تهران- ایرنا- افزایش تنش ها بین ایران و آمریکا، با محورهایی مانند؛ «برجام»، «عدم همراهی اروپا با آمریکا»، «آمریکا به دنبال آسیب زدن به ایران از طریق منابع درونی کشور»، «آمریکا در حال تدارک جنگ مقدس» و «عدم تمایل ترامپ به جنگ با ایران» در رسانه های داخلی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

به گزارش گروه نشریات خبری، بررسی خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و تارنماهای داخلی نشان می‌دهد، رسانه‌های منتسب به جریان اصلاح طلب به محورهایی همچون «تهدیدهای ایران توسط ترامپ»، «بی اعتمادی ایران و آمریکا به یکدیگر»، «گفت‌وگوی تلفنی ماکرون و ترامپ در مورد ایران»، «همکاری سندرز با ایران» و « ثبت شعار مرگ بر آمریکا در گینس» پرداختند. رسانه‌های اصولگرا هم محورهایی همچون « افزایش قدرت و نفوذ منطقه‌ای ایران علی‌رغم تحریم‌های آمریکا»، «مصاحبه پمپئو در مورد سفر به ایران»، « نظارت بر شعب بانک‌های ایران، به دلیل تحریم‌های آمریکاست نه توصیه‌های FATF»، «ایجاد سازوکار مالی بدون نفت»، «سوء استفاده آمریکا از انگلیس علیه ایران»، «پایبند بودن ترامپ به حمایت از همپیمانان در مقابل ایران در تنگه هرمز»، «نشست محرمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی با محوریت ایران» و «افزایش اختلاف آمریکا و متحدانش بر سر ایران»را مورد بررسی قرار دادند.

غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها به دنبال تغییر رفتار ایران در عرصه‌های بین المللی و حتی بعضا تغییر رژیم هستند و تلاش دارند که این موضوع را با تاثیرگذاری بر روی مردم انجام دهند. آنها در این ارتباط از استراتژی "دون متعارف" استفاده می کنند، در این استراتژی تلاش بر این است که از طریق خود مردم یک کشور به حاکمیت آن ضربه وارد کرده و آن را ناکارآمد کنند.

رسانه های اصلاح طلب

گزاره‌های بکار گرفته شده توسط این جریان رسانه‌ای عبارتند از:

خروج آمریکا از برجام نشان از شکنندگی ساز و کارهای حقوقی است؛ دیگر چگونه می‌توانیم به آمریکا اطمینان کنیم که یک دولت توافقی را امضا می‌کند و دولت دیگر از آن خارج می‌شود؛ واشنگتن هیچ‌گاه از سیاست‌های غلط خود در قبال تهران دست برنداشته؛ برلین به کارزار «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران ملحق نمی‌شود؛ آمریکایی‌ها استراتژی "دون متعارف" را در مورد ایران به کار گرفته‌اند؛ غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها به دنبال تغییر رفتار ایران در عرصه‌های بین المللی و حتی بعضا تغییر رژیم هستند؛ ایالات متحده به خوبی بر روند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در ایران آگاه است؛آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا هزینه تنش با ایران در خلیج‌فارس را به شرکای منطقه‌ای و اروپایی خود بار کنند؛ دولت ترامپ معتقد است که کمپین فشار حداکثری در نهایت تهران را به میز مذاکره باز خواهد گرداند؛ تحریم‌های آمریکا نتیجه‌ای جز رفتار پرخاشگرانه ایران به دنبال نداشته‌اند؛ ترامپ برای چندمین بار در دوران ریاست جمهوری خود نشان داد که دولت او فقط فریاد می زند اما چماق کوچکی در دست دارد؛ موفقیت مذاکرات بین تهران و واشنگتن وابسته به آن است که دو طرف تا چه اندازه مصلحت طلب و صبور باشند؛ کارزار فشار حداکثری آمریکا به شکست منجر شده است و ادامه دادن وضعیت کنونی به تشدید تنش ها منجر خواهد شد؛ ترامپ باید استراتژی جدیدی را آزمایش کند؛ ترامپ آرزوی حذف شعار مرگ بر آمریکا مردم بصیر و ولایتمدار ایران را با خودش به گور خواهد برد و این جمله باید در دفتر گینس ثبت شود.

