«سید مجتبی میر دهقان» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تلاش میشود با تدوین برنامههای کوتاه و میانمدت بخشی از فعالیت فرهنگی و اجتماعی در حوزه ادیان توحیدی که بردوش دولت است توسط خود آنان اجرا شود و به صورت مستقل به اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی خود بپردازند.
وی اظهار داشت: آنچه که در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاق میافتد براساس قانون، نظارت بر فعالیتهای فرهنگی، هنری و تبلیغی این افراد و ادیان است.
وی گفت: در طی سالها زحمات بسیاری در راستای تعامل فرهنگی و اجتماعی بین ادیان و نهادهای فرهنگی به ویژه وزارت ارشاد و سایر نهادهای فرهنگی شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: شاید رویکرد جدیدی در رابطه با تعاملات فرهنگی و اعتقادی با این هموطنان و در همراهی آنها لازم باشد چرا که انعکاس صحیح فعالیتهای فرهنگی این بخش لازم است.
وی با بیان اینکه باید شور و اشتیاق ویژهای در جوانان ارمنی، زرتشتی، آشوری و کلیمی را تقویت کرد افزود: ورود این جوانان در عرصههای فرهنگی، هنری و اجتماعی یکی از اهداف این وزارتخانه به شمار میرود که پیگیر آن است.
دهقان با بیان اینکه در حوزه ادیان توحیدی به صورت رسمی سمنهای ثبت شدهای وجود ندارد گفت: در درون جوامع اقلیتها، تشکیلات متنوعی با موضوعات مختلف شکل گرفته است و انجمنهای هموطنان ادیان توحیدی خود هماهنگ کننده برنامهها هستند و تشکیلاتی مستقل ندارند.
وی اظهار داشت: انجمنهایی در زمینه بانوان، ورزش و هنری به صورت جدی در حال فعالیت هستند و بخش عمده فعالیتهای اجرایی حوزه ادیان توحیدی در برگزاری مراسمها و جشنواره و مراسم مذهبی برعهده بانوان است.
ایران کشوری متشکل از پیروان ادیان مختلف اعم از مسلمان، مسیحیان و کلیمی و زرتشتیان است که قرنها در کنار یکدیگر با مسالمت زیستهاند؛ آذربایجانغربی نیز یکی از استانهایی است که به خاطر تنوع ادیان و نیز مذاهب و اقوام به آن لقب رنگین کمان اقوام و ادیان داده شده است.
مسیحیان در ایام سال آزادانه به برگزاری آیینهای دینی و سنتی خود در این خطه میپردازند.
7125/6185/