مسابقات دو و میدانی قهرمانی کشور در بخش مردان پنجشنبه گذشته با حضور ۲۵۰ ورزشکار از استان های سراسر کشور در ورزشگاه آفتاب انقلاب تهران برگزار شد.
در این مسابقات که در ۲۲ ماده برگزار شد تیم آذربایجان غربی با کسب بیشترین امتیاز عنوان قهرمانی را از آن خود کرد و تیم های ایلام و اصفهان در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.
اتفاق قابل اشاره در این رقابت ها بهبود ۲ رکورد ملی بود. «مهدی پیرجهان» از استان آذربایجان شرقی در ماده ۴۰۰ متر با مانع با ثبت زمان ۴۹.۵۳ ثانیه ضمن کسب عنوان قهرمانی، رکورد ملی این ماده را شکست و با کسب ۳ مدال طلای ۴۰۰ متر، ۴ در ۴۰۰ متر امدادی و ۴۰۰ متر با مانع عنوان ستاره مسابقات را به خود اختصاص داد.
همچنین در ماده پرش سه گام نیز «حمیدرضا کیا» از استان گلستان با پرشی به طول ۱۶ متر ضمن کسب عنوان نخست، رکورد ملی این ماده را در رده سنی جوانان بهبود بخشید.
«علی فیروزی» کارشناس دوومیدانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه شکستن هر ۲ رکورد ملی مطلوب اما رکورد کیا خوشایند تر بود، افزود: نتیجه ای که این ورزشکار گرفت عالی بود و باید به او تبریک گفت. اما در سایر ماده ها به خصوص موادی که دوو میدانی ایران در آسیا سرآمد است نتیجه ثبت شده پایین تر از حد متوسط بود.
وی در پاسخ به این سووال که با چه شاخصی رقابت های قهرمانی کشور را ارزیابی کرده است، گفت: حداقل در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته از دوومیدانی کاران شرکت کننده در مسابقات قهرمانی کشور، این نتایج را شاهد نبودم و بر همین اساس عنوان کردم که سطح این رقابت ها پایین تر از حد متوسط بود. البته از گرمای هوا در تهران نیز نباید به آسانی عبور کنیم اما باز هم تاکید می کنم ورزشکاران می توانستند نتایج مناسب تری کسب کنند.
این کارشناس و مربی دوو میدانی اضافه کرد: ایران از سال های دور در پرتاب دیسک و چکش سرآمد آسیا است، اما متاسفانه در مسابقات قهرمانی کشور، بهترین رکورد پرتاب دیسک ۵۷ متر بود که به یک ورزشکار ناشنوا تعلق داشت و «بهنام شیری» دارنده مدال نقره مسابقات قهرمانی آسیا با رکورد ۵۵ متر و ۸۴ سانتی متر و «حسین رسولی» قهرمان جوانان آسیا نیز با ثبت ۵۵ متر و ۴ سانتی متر در حالی به کار خود پایان دادند که در گذشته شرکت کنندگان بالای ۶۰ متر دیسک را پرتاب می کردند و اختلاف ۵ متر در پرتاب دیسک یک فاجعه است.
وی یادآور شد: در پرتاب چکش در گذشته قهرمانان بالای ۷۰ متر چکش را پرتاب می کردند اما امروز بهترین رکورد ۶۱ متر ۳۴ سانتی متر است. فاصله ۱۰ متری در این ماده نیز نا امید کننده است.
فیروزی تصریح کرد: بدون شک، مساله آمادگی جسمانی ورزشکاران در این نتایج تاثیر گذار بود. شاید ورزشکاران انگیزه لازم برای شرکت در این مسابقات را نداشتند و برای حضور در مسابقات قهرمانی کشور به خوبی تدارک ندیده بودند.
وی درباره دوهای سرعت نیز به آخرین رکورد «رضا قاسمی» اشاره کرد و افزود: قاسمی پیش از این ۱۰۰ متر را در ۱۰ ثانیه و ۱۰ صدم ثانیه می دوید و بدترین نتیجه اش نیز ۱۰ ثانیه و ۴۰ بود اما در تازه ترین مسابقات قهرمانی ایران این مسافت را در ۱۰ ثانیه و ۶۰ صدم ثانیه دوید.
این کارشناس دوومیدانی اظهار داشت: این وضعیت برای دوومیدانی ایران نگران کننده است. سال آینده بازی های المپیک ۲۰۲۰ توکیو را پیش رو داریم و ۲، ۵ سال بعد نیز بازی های آسیایی ۲۰۲۲ برگزار می شود اما با این وضعیت نگرانی ما از عملکرد ورزشکاران بیشتر شده است.
وی در پاسخ به این سووال که فدراسیون در قبال این نتایج چقدر مسوول است، اظهار داشت: معتقدم ۷۰ درصد کار به فدراسیون باز می گردد. در حال حاضر هیچ مربی با فدراسیون قرارداد ندارد و به جز ۲ تا ۳ ورزشکار ملی پوش ما بقی از حمایت فدارسیون دور افتاده اند با این شرایط باید هم این وضعیت پیش بیاید و نتایج پایین تر از حد متوسط باشد.
اوایل مهرماه مسابقات دوومیدانی قهرمانی جهان در دوحه قطر برگزار می شود تاکنون «احسان حدادی» در پرتاب دیسک و «حسن تفتیان» در ماده ۱۰۰ متر مجوز حضور در این مسابقات را پیدا کردند.
فیروزی ادامه داد: هیچ کدام از ورزشکاران دیگر کشورمان شانس کسب ورودی این مسابقات را ندارد البته با ادامه این روند برای کسب سهمیه در بازی های المپیک ۲۰۲۰ کار سختی را داریم. به جز حدادی تصور حضور ورزشکار دیگری از کشورمان در المپیک دشوارتر از قبل خواهد بود.