عدم همراهی اروپا با آمریکا

- روزنامه ابتکار نوشت: وزارت خارجه آلمان با اشاره به موقعیت حساس منطقه، وظیفه خطیر اروپایی‌ها را گشوده نگاه داشتن درهای گفت‌وگو و حل اختلافات از طریق دیپلماتیک دانست. وزارت خارجه آلمان به نقل از هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور اعلام کرد: در موقعیت کنونی، بیش از همه اروپایی‌ها باید کاری برای باز نگاه داشتن درهای دیپلماسی انجام دهند.

ماس تاکید کرد: زمانی که جزئیات این طرح روشن‌تر شود آلمان درخصوص مشارکت در آن تصمیم‌گیری خواهد کرد. وزیر خارجه آلمان همچنین گفت که برلین به کارزار «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران ملحق نمی‌شود.

- به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از هیل، «ایلهان گلدنبرگ» مقام سابق وزارت خارجه و مدیر فعلی برنامه امنیت خاورمیانه در «مرکز امنیت نوین» در مورد مخالفت کشورها برای مشارکت در طرح ائتلاف دریایی آمریکا، گفت: آنها نگرانند که اگر در این ائتلاف شرکت کنند و با ایران مقابله کنند و یا اقدامی مانند عملیات آزادی ناوبری برای حفاظت از کشتی‌های بریتانیایی انجام دهند، در صورت وقوع یک اشتباه، آنها به داخل جنگ با ایران کشیده شوند. آنها نمی‌خواهند وارد جنگ شوند.

برجام

روزنامه مردم سالاری می نویسد: برجام یک تعهد حقوقی بین‌المللی و چند جانبه بود و خروج آمریکا نشان از شکنندگی ساز و کارهای حقوقی است. اما این به معنی مفید نبودن آن نیست، چرا که ادامه موفقیت و یا به اصطلاح پا برجا ماندن آن به مکانیسم‌های دیگری نیازمند است که یکی از آنها  عرصه دیپلماسی است. به عبارت دیگر ساز وکارهای حقوقی برای اهداف و منافع ملی لازم است اما هرگز کافی نیست و مکملی چون دیپلماسی فعال می‌خواهد. نکته دیگر دراین است که امضای یک تعهد بین‌المللی پایان کار نیست و اتفاقا شروع است و برای رسیدن به منافع مورد نظر درچهارچوب برجام باید از الگوهای دیپلماسی فعال چون چانه‌زنی، اقناع‌سازی در خارج بهره برد تا ضمن حفظ چهارچوب حقوقی برجام منافع حاصل از آن به بیشینه ممکن ارتقا یابد. به هرحال بیش از چهار سال از امضای برجام می‌گذرد و درکنار مزایای مادی این توافق دستاوردهایی نیز در حوزه‌های هنجاری و بین الاذهانی داشته است، این که ایران کشوری قابل مذاکره، قابل اعتماد و پایبند به معاهدات بین‌المللی است از دستاوردهای ذهنی بزرگ برجام است، موضوع مهمی که حتی کشورهای باقی مانده در برجام را قانع به ماندن در برجام کرده است.

لوان جاگاریان سفیر روسیه در ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا اظهار داشت: ما همواره خروج ترامپ از برجام را محکوم کرده‌ و از آمریکا انتقاد می‌کنیم. می‌گوییم ما دیگر چگونه می‌توانیم به شما اطمینان کنیم که یک دولت توافقی را امضا می‌کند و دولت دیگر از آن خارج می‌شود.

