به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علی اکبر پورفتح الله روز شنبه در آیین امضای تفاهم نامه سازمان انتقال خون با ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر و همچنین رونمایی از تمبر ۵۰ میلیون اهدای خون افزود : جوامع دچار سالمندی شدهاند و تاثیرات سالمندی نیز بر اهدای خون احساس میشود.
وی با بیان اینکه با افزایش سن علاوه بر اینکه مصرف خون و فرآورده های خونی نیز افزایش می یابد اظهارداشت: درحال حاضر شاهد کاهش آمار اهدا کنندگان هستیم و مصرف پلاکت از ۴۰۰ واحد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد رسیده است.
پورفتحالله گفت: مراکز جامع اهدای خون در حال حاضر در ۱۵ استان کشور راه اندازی شده است که با استفاده از روش های نوین، مردم را برای اهدای خون و همینطور اجزای دیگر خون مانند پلاکت و پلاسما تشویق می کنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون خواستار فعالیت فرهنگی برای گسترش فرهنگ اهدای داوطلبانه خون شد و اضافه کرد: با استفاده از فرائض دینی مانند امر به معروف می توان بستر را برای گسترش فرهنگ اهدای خون فراهم کرد.
وی افزود: اگر امروز به مرز ۵۰ میلیون اهدا کننده خون رسیدهایم و شاخص اهدای خون در ایران ۲۷ نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت است، به خاطر ایثار رزمندگان در دوران دفاع مقدس و همبستگی مردم است.
پورفتحالله تاکید کرد: جوانانی که در دوران دفاع مقدس، فرهنگ اهدای خون را گسترش می دادند، اکنون از چرخه اهدای خون خارج شده اند، بنابراین اکنون باید بتوانیم از ظرفیت فرهنگ ایثار و شهادت برای ارتقاء فرهنگ اهدای خون در میان نسل امروز استفاده کنیم.
وی گفت: حس همبستگی ناشی از دوران دفاع مقدس موجب شد که امروز اهدا کننده داوطلب داشته باشیم. باید از این فرصتها استفاده شود و در اینباره فرهنگسازی شود تا در آینده دچار حسرت نشویم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: فرائضی مانند امر به معروف میتواند مشوق ارتقاء فرهنگ اهدای خون در جامعه شود؛ بنابراین باید این نوع فرهنگ ها را در جامعه ترویج دهیم و امیدواریم این گونه تفاهم نامهها صرفا تشریفاتی نباشد و با عملی شدن آنها شاهد تاثیرات آنها در جامعه باشیم.
در این آیین با حضور مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران و قائم مقام ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر تفاهمنامهای به امضا رسید و از تمبر ۵۰ میلیون اهداکننده خون از زمان تأسیس سازمان انتقال خون (از سال ۱۳۵۳ تا خرداد ۹۸) رونمایی شد.