانه صندوق ثبت شود، محقق ایرانی باید عضو هیأت علمی یکی از دانشگاهها یا پژوهشگاههای کشور باشد و محقق چینی نیز در یکی از پژوهشگاهها یا دانشگاههای زیرمجموعۀ آکادمی علوم چین اشتغال داشته باشد.
حداکثر حمایت برای پژوهشگران هر کشور ۱۶۸ میلیون تومان در سال است که شامل خرید تجهیزات نمیشود.
اما در بخش حمایت از کارگاههای مشترک در این فراخوان نیز حداکثر از ۳ کارگاه مشترک در حوزههای فناوری نانو، انرژیهای تجدیدپذیر، علوم شناختی، مواد پیشرفته، علوم آب و مهندسی پزشکی حمایت خواهد شد و در صورت برگزاری کارگاه در ایران، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تا سقف ۳۶ میلیون تومان از محققان ایرانی حمایت مالی میکند.
بخش برنامه تبادل محققان نیز شامل بازدید به مدت یک هفته از یک یا چند موسسه و دانشگاه زیرمجموعههای آکادمی علوم چین توسط یک پژوهشگر ایرانی است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه کامل فراخوان میتوانند به سایت صندوق به نشانی http://www.insf.org/ مراجعه کنند.