کرمانشاه- ایرنا- کاهش کشیدن آمار نزاع و درگیری در کرمانشاه به موضوع محوری نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان تبدیل و مصوب شد که نیروی انتظامی و دانشگاه‌ها یک همکاری پژوهشی را آغاز کنند و عملکرد دستگاه‌هایی اجرایی هم در این زمینه ارزیابی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استانداری کرمانشاه روز یکشنبه در نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان گفت: دفاتر توسعه محلی و تسهیل‌گری در مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه اقدام های خوبی را آغاز کرده‌اند و لازم است همه دستگاه های اجرایی مربوط هم همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند و پای کار بیایند.

محمدابراهیم الهی تبار از مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه خواست که گزارشی درباره عملکرد دستگاه‌های اجرایی در مناطق حاشیه نشین استان کرمانشاه تهیه کند.

الهی تبار همچنین افزود: شهرداری کرمانشاه و کمیسیون فرهنگی شورای شهر اقدام های خوبی از جمله در زمینه تقویت هویت استان و بزرگداشت شخصیت های نامی کرمانشاه آغاز کرده اند که لازم است این مسیر با قدرت ادامه پیدا کند.

معاون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه شهرداری فقط ساخت و ساز نیست، گفت: این نهاد شهری هرچه در زمینه فرهنگ و آموزش شهروندان هم سرمایه گذاری کند از سایر هزینه های آن کاسته خواهد شد.

معاون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استانداری کرمانشاه، طرح همکاری ناجا و دانشگاه‌ها و ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی را برای کاهش آمار نزاع مطرح کرد

آمار نزاع با برخورد قهری صِرف پایین نمی‌آید

در این جلسه معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان کرمانشاه گزارشی درباره وضعیت نامطلوب آمار نزاع و درگیری در استان ارائه کرد و گفت: منشا بیشتر درگیری ها، اختلافات خانوادگی یا مِلکی است.

سرهنگ محمدرضا آمویی در عین حال افزود: حدود ۹۵ درصد از متهمان تیراندازی در سطح استان دستگیر می‌شوند اما وقتی پرونده‌ها آماده ارسال به مراجع قضایی می شود، شاهدان یا شاکیان از همراهی و پیگیری پرونده منصرف می‌شوند که این موضوع روند رسیدگی را با مشکل مواجه می‌کند.

او با بیان اینکه پلیس امنیت عمومی یک واحد ویژه را برای پیگیری پرونده های نزاع و درگیری تشکیل داده است، گفت: سواد و فرهنگ پایین نقش کلیدی را در بیشتر درگیری‌ها دارند و به همین دلیل در کنار برخوردهای قانونی و قهری لازم است که اقدام های اقتصادی، فرهنگی و آموزشی نیز در دستور کار قرار گیرد و با جدیت دنبال شود.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان کرمانشاه مثال زد که تولید و پخش کلیپ های زیرزمینی با محتوای ترویج و توجیه خشونت و درگیری، در بالا بردن آمار نزاع تاثیر مستقیم دارد که این موضوع هم به کار فرهنگی و آموزش نیازمند است و هم نظارت مناسب بر فضای مجازی.

آمویی از همه رسانه های استان خواست که در قالب یک پویش و به صورت مستمر برای کاهش آمار نزاع و درگیری و مقابله با خشونت همکاری و تلاش کنند.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان کرمانشاه خواستار جدی گرفتن اقدامات فرهنگی و آموزشی برای کاهش آمار درگیری‌ها شد

طرح همکاری ناجا و دانشگاه‌ها و ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها

معاون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با اشاره به گزارش معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان از سرهنگ آمویی خواست که پروپوزال طرح همکاری ناجا و دانشگاه های استان را برای مهار معضل نزاع و درگیری به استانداری ارائه کند تا اجرایی شدن آن در دستور کار قرار بگیرد.

او همچنین تاکید کرد: در کنار این طرح همکاری، لازم است نهادها و دستگاه هایی مانند سازمان ثبت اسناد و جهاد کشاورزی که ورود مستقیم و دخالت فوری آنها در کاهش نزاع و درگیری موثر است، وارد میدان شوند زیرا بنابر گزارش ارائه شده یکی از مهمترین دلایل نزاع در استان اختلافات مِلکی است.

الهی تبار همچنین اظهار داشت: لازم است جلسه‌ای را هم با سازمان‌های مردم نهاد استان با هدف همفکری و هم افزایی برای مهار این مشکل داشته باشیم.

از نقش روحانیون غافل نشوید

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کرمانشاه نیز در این باره گفت: بیشترین آمار رزمندگان و شهدای استان و کمترین میزان اختلافات و درگیری ها مربوط به نقاطی بوده که روحانی مستقر داشته است.

