به گزارش روزنامه اردنی الدستور، "فخری ابو دیاب" عضو این کمیته روز یکشنبه در بیانیه ای گفت طرح های رژیم صهیونیستی در چارچوب برنامه این رژیم برای الحاق محله ها و شهرک های قدس اشغالی از جمله محله های الجوز، الشیخ جراح و شهرک سلوان و الصوانه از طریق احاطه بر شهرک قدیمی قدس و الحاق آن به شهرک های صهیونیستی در منطقه حایل در قدس غربی و شرقی برای از بین بردن مرزهای 1967 است.
وی افزود که این رژیم اکنون طرح های خود را در قدس با ویران کردن منازل از جمله در محله های شیخ جراح و کبانیه پیش می برد و تخریب 118 منزل مسکونی به بهانه های واهی را در این مناطق در برنامه قرار داده است و این درحالی که صهیونیست ها قصد دارند 387 واحد شهرکی جدید احداث کنند تا هرگونه آثار فلسطینیان را در این مناطق از بین ببرند.
وی همچنین هشدار داد که تلاش رژیم اشغالگر برای احداث چهار تونل در چهار خیابان اصلی در قدس اشغالی برای تکمیل پروژه قطار شهری میان بخش های شرقی و غربی قدس اشغالی برای اجرایی کردن طرح خود موسوم به قدس بزرگ و یکپارچه کردن آن برای برنامه های خود است.
معاون استاندار قدس نیز اعلام کرد که رژیم اشغالگر پرونده ۱۸ هزار واحد مسکونی فلسطینی را در اختیار دستگاه قضایی اسرائیل برای بررسی تخریب این منازل قرار داده است.
وی افزود که اشغالگران وجود ۳۵ درصد از منازل قدس را مخالف با قانون و بدون مجوز میدانند و آنها را در برنامه تخریب، تغییر ساختار جمعیتی و یهودی سازی قرار دادهاند.
مقامات رژیم صهیونیستی دوشنبه گذشته 70 واحد مسکونی در وادی الحمض در منطقه صورباهر در جنوب قدس اشغالی را تخریب نمودند و بهانه آنان برای چنین اقدامی ساخت و ساز بدون مجوز بوده است، درحالی که این منطقه بر اساس توافق اسلو که میان سازمان آزادی بخش فلسطین و رژیم صهیونیستی امضا شده تحت مدیریت تشکیلات خودگردان قرار دارد.
دادگاه رژیم صهیونیستی ماه گذشته میلادی به نفع ارتش این رژیم رأی به تخریب منازل فلسطینیها در این منطقه داد.
یکی از بندهای اصلی مذاکرات سازش میان فلسطین و اسرائیل ، تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شرقی و بازگشت به مرزهای 1967 است که اسرائیل با احداث شهرک های صهیونیستی در مناطق کرانه باختری و قدس اشغالی تلاش به از بین بردن این مرزها و الحاق سرزمین های فلسطینی به این رژیم دارد.
دولت آمریکا در سال 2018 یکجانبه و بدون توجه به این موضوع و حمایت از صهیونیست ها قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و سفارت خود را از تل آویو به این شهر منتقل کرد.