تهران - ایرنا - مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران از برگزاری اولین کارگاه تدوین برنامه ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی (سیپا) برای تالاب چغاخور در استان چهارمحال و بختیاری خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، علی ارواحی گفت: در اولین کارگاه تدوین برنامه ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی‌افزایی (سیپا) طی یک فرایند مشورتی نقش و رابطه دست‌اندرکاران با تالاب‌ها، تاثیراتی که