این دیپلمات روس در پاسخ به این سوال که ایران در چهل سال گذشته ثابت کرده در مقابل ظلم سر خم نمی‌کند اما واشنگتن هیچ‌گاه از سیاست‌های غلط خود در قبال تهران دست برنداشته و امروز هم سیاست تهدید و مذاکره را پیش گرفته است؛ به نظر شما ایالات متحده چه زمانی به بی‌نتیجه بودن سیاست خود پی می‌برد؟، گفت: سیاست تهدید و مذاکره همزمان در قبال تهران قابل قبول نیست. آنها تا به حال موفق نشده‌اند تهران را مرعوب کنند و بعد از این هم نمی‌توانند.

سفیر روسیه در ایران در پایان گفت: ما همواره خروج ترامپ از برجام را محکوم کرده‌ و از آمریکا انتقاد می‌کنیم. می گوییم ما دیگر چگونه می‌توانیم به شما اطمینان کنیم که یک دولت توافقی را امضا می‌کند و دولت دیگر از آن خارج می‌شود. من چندین بار نیز به عنوان سفیر روسیه اعلام کردم که مسکو هیچگاه برای همکاری با ایران و اقداماتش از آمریکا درخواست مجوز نخواهد کرد.


آمریکا به دنبال آسیب زدن به ایران از طریق منابع درونی خود کشور

نوذر شفیعی کارشناس در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا در پاسخ به این سوال که با توجه به تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های آنها جهت ایجاد فاصله و شکاف بین مردم و نظام چگونه می‌توان این تلاش‌ها را ناکارآمد کرد و اعتماد عمومی مردم به عنوان یک سرمایه اجتماعی را حفظ کرد؟، گفت: غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها به دنبال تغییر رفتار ایران در عرصه‌های بین المللی و حتی بعضا تغییر رژیم هستند و تلاش دارند که این موضوع را با تاثیرگذاری بر روی مردم انجام دهند. آنها در این ارتباط از استراتژی "دون متعارف" استفاده می کنند، در این استراتژی تلاش بر این است که از طریق خود مردم یک کشور به حاکمیت آن ضربه وارد کرده و آن را ناکارآمد کنند.

وی افزود: آمریکایی‌ها استراتژی "دون متعارف"را در مورد ایران به کار گرفته‌اند و به دنبال این هستند که مردم، دولت و نظام را در مقابل هم قرار دهند.

آمریکا در حال تدارک «جنگ مقدس»

«مهدی مطهرنیا» کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وکو با خبرگزاری ایلنا اظهار کرد: ایالات متحده به خوبی بر روند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در ایران آگاه است و این ساختار را به درستی بررسی کرده و از این جهت است که ما شاهد دو رویه در سیاست خارجی جاریِ آمریکا هستیم. نخست بحث مذاکره و رویه دیپلماتیک و دوم بحث نظامی و تنگ کردن حلقه محاصره؛ البته این محورها نه تنها در قبال ایران بلکه در قبال شرکای آن به کار گرفته شده است. به موازات این وضعیت، آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا هزینه تنش با ایران در خلیج‌فارس را به شرکای منطقه‌ای و اروپایی خود بار کنند. به گونه‌ای که شاهد پیوستن برخی از کشورهای اروپایی به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس هستیم که ایالات متحده سعی می‌کند این ائتلاف را فرماندهی کند. باید در این وضعیت متوجه بود که مولفه‌های مذکور نشان از «جنگ مقدس» به رهبری واشنگتن و با تکیه بر افکار و رفتار محافظه‌کاران آمریکایی دارد.

