به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست کرده است تا دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در زمینه تورهای ورودی به کشور از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شوند.
بر این اساس، اخذ مالیات در حوزه گردشگری، همواره یکی از چالش های مهم این صنعت بوده و مشکلات فراوانی برای دفاتر فعال در زمینه گردشگران ورودی به وجود آورده است. در حال حاضر «لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده» در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح و در دست بررسی است.
همچنین براساس ماده (۱۳) قانون مالیات بر ارزش افزوده، صادرات کالا و خدمات به خارج کشور از طریق مبادی خروجی رسمی، مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمی شود و با توجه به اینکه در حال حاضر دفاتر خدمات گردشگری در زمینه ورود گردشگران خارجی فعالیت میکنند ولو با استدلال صادرات خدمات، از معافیت مندرج در این قانون بهرهمند نمی شوند.
بر همین اساس، طبق بند (۵) تصویبنامه مورخ ۱۵ مرداد ۱۳۸۴ شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی، درآمد ارزی ناشی از ارائه خدمات دفاتر خدمات مسافرتی و شرکت های گردشگری به گردشگران خارجی، از مصادیق معافیت صادرات کالا و خدمات بوده و از پرداخت هرگونه عوارض و مالیات معاف است.
همچنین، به دلیل نقش و اهمیت ارز حاصل از ورود گردشگر به کشور به عنوان صنعت منتخبِ جایگزین درآمدهای نفتی و ضرورت حمایت از فعالان بخش خصوصی و ارائه مشوق های حمایتی در جهت رونق و توسعه گردشگری، سازمان میراث فرهنگی پیشنهاد کرده است با هماهنگی کمیسیون اقتصادی مجلس، بند «درآمد حاصل از فعالیت دفاتر خدمات سیاحتی و گردشگری که در زمینه تورهای ورودی به کشور فعالیت دارند با تشخیص سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» به ماده (۱۳) «لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده» قبل از طرح مجدد لایحه در صحن علنی مجلس افزوده شود.