تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه شهید بهشتی معتقد است: واگذاری اختیار پذیرش دانشجویان به دانشگاه‌ها بلوغ فکری و غنای علمی مراکز آموزش عالی کشور را افزایش می‌دهد.

در سال های اخیر موضوع واگذاری پذیرش دانشجویان به دانشگاه ها و مراکز علمی کشور یکی از مهم ترین دغدغه های نظام آموزش عالی به شمار می رود.

بسیاری از صاحب نظران این امتیاز را از جمله اختیارات اساسی دانشگاه ها مطرح و شماری از کارشناسان و تحلیل گران نیز بر اعمال سلیقه در این پذیرش به عنوان یکی از آسیب های حیاتی این طرح تاکید می کنند.

برخی از دانشگاهیان نیز واگذاری این امتیاز به دانشگاه ها را به منزله شکست تمرکزگرایی در نظام آموزش عالی کشور و به عبارت دیگر حذف آزمون کنکور می دانند. رقابتی که این روزها به عقیده بسیاری از صاحب نظران توان سنجش و ارزیابی صحیح دانش داوطلبان را ندارد.

سیدحسن صدوق روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش در خصوص واگذاری اختیار پذیرش دانشجو به دانشگاه ها اظهار کرد: این اختیار در دوره تحصیلات تکمیلی به ویژه در مقطع دکتری باید در اختیار مراکز آموزش عالی باشد.

وی ادامه داد: در مقطع کارشناسی نیز بخشی از پردیس دانشگاه های معتبر و سطح یک کشور باید به پذیرش دانشجویان (به همراه دریافت شهریه) اختصاص پیدا کند.

صدوق افزود: پردیس های دانشگاه شهید بهشتی نیز در زمان حاضر خواستار پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی است.

وی همچنین در باره اعمال سلیقه در پذیرش دانشجویان توسط دانشگاه ها نیز عنوان کرد:‌ مدیریت دانشگاه بر این پذیرش نظارت می کند و بی تردید نظارت های مدیریتی این طرح را از اِعمال نقطه نظرات شخصی باز می دارد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: در زمان حاضر پذیرش دانشجویان مقطع دکتری براساس مجموع نمرات مصاحبه و آزمون سنجش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می شود؛ در این نوع از پذیرش هم امکان اعمال نقطه نظرات دانشگاهیان وجود دارد.

صدوق در پایان یادآور شد: بی تردید دانشگاه ها نیز خواستار جذب دانشجویان نخبه هستند؛ چراکه هزینه های متحمل شده بر آن‌ها باید به ثمر بنشیند و این مهم سطح علمی دانشگاه ها را افزایش می دهد.