این استاد دانشگاه در تشریح ابعاد سناریوی جنگ مقدس و پیامدهای آن گفت: آمریکایی‌ها در حال حاضر مشغول زمینه‌سازی برای ایجاد فضای مناسب در جهت بزرگنمایی تهدید ایران و تشکیل ائتلاف بین‌المللی هستند تا بتوانند مقدمات تقابل با اهدافِ خود برای رویارویی را شکل دهند. این در حالی است که فعال شدن پایگاه هوایی آمریکا در عربستان و استقرار سامانه پدافندی پاتریوت به علاوه هماهنگی با اسرائیل و به روزرسانی پایگاه‌های آمریکایی در بحرین، قطر، افغانستان، سوریه و عراق نشان می‌دهد که نوعی اشتیاق به جنگ در راستای مذاکره با تهران از سوی آمریکا وجود دارد. در این فرآیند واژه «جنگ مقدس» استعاره‌ای است که از ایدئولوژی محافظه‌کارانِ حاکم بر کاخ‌سفید نشأت می‌گیرد تا اگر این سناریو کلید خورد، آمریکا شروع کننده آن نباشد بلکه در مقام خاتمه دهنده آن وارد میدان شود.

 عدم تمایل ترامپ به جنگ با ایران

به گزارش خبرگزاری  ایلنا به نقل از سی ان ان، دونالد ترامپ نشان داده است که تنها به تهدید اعتقاد دارد و تمایلی به درگیری نظامی با ایران را ندارد. همان‌طور که در مورد کره شمالی و ونزوئلا نیز تمایلی به جنگ ندارد.

وی می‌داند زمانی که درگیری نظامی شروع شود، کنترل کردن یا پایان دادن آن بسیار دشوار خواهد شد. علاوه بر این، ترامپ نگران است که شروع جنگی دیگر در منطقه محبوبیت او را در کشور کاهش دهد. محبوبیت برای ترامپ مهم است چرا که سال آینده انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا برگزار خواهد شد. دونالد ترامپ در طول کمپین انتخاباتی خود بارها به هوادارانش قول داد که جنگ‌های بی‌پایان آمریکا در خاورمیانه را پایان می‌دهد و کشورش را وارد جنگ نظامی جدیدی نخواهد کرد. ترامپ معتقد است که جنگ محبوبیت او را کاهش می‌دهد.ظاهرا ترامپ معتقد است که استفاده از زبان تهدیدآمیز، موقعیت کشورش را در مذاکرات احتمالی در آینده بهبود خواهد داد. ترامپ علیرغم تهدیدها، بارها پیشنهاد مذاکره با حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران را مطرح کرده است.اگرچه ترامپ تمایلی به درگیری نظامی با ایران ندارد، اما در هر صورت احتمال بروز جنگ وجود دارد. ظاهرا دولت ترامپ معتقد است که کمپین فشار حداکثری در نهایت تهران را به میز مذاکره باز خواهد گرداند. اما تحریم‌های آمریکا نتیجه‌ای جز رفتار پرخاشگرانه ایران به دنبال نداشته‌اند و باعث واکنش‌هایی مانند کاهش تعهدات برجامی ایران شده است. در شرایط فعلی تنها دیپلماسی می‌تواند به ایران و آمریکا کمک کند. در غیراین صورت تهدیدهای توخالی می‌تواند باعث واکنش‌هایی از طرف مقابل و آغاز جنگ در منطقه شود.

 تهدیدهای ایران توسط ترامپ

به گزارش سایت انتخاب، سی ان ان در یادداشتی به قلم آرون دیوید میلر مذاکره کننده دولت های جمهوریخواه و دموکرات و ریچارد سوکولسکای مقام سابق وزارت خارجه آمریکا آورده است: دونالد ترامپ این هفته برای چندمین بار در دوران ریاست جمهوری خود نشان داد که دولت او فقط فریاد می زند اما چماق کوچکی در دست دارد.

سی ان ان افزود: رئیس جمهور تاکنون هیچ کشوری را به اندازه ایران تهدید نکرده است. او چندین بار تهران را به استفاده از زور و پاسخ نابود کننده تهدید کرده است. اما شکی وجود ندارد که آقای ترامپ علی رغم این زبان تهدید کننده تمایلی به درگیری نظامی با تهران ندارد.

