تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۲

قشم - ایرنا – توسعه ناهمگون شیلات در قشم باعث به صرفه نبودن برخی حوزه ها و مغفول ماندن برخی حوزه های دیگر شیلاتی شده که ماهی تزیینی از جمله آن است.

رییس موسسه آموزش عالی قشم شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: ماهی تزیینی با هزینه ای کمتر نسبت به حوزه های دیگری همچون پرورش میگو و غیر آن می تواند ارزش افزوده ۱۰ برابری داشته باشد و زمان سوددهی آن نیز کوتاه تر است.

منصور آزاد افزود: در جزیره قشم حدود ۳۰۰ کیلومتر ساحل وجود دارد و ماهیان مولد زینتی به راحتی دسترس قرار دارند اما هیچکس به آن اعتنایی نمی کند و برای فعالیت در این حوزه تلاشی صورت نمی گیرد.

وی ادامه داد: عمر این ماهی ها زیر یک سال است و اگر برداشت نشوند از بین می روند و فرصت ها از دست می رود.

رییس موسسه آموزش عالی قشم تصریح کرد: از سوی دیگر توسعه پرورش غیر علمی میگو، خطرات مختلفی این صنعت را تهدید می کند که شیوع بیماری های ویروسی از جمله آن است.

وی افزود: محل پرورش میگو زمینه ای مستعد برای رشد ویروس هاست که باید از هم اکنون برای جلوگیری از آن راهکارهای دقیق بهداشتی را رعایت کرد.

آموزش اصولی شیلات، از عمومی تا متخصص

آزاد ادامه داد: همچنین با توجه محدودیت زمین در جزیره قشم بهترین روش برای پرورش میگو در این منطقه روش متراکم است که این مساله نیز با غفلت رو برو شد.

رییس موسسه آموزش عالی قشم اظهار داشت: برای توسعه علمی در حوزه شیلات و آموزش اصولی فعالان این حوزه، قراردادی بین این موسسه و سازمان منطقه آزاد قشم به امضا رسید.

وی افزود: بر اساس این قرار داد آموزش شیلاتی در سه سطح عمومی، کارشناس فنی و تخصصی با هدف بهبود عملکرد و توسعه فعالیت های شیلاتی در جزیره انجام می شود.

جزیره قشم با وسعت یکهزار و ۵۰۰ کیلومترمربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در خلیج فارس گسترده شده است. شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.

۷۵۰۰