به اعتقاد حجت‌الاسلام هادی عسگری، بسیاری از نزاع ها و درگیری ها با استقرار یک روحانی موثر و کمترین هزینه قابل حل است و در این زمینه سازمان تبلیغات اسلامی می تواند تاثیرگذار باشد.

تدوام کاهش آمار طلاق در سال 98

در بخش دیگری از جلسه امروز، مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه به عنوان دبیر کارگروه از نتایج مثبت تلاش ها برای کاهش آمار آسیب های اجتماعی خبر داد و گفت: آمار طلاق در کشور در سال 97 نسبت به سال قبل از آن 8.4 درصد کاهش داشت که نتیجه ورود مداخله ای، سامانه تصمیم(کاهش طلاق) و تلاش و همکاری دادگستری، بهزیستی، ناجا، تشکل های مردم نهاد، ائمه جمعه و مدیران و نهادهای مربوطه بوده است.

علیرضا گودرزی افزود: در سه ماهه نخست سال 98 نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم آمار طلاق 8.5 درصد کاهش یافته است که امیدوارم این روند کاهشی تا آخر سال ادامه پیدا کند.

گودرزی به طرح آموزش های 6 ساعته به زوج‌های جوان اشاره کرد و گفت: در سه ماهه اول امسال از پنج هزار و ۳۸۲ زوجی که ازدواج کرده‌اند، چهار هزار و ۷۷۷ زوج آموزش دیده اند.

او اظهار کرد: در سال گذشته میانگین کشوری آمار ازدواج کاهش یافت اما میزان ازدواج در استان کرمانشاه با 1.7 درصد افزایش روبرو شد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه از تدوام کاهش آمار طلاق در سال 98 خبر داد

شبکه‌سازی دفاتر تسهیل‌گری برای توسعه درون‌زا

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از جلسه امروز به موضوع حاشیه نشینی و تلاش دفاتر توسعه محلی و تسهیل گری برای ارتقای سطح کیفی زندگی در این مناطق پرداخت.

او توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و افزایش مهارت‌های زندگی خانواده های حاشیه نشین را از مهم‌ترین اهداف فعالیت دفاتر تسهیل گری برشمرد و گفت: این دفاتر پس از جمع آوری اطلاعات پایه هفت گام عملی را برمی‌دارند از جمله: آگاه‌سازی حساس سازی و اطلاع رسانی - شناسایی افراد و گروه‌های موثر و علاقه مند به فعالیت در محله - اعتمادسازی - گروه سازی(شورایاری محله) - ثبت گروه ها( رسمی سازی) - تدوین سند مشارکتی محله - اجرای سند توسعه محلی.

بیژن کلهرنیا، فعال و کارشناس اجتماعی نیز هدف اصلی فعالیت دفاتر تسهیل گری را شبکه سازی برای توسعه درون‌زا عنوان و اضافه کرد: در واقع نقش دولت تنها تسهیل گر مسیر توسعه است و نقش اجرایی و عملیاتی باید در اختیار مردم باشد.

ضرورت همکاری دفاتر تسهیل‌گری و سپاه در محلات حاشیه نشین

معاون اجتماعی سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه هم گفت: سپاه در قالب طرح کرامت در 20 محله حاشیه شهر کرمانشاه در 22 زمینه خدمت رسانی می‌کند از جمله: شناسایی و درمان معتادان، شناسایی توزیع کنندگان مواد مخدر، کاهش طلاق، شناسایی شبکه اراذل و اوباش، بزهکاران، بیماران خاص و تلاش برای کاهش بیکاری.

سرهنگ شهریار محمدی افزود: ما در همه 13 محله ای که دفاتر تسهیل گری فعال هستند، حضور داریم و به همین دلیل لازم است برای جلوگیری از افزایش هزینه ها و موازی کاری و نیز انجام اقدامات تاثیرگذار، همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشیم.

او همچنین ابراز امیدواری کرد که استانداری کرمانشاه حمایت بیشتری از اقدامات سپاه در مناطق حاشیه نشین داشته باشد.

در این جلسه همچنین طلا روانبخش، مدیر دفتر توسعه محلی و تسهیل گری محلات شاطرآباد و چغاگلان گزارشی از فعالیتهای این مرکز دفتر در حوزه‌های شناسایی ظرفیت ها، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و توانمندسازی ارائه کرد.

بیش از 30 درصد از جمعیت یک میلیون نفری کلانشهر کرمانشاه در مناطق حاشیه نشین آن زندگی می کنند که با آسیب های اجتماعی زیادی مواجه هستند اما خدمات زیرساختی کمی به آنها ارائه می شود.

اکنون 10 توسعه محلی و تسهیل گری در مرکز استان و سه دفتر هم در شهرستان‌های اسلام آبادغرب و هرسین فعال هستند.

استان کرمانشاه با 32 شهر، 14 شهرستان و 2 هزار و 622 روستا 2 میلیون نفر جمعیت دارد.

7444/8066

گزارش از عبدالله الماسی