به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت، نشست شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در مدینه منوره، امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.
نماینده ولی فقیه درامورحج و زیارت دراین نشست با اشاره به روند طبیعی انتقال زائران ایرانی به مدینه منوره و مکه مکرمه گفت: با تلاش های انجام شده، انتظار داریم که حج زائران ایرانی با آرامش و سلامت به پایان برسد.
وی، ضرورت پیگیری مسائل اجرایی مرتبط با طرف های سعودی را یادآور شد و از رئیس ستاد مدینه خواست موارد مطرح شده از سوی واحدهای بعثه وستاد را تارسیدن به نتیجه پیگیری کند .
علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج وزیارت نیز در این نشست گزارش جامعی از روند اجرایی عملیات حج ۹۸ ارائه کرد و گفت: خدمات رسانی به زائران ایرانی به نحو مناسب در حال انجام است و در حوزه های اسکان، تغذیه، حمل و نقل و بهداشت و درمان مشکلی خاصی وجود ندارد.
وی افزود: تاکنون بیش از ۶۰ هزارنفر از زائران و عوامل و کارگزاران حج امسال با ۲۴۵ پرواز به عربستان منتقل شدند که بر این اساس، تاکنون بیش از ۶۸ درصد زائران به سرزمین وحی وارد شدهاند.
رشیدیان اضافه کرد: تاکنون ۵۷.۱ درصد از پروازهای شرکت هواپیمایی ایران ایر«هما» به مقصد فرودگاههای مدینه و جده بدون تاخیر انجام شده و متوسط تاخیر برای کل پروازهایی که تاکنون انجام شده ۸.۲۳ دقیقه است.
وی، آخرین پرواز ورودی به مدینه را ۹مرداد ماه اعلام کرد و گفت : آخرین کاروان های زائران ایرانی نیز شب پنجم ذی الحجه از مدینه به مکه خواهند رفت.
نحوه اعزام کاروان ها به عرفات، مشعر و منا و خدماتی که در ایام تشریق به زائران ایرانی ارائه خواهد شد دیگر دستور این نشست بود.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به تسهیلات فراهم شده برای استقرار زائران در مشاعر گفت: درپی برگزاری نشست با موسسه مطوفین، تحویل چادرهای عرفات از روزگذشته آغاز شده که ۱۰ روز زودتر از سال گذشته است.
وی افزود: توزیع چادرها بین مجموعهها شروع شده است و تا روز دوشنبه آینده پایان می یابد.
مسئولان نظارت و بازرسی حج در این نشست درباره خدمات ارائه شده به زائران در حوزه پزشکی از سوی کشور میزبان و امکانات پیش بینی شده در عرفات توضیحاتی ارائه کردند. هیئت کنسولی وزارت خارجه، معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری و رئیس مرکز پزشکی حج وزیارت در مدینه هم در خصوص نحوه تعامل بیمارستان های سعودی با این مرکز در پذیرش و مداوای بیماران صحبت کردند.
مقامات حاضر در این نشست تاکید کردند با توجه به مفاد قرارداد امضا شده بین مسئولان حج ایران و عربستان، زائران ایرانی می توانند از بیمارستان های کشور میزبان در مدینه و مکه خدمات دریافت کنند و رابطان مسلط به زبان عربی نیز زائران را همراهی کنند.