محمدحسین یادگاری در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره ایده اصلی این مستند، اظهار داشت: بحران مسکن و آشفتگی بازار آن به ویژه در شهر تهران، ایده اولیه ساخت این فیلم بود. با توجه به اینکه این مساله فارغ از وابستگیهای سیاسی، یک بحران اجتماعی و فرهنگی است و با استناد به یک بند اصلی در قانون اساسی جمهوری اسلامی مبنی بر وجود حق مسکن برای آحاد مردم تصمیم به ساخت این فیلم گرفتم.
یادگاری، افزود: از آنجا که من هم به عنوان یک شهروند، مانند همه مردم در صدد تامین مسکن بوده و هستم، تلاشی که برای این مساله داشته ام و سختی هایی که برای آن کشیده ام؛ زمینه ساز ساخت این مستند شد.
تهیه کننده و کارگردان «خانه ام کجاست» اضافه کرد: بعد از مشاهدات میدانی شش ماهه و قطعی شدن تصمیم برای ساخت فیلم، طرح آن را به شبکه ارائه کردم که مورد موافقت قرار گرفت. بعد از آن به تحقیقات تاریخی پرداختم و با کارشناسان، بنگاه داران، مستاجران و سازندگان به گفتگو نشستم. برای ایجاد تنوع در خط داستانی فیلم؛ به پروژه های بزرگ ساختمانی و مسکن مهر نیز پرداخته شد.
وی درباره زمان ساخت فیلم ادامه داد: تصویربرداری فیلم در ۲۰ جلسه و به مدت ۶ ماه انجام شد و تدوین کار سه ماه به طول انجامید. سیدعماد کریمی و محمدرضا ملکی، تصویربرداران کار بودند. محمد سرفرازی و محسن رضوی نیا در روایت داستان به ایفای نقش پرداختند. جناب یحیی لک پوینده اثر بودند و خلفی، سامان و آجیلی نیز در مسیر ساخت اثر کمک های شایان توجهی انجام داده اند.
یادگاری در خصوص جشنواره مستند سیما نیز گفت: این جشنواره اتفاق خوبی است و همه سلیقه ها و طیف های فکری در آن حضور دارند. مهم اینکه شبکه مستند به عنوان مرجع معتبر پخش آثار مستند، جایگاه ویژه و قابل تقدیری دارد. ۱۰ سال پیش، به فیلم مستند در صدا و سیما به عنوان پدیده ای جدا افتاده و تحریم شده نگاه می شد.
این مستندساز تصریح کرد: زمانی که شبکه مستند تازه شروع به کار کرده بود و دوره آزمایشی خود را می گذراند، بسیاری از حرفه ای ها و اهالی فن به آن خوشبین نبودند و پیش بینی می کردند که شبکه مستند منجر به سفارشی سازی خواهد شد. اما این شبکه با کیفیت و کارایی خوبی به کار مشغول است. با توجه به رسالتی که به دوش دارد، نسبت به شبکه های دیگر حتی چند شبکه اصلی صدا و سیما از نمره بهره وری بهتری برخوردار است.
وی در خصوص آرای مردی عنوان کرد: امیدوارم مردم آثار مستند را ببینند و با توجه به اینکه موضوع فیلم من، دغدغه مردم است و یک بحران اجتماعی است؛ مورد قبول طبع مخاطب قرار بگیرد. با توجه به اینکه داوری تخصصی آثار توسط اهل فن به استانداردهای علمی و سلیقه ای داوران وابسته است، داوری جشنواره توسط مردم می تواند به سبب آرای حسی و دلی آنها متفاوت باشد.
سومین جشنواره مستند، از ۱۵ تیر ماه با پخش آثار راه یافته به مرحله مسابقه، کار خود را آغاز کرده است.