الهارونی ادامه داد برای انتخابات پارلمانی آماده می شویم و فهرست نمایندگان خود را ارائه داده ایم. در مرحله اول الغنوشی وارد پارلمان خواهد شد سپس تمام گزینه ها را با توجه به درگذشت "الباجی قاید السبسی" رییس جمهور تونس بررسی خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار الجزیره که آیا اولویت الغنوشی از نامزدی برای انتخابات پارلمانی به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری تغییر یافته است ، پاسخ داد: تمام گزینه ها از جمله کاندیدا شدن برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح است و شرایط جدید و نقشی که این جنبش در داخل دولت ایفا خواهد کرد را بررسی می کنیم.
"محمد الباجی قاید السبسی" رییس جمهور 93 ساله تونس پنجشنبه گذشته در یک بیمارستان نظامی این کشور درگذشت و محمد الناصر" رئیس پارلمان تونس به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور سوگند یاد کرد.
بر اساس قانون اساسی تونس، رئیس مجلس تا زمان انتخابات ریاست جمهوری، به عنوان رئیس جمهوری موقت فعالیت خواهد کرد.
نوزدهمین انتخابات ریاست جمهوری تونس و دومین انتخابات پس از انقلاب این کشور پیشتر قرار بود ۲۹ نوامبر ۲۰۱۹ (۸ آذر ۹۸) برگزار شود. این در حالی است که رئیس ستاد انتخابات تونس اعلام کرد؛ به دنبال درگذشت رئیس جمهوری و بنا به قانون اساسی تونس، رئیس جمهوری جدید باید ظرف مدت ۹۰ روز آینده انتخاب شود.
راشد الغنوشی رهبر اسلامگرایان تونس و از مخالفان نظام سیاسی سابق تونس است. وی به دلیل مبارزات و فعالیتهای سیاسی خود علیه حبیب بورقیبه و زین العابدین بن علی چندین بار دستگیر شد.
راشد الغنوشی از سال ۲۰۱۶ موضعگیری هایی مهمی درباره آنچه غرب بعنوان "اسلام سیاسی" بخصوص پس از حوادث عراق، لیبی و سوریه و ورود افراط گرایان و تندروهای اسلامگرا به این کشورها درباره دمکراسی، ترقی و پیشرفت و ارتباط آن با تفکر اسلامی مطرح کرده و تلاش دارد تا تفکر اسلامی را از تفکرات افراط گرایانه که به اسلام نسبت داده میشود و نیز سکولاریسم افراطی جدا کند.
وی همچنین در نامهای خطاب به نشست ویژه سازمان جهانی اخوانالمسلمین که در استانبول برگزار شد با اعلام جدایی راه النهضه از این گروه از اقدامات و تصمیم گیری های رؤسای اخوان در کشورهای عربی بخصوص نتایجی که یداری اسلامی برای برخی کشورهای عربی بهمراه داشت انتقاد و نسبت به توطئهها برای فروپاشی و تجزیه و از بین بردن اتحاد و وحدت میهنی این کشورها هشدار داد.
در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) حزب نداء تونس با کسب ۸۵ کرسی و حزب النهضه با به دست آوردن ۶۹ کرسی از ۲۱۷ کرسی پارلمان رتبه های اول و دوم را به دست آوردند.