 بی اعتمادی ایران و آمریکا به یکدیگر

سایت انتخاب عنوان داشت: موفقیت مذاکرات بین تهران و واشنگتن وابسته به آن است که دو طرف تا چه اندازه مصلحت طلب و صبور باشند. اما دو کشور در صورتی می توانند در مورد جزئیات توافق بحث کنند که عزم کافی برای شروع گفت و گوها را داشته باشند. در حال حاضر به نظر نمی رسد که شرایط لازم برای دست یابی به یک توافق هسته ای جدید محیا باشد. متاسفانه سطح اعتماد بین دو کشور بسیار پایین است. اما تهران یا واشنگتن می توانند با اندکی انعطاف پذیری و امتیاز دادن به یکدیگر فضای بهتری برای گفت و گو فراهم کنند. گزینه های زیادی پیش روی دو طرف وجود دارد. آمریکا می تواند بخشی از تحریم های اقتصادی ایران را در ازای بازگشتن این کشور به تعهدات خود در چارچوب توافق هسته ای لغو کند. دو کشور برای انتقال سریع پیام های خود می توانند کانال های ارتباطی بین مقامات ارشد سیاسی و نظامی برقرار کنند. در هر صورت، ضرورت دارد که دو طرف از بروز جنگ در خلیج فارس جلوگیری کنند. کارزار فشار حداکثری آمریکا به شکست منجر شده است و ادامه دادن وضعیت کنونی به تشدید تنش ها منجر خواهد شد. ترامپ باید استراتژی جدیدی را آزمایش کند.

گفت‌وگوی تلفنی ماکرون و ترامپ در مورد ایران

روزنامه اعتماد نوشت:‌ کاخ الیزه فرانسه خبر داد که بامداد شنبه «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور امریکا با «امانوئل ماکرون» رییس‌جمهور فرانسه تلفنی گفت‌وگو کردند. بر اساس گفته کاخ الیزه، موضوع ایران و برگزاری نشست سران گروه 7 در پاریس از محورهای گفت‌وگو بود. رییس‌جمهور فرانسه طی روزهای اخیر تلاش‌های تازه‌ای را برای کاهش تنش‌ها در منطقه غرب آسیا آغاز کرده است. همزمان رییس‌جمهور امریکا در ادامه ابراز تمایل برای مذاکره با ایران مدعی شد که ایران برای دست پیدا کردن به یک توافق جدید منتظر جو بایدن،کاندیدای ریاست‌جمهوری انتخابات ۲۰۲۰ امریکاست. دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا در ادامه ادعاهایش مبنی بر اینکه ایران خواهان مذاکره با امریکاست به تازگی در کاخ سفید گفت: ایران می‌خواهد به یک توافق دست پیدا کند اما اگر من به جای ایران باشم احتمالا بگویم که اگر بتوانم دوام بیاورم به جای دونالد ترامپ، منتظر جو بایدن خواب‌آلود خواهم بود، چراکه می‌توانیم به هر توافقی که بخواهیم با او دست پیدا کنیم. او نمی‌داند که چه اتفاقی می‌افتد.

 همکاری سندرز با ایران

به گزارش روزنامه همدلی، برنی سندرز، سناتور ارشد آمریکایی در گفت‌وگو با یک رسانه آمریکایی گفت: من معتقدم که ما نباید بگوییم صددرصد از اسرائیل و یا عربستان سعودی حمایت می‌کنیم و کاملاً از ایران یا فلسطینیان متنفریم این چیزی نیست که جهان از ما بخواهد. ما باید همه را سر میز مذاکره بیاوریم.

وی در ادامه افزود: من اگر رئیس‌جمهور شوم در مقام رئیس‌جمهور آمریکا با رهبران عربستان سعودی، ایران، فلسطینیان و اسرائیل سر میز مذاکره خواهم نشست تا بتوانیم به توافق برسیم و تلاش کنیم و این جنگ‌های بی‌پایان در منطقه پاپان پیدا کند.

