این خبرگزاری به نقل از برخی منابع رسمی ژاپن از بروز اختلاف در دولت این کشور برای پذیرش یا عدم پذیرش دعوت آمریکا برای پیوستن به یک ائتلاف جهانی برای تامین امنیت تنگه هرمز خبر داد و نوشت که اگرچه دولت دولت آمریکا همچنان تلاش می کند از مشارکت دیگر کشورها برای تامین امنیت تنگه هرمز بهره ببرد، اما ژاپن هیچ وقعی به این درخواست غیر دیپلماتیک آمریکا نمی گذارد و همچنان بر ادامه تلاش های دیپلماتیک برای استقرار صلح و ثبات در خاورمیانه تاکید دارد.
براساس این گزارش، ظاهرا مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه به عنوان نشانه ای از درماندگی و یاس کشورش برای تامین امنیت خلیج فارس در یک نطق تلویزیونی از دولت های ژاپن، انگلیس، فرانسه، آلمان، نروژ، کره جنوبی و استرالیا خواست به یک ائتلاف دریایی برای تامین امنیت تنگه هرمز بپیوندند.
این در حالی است که در توکیو مخالف ها گسترده ای برای اعزام نیروهای دفاع از خود به منطقه خاورمیانه وجود دارد چرا که این کشور همواره از راه حل نظامی پرهیز کرده و ترجیح می دهد همچنان از راه دیپلماتیک به تنش های خاورمیانه پایان دهد.
براساس این گزارش، در میان اکثر مقامات عالی ژاپن به ویژه در سطح وزارت خارجه این کشور همچنان نگرانی هایی وجود دارد مبنی بر اینکه تلاش های آمریکا برای تشکیل این ائتلاف نظامی موجب می شود تلاش های دیپلماتیک برای حل مسائل به خطر بیافتد.
از جمله در ماه ژوئن (اوایل خرداد) ماه بود که شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در تلاش برای میانجیگیری میان آمریکا و ایران سعی کرد از اهرم دوستی سنتی که میان توکیو و تهران بر قرار است، برای رفع تنش های منطقه ای سود ببرد.
البته بعد از این درخواست کلی آمریکا از ژاپن، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا نیز شنبه گذشته برای دیدار با مقام های ژاپنی عازم توکیو شده بود تا بتواند از نزدیک دولت ژاپن را برای پیوستن به این ائتلاف متقاعد سازد.
چرا که پیشتر "یاسوتوشی نیشی مورا" معاون دبیر اول کابینه ژاپن تاکید کرده بود کشورش برای کاهش تنش ها در خاورمیانه و تنگه هرمز با همکاری کشورهای مربوطه به تلاش های دیپلماتیک خود ادامه خواهد داد.
اظهارات این مقام ژاپنی در حالی است که وزیر دفاع این کشور پیشتر اعلام کرده بود کشورش هیچ برنامهای برای اعزام نیرو به خاورمیانه برای پیوستن به ائتلاف نظامی ایالات متحده با هدف آنچه که آمریکا حفاظت از تنگه هرمز عنوان کرده است، ندارد.