تهران- ایرنا- رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت گفت: اگر محققان از سلامت سیستم ثبت اختراع در کشور مطمئن نباشند، اختراعات خود را برای ثبت به خارج از کشور می برند.

حسین وطن پور روز یکشنبه در مراسم راه اندازی دفاتر ثبت مالکیت فکری دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: با وجود اینکه ایران در حوزه پژوهش، رتبه اول منطقه و رتبه شانزدهم جهان را دارد اما در حوزه ثبت اختراعات جایگاه خوبی در جهان ندارد.
وی، پتنت های ثبت شده در ایران در سال گذشته میلادی را بیش از ۱۵۰ مورد عنوان کرد و ادامه داد: شاخص ثبت اختراع در دانشگاه امیرکبیر ۴۱ درصد و در دانشگاه شیراز چهار درصد است. 
وطن پور به رتبه بالای ایران در زمینه فناوری اشاره کرد و گفت: ایران در سال ۲۰۱۶ رتبه ۷۸، ۲۰۱۷ رتبه ۷۵، ۲۰۱۸ رتبه ۶۵ و در سال ۲۰۱۹ رتبه ۶۱ جهان را در زمینه فناوری داشت.
وی از ثبت ۲ هزار و ۸۵۱ اختراع در ایران بین سال های ۷۷ تا ۹۳ خبر داد و افزود: اگر محققان از سلامت سیستم ثبت اختراع در کشور مطمئن نباشند، اختراعشان را برای ثبت به خارج می برند.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، دانشگاه ها را در زمینه ثبت اختراع ضعیف ارزیابی کرد و گفت: کشورمان در زمینه نانو رتبه چهارم جهان را دارد ولی در حوزه پتنت، رتبه آن در دنیا ۲۵ است.
وطن پور با اشاره به امضای تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و وزارت دادگستری در زمینه مالکیت فکری اظهار داشت: هدف از امضای این تفاهم نامه، آموزش آکادمیک مالکیت ثبت اختراع است.
وی همچنین از رایزنی با کره جنوبی و سازمان WIPO در زمینه ثبت مالکیت فکری خبر داد.
محمود حکمتی نیا، معاون مالکیت فکری دادگستری نیز در این همایش گفت: باید ثبت اختراع برای محققان تسهیل شود تا محقق مالک انحصاری علم و محصول تولید شده باشد.
وی از ایجاد شدن تحولی بزرگ در حوزه فناوری در صورت ثبت مالکیت فکری خبر داد و افزود: ثبت مالکیت فکری برای کشور علم و ثروت تولید می کند و برای مردم رفاه می آورد.