ثبت شعار مرگ بر آمریکا در گینس

به گزارش سایت نامه نیوز، حجت الاسلام سید احمد خاتمی شنبه شب در گردهمایی بصیرت افزایی پیشکسوتان و کارکنان سپاه عاشورا در حسینیه حضرت امام خمینی (ره) اظهارکرد: ترامپ آرزوی حذف شعار مرگ بر آمریکا مردم بصیر و ولایتمدار ایران را با خودش به گور خواهد برد و این جمله باید در دفتر گینس ثبت شود زیرا که به یک شعار مقدس و بین المللی تبدیل شده است.

رسانه های اصولگرا

گزاره‌های بکار گرفته شده از سوی این جریان رسانه‌ای عبارتند از: دولت امروز آمریکا، نماینده چهره بدون روتوش سیاست غرب است؛ کلاه مذاکره امریکایی از نمد نفتکش انگلیسی؛ ترامپ به حمایت از منافع واشنگتن و همپیمانانش در تنگه هرمز در مقابل تهدیدات ایران پایبند است؛ دوری ترامپ از هرگونه تقابل با ایران صدای متحدان عربی خود در منطقه غرب آسیا را نیز در آورده است؛ چرا ترامپ برای عرب‌ها شیر بود، اما مقابل ایران خرگوش شد.

افزایش قدرت و نفوذ منطقه‌ای ایران علی‌رغم تحریم‌های آمریکا

به گزارش روزنامه کیهان، اندیشکده شورای آتلانتیک در این تحلیل می‌نویسد دولت «دونالدترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خروجش از توافق هسته‌ای برجام و بازاعمال تحریم‌ها علیه ایران را این‌طور توجیه کرد که رفع این تحریم‌ها نفوذ ایران در منطقه را افزایش داده است. اندیشکده آمریکایی نوشته‌ ترامپ و مقام‌های دولت او استدلال می‌کردند که با اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران می‌توانند این کشور را از منابع مالی لازم برای تأمین مالی فعالیت‌هایش در منطقه محروم کنند. شورای آتلانتیک با اشاره به صدمات تحریم‌ها به اقتصاد ایران نوشته است: «اما اثرات اقتصادی تحریم‌ها لزوماً  به ایجاد دستاوردهای راهبردی برای سیاست‌های آمریکا تبدیل نشده است.» این اندیشکده در ادامه با ارائه مصادیقی از اثرات تحریم‌های آمریکا در سال‌های گذشته، وجود ارتباط میان تحریم‌ها و سیاست‌های منطقه‌ای ایران را زیر سؤال برده است.

آتلانتیک می‌نویسد: «اگر قرار بود تحریم‌ها به تغییر در رفتارهای منطقه‌ای ایران منجر شوند، انتظار می‌رفت نفوذ منطقه‌ای ایران طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ لطمه ببینند. با وجود این، رویدادها و روندها نشان داد که دقیقاً عکس این اتفاق می‌افتد و در بهترین حالت، نفوذ منطقه‌ای ایران و تحریم‌ها مستقل از یکدیگر هستند.»

مصاحبه پمپئو در مورد سفر به ایران

در بخشی از یادداشت روزنامه کیهان می خوانیم: دولت امروز آمریکا، نماینده چهره بدون روتوش سیاست غرب است. مایک پمپئو اخیرا در گفت‌وگو با بلومبرگ و در پاسخ این سؤال که آیا علاقمند است به تهران سفر کند، گفت: «قطعا. اگر این تماس باشد، با خوشحالی به آنجا می‌روم. من از فرصت گفت‌وگوی مستقیم با مردم ایران استقبال می‌کنم؛ نه برای تبلیغات، بلکه برای گفتن حقیقت به ایرانی‌ها». اما حقیقت کدام است؟ همین آقای پمپئو اوایل اردیبهشت امسال در دانشگاه «ای‌اند ام» تگزاس اعتراف کرد «زمانی که رئیس‌CIA بودم، در سازمان دروغ می‌گفتیم و تقلب و دزدی هم می‌کردیم. این کارها یادآور افتخارات تجربه آمریکایی است». او از یک تجربه تمدنی حرف می‌زند و نه یک اتفاق خاص. او با این عبارت، شجره‌نامه تمدن غرب در نسبت با دیگران را بازگو می‌کند. همچنان که تعبیر او درباره دولت اوباما و رژیم‌های انگلیس و فرانسه و آلمان صادق است.

