سنندج - ایرنا - تجارت مرزی تنها راه توسعه مریوان است و ساماندهی مرز باشماق برای استفاده از این فرصت ضروری است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار روز یکشنبه در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با دستور کار بررسی وضعیت پروژه های تملک دارایی های سرمایه ای مریوان و تعیین پروژه های اولویت دار این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: مرز رسمی باشماق یکی از محورهای اولویت دار برنامه اقتصاد مقاومتی در این استان است و باید از ظرفیت بالای آن به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.

حسین فیروزی اضافه کرد: سال گذشته حجم مبادلات مرزی از باشماق ۸.۶ میلیارد دلار بود که با ۴ خطه کردن جاده سنندج - مریوان و تجهیز لاین های تردد مسافر و ترانزیت در این مرز، این رقم به بیش از ۱۰ میلیارد دلار افزایش پیدا می کند.

وی افزود: ساماندهی مرز باشماق با استفاده از منابع داخلی استان میسر نیست بلکه به اعتبارات ملی و منابع داخلی وزارتخانه نیاز دارد که با توجه به ظرفیت صادراتی مرز وزیر راه و شهرسازی در دیدار استاندار کردستان در خصوص کمک به این طرح از محل منابع ملی قول مساعد داده است.

معاون اقتصادی استاندار در ادامه در خصوص منطقه ویژه اقتصادی مریوان نیز گفت: ایجاد این منطقه در سال ۸۸ مصوب شد و طی ۲ مصوبه هیات دولت در سال های ۹۶ و ۹۷ بر اجرای آن با رویکرد توانمندسازی ساکنان مناطق مرزی تاکید شد.

فیروزی عدم تعیین متولی را دلیل اصلی اجرا نشدن این طرح اعلام و پیشنهاد کرد با موافقت شورای برنامه ریزی و توسعه، شرکت شهرک های صنعتی استان به عنوان متولی و مجری تعیین شود.

معاون استاندار کردستان تاکید کرد: این پروژه در هر مرحله ای از اجرا، قابل واگذاری به بخش خصوصی خواهد بود اما برای آغاز آن منتظر بخش خصوصی نمی مانیم.

مرز رسمی باشماق مریوان تنها مرز ترانزیتی کردستان و یکی از مهمترین مرزهای رسمی زمینی ایران با اقلیم کردستان عراق به شمار می‌آید.

۳۰۳۴/۹۱۰۲