 نظارت بر شعب بانک‌های ایران، به دلیل تحریم‌های آمریکاست نه توصیه‌های FATF

روزنامه وطن امروز نوشت: نظارت بر شعب خارجی بانک‌های ایرانی از سوی ناظران وزارت خزانه‌داری آمریکا و دیگر ناظران صورت می‌گیرد تا ایران تحریم‌های مالی آمریکا را دور نزند. بنابراین تا زمانی که تحریم‌های آمریکا برقرار است، تصویب یا عدم تصویب این لوایح تأثیری بر این نظارت‌ها نخواهد داشت. از سوی دیگر اکنون که رصد منشأ پول و انتقالات آن تا ذی‌نفع نهایی، سبب می‌شود بانک‌ها و شرکت‌های خارجی با ایران همکاری نکنند و بانک‌های معدودی هم که با ایران همکاری می‌کنند شناسایی شوند، در صورت تصویب لوایح مربوط به FATF و تعهد ایران به گزارش نقل‌وانتقالات مشکوک، قطعاً ریسک همکاری با ایران برای این دسته از شرکت‌ها و بانک‌های خارجی افزایش یافته و همکاری آنها با ایران بیش از پیش تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت.

 ایجاد سازوکار مالی بدون نفت

به گزارش تسنیم، مقام‌های دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به اروپایی‌ها هشدار داده‌اند سازوکار ادعایی آنها برای تسهیل تجارت با ایران نباید به تضعیف سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری علیه ایران» منجر شود. «واشنگتن‌اگزماینر» نوشته: مقام‌های آمریکایی به اروپایی‌ها هشدار داده‌اند در صورتی که سازوکار موسوم به «اینستکس»، آنطور که مقام‌های اروپایی اخیراً گفته‌اند مبادلات نفت با ایران را پوشش دهد، آنها ناقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران خواهند بود. واشنگتن‌اگزماینر نوشته: بیانیه اخیر برخی مقام‌های اروپایی، از جمله فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی درباره گسترش «اینستکس» به مبادلات نفتی با ایران، خطر تضعیف نظام تحریم‌ها علیه ایران و سیاست کارزار فشار حداکثری را به دنبال دارد. یک مقام ارشد دولت آمریکا به این روزنامه گفته خزانه‌داری آمریکا در نامه‌ای به هیات مدیره اینستکس مراتب نارضایتی خود را از ایجاد کانالی که قصد دور زدن تحریم‌های آمریکا را دارد ابراز کرده است. خزانه‌داری علاوه بر این مبادلاتی که مشمول تحریم هستند و مبادلاتی که مشمول آن نیستند را به اروپا یادآوری کرده است. یک مقام دیگر آمریکایی گفته راه‌اندازی اینستکس در شرایطی که مبادلات دارو و غذا مشمول تحریم‌ها نیست، ضروری نبوده است.

 سوء استفاده آمریکا از انگلیس علیه ایران

روزنامه جوان با تیتر «کلاه مذاکره امریکایی از نمد نفتکش انگلیسی» نوشت: «وودی جانسون» سفیر آمریکا در لندن، ضمن اعلام آمادگی کشورش برای دخیل شدن در مذاکره با تهران، گفته است: «قطعاً این موضوع خواست ما است و این اتفاق برای هر دو کشور یعنی امریکا و انگلیس خیلی مهم است، چرا که بسیاری از مباحث میان امریکا و انگلیس و ایران مشترک است.» دولت امریکا موازی با این رویکرد، سعی دارد راه‌های دیگر را هم آزمایش کند. دیروز کاخ الیزه فرانسه از گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور امریکا و فرانسه با محوریت ایران خبر داد. پیش از این «عباس عراقچی» معان وزیر امور خارجه ایران در سفر به پاریس، پیام حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران را تسلیم ماکرون کرده بود. همچنین هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان روز جمعه ضمن تأکید بر مسیر دیپلماسی با ایران، گفته بود که برلین به سیاست دولت امریکا موسوم به «فشار حداکثری علیه ایران» نخواهد پیوست.

پایبند بودن ترامپ به حمایت از همپیمانان در مقابل ایران در تنگه هرمز

به گزارش خبرگزاری فارس،کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به حمایت از منافع واشنگتن و همپیمانانش در تنگه هرمز در مقابل تهدیدات ایران پایبند است. کاخ سفید همچنین اعلام کرد که ترامپ تمایل دارد به «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در موضوع نفتکش توقیف شده این کشور توسط ایران کمک کند. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که رئیس جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در سخنرانی گفته بود این غیر منصفانه است که آمریکا نقش پلیس تنگه هرمز را ایفا کند و از کشتی کشورهای ثروتمندی همانند عربستان سعودی، چین و ژاپن حفاظت کند.

فارس می افزاید: روزنامه یواس‌ای‌تودی نیز در گزاشی نوشته بود که ترامپ سال‌ها است که ایران را تهدید می‌کند و می‌گوید مایل است علیه آن از زور نظامی استفاده کند، اما دستیاران و افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند او با توجه به انتقادهایش از «جنگ‌های بی‌پایان آمریکا» در عراق و افغانستان تمایلی به اقدام علیه ایران، مگر در صورت بروز یک اقدام بسیار تحریک‌آمیز ندارد.

این خبرگزاری در پایان نوشت:‌ دوری ترامپ از هرگونه تقابل با ایران صدای متحدان عربی خود در منطقه غرب آسیا را نیز در آورده است. «ضاحی خلفان»، معاون رئیس پلیس دبی روز سه‌شنبه از رئیس جمهور آمریکا  به خاطر اینکه هیچ کاری در مورد ایران انجام نمی‌دهد انتقاد کرده و او را خرگوش خواند. وی  با انتشار مطلبی در توئیتر نوشت: چرا ترامپ برای عرب‌ها شیر بود، اما مقابل ایران خرگوش شد.

نشست محرمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی با محوریت ایران

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کانال 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «ران درمر» سفیر اسرائیل هفته گذشته در ایالت آلاسکای آمریکا با مسئولان آمریکایی برای رایزنی درباره روابط امنیت استراتژیک میان طرفین، به‌ویژه در ارتباط با ایران، دیدار کرد.

این کانال عبری‌زبان به نقل از مسئولان اسرائیلی افزود: سفر درمر به یکی از ایالت‌های آمریکا سفری عادی نبوده است، بلکه این سفر مهم و چشمگیر بود و طی آن همکاری میان اسرائیل و ایالات متحده درباره مسئله ایران مورد بحث و رایزنی قرار گرفت.

این منبع در ادامه گزارش داد: روابط امنیتی میان اسرائیل و آمریکا بسیار مستحکم است؛ به‌گونه‌ای که حجم کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل سالیانه بیش از 3.8 میلیارد دلار است و همچنین این همکاری‌ها شامل آموزش نظامی مشترک، تبادل اطلاعات و همکاری در زمینه دفاع موشکی می‌شود.

افزایش اختلاف آمریکا و متحدانش بر سر ایران

تارنمای مشرق نیوز عنوان داشت: تحلیلگران آمریکایی معتقد هستند اختلاف نظر آمریکا با انگلیس و دیگر متحدانش درخصوص ائتلاف نظامی دریایی برای اسکورت کشتی‌ها در آب‌های جنوب ایران، باعث عمیق‌تر شدن شکاف بین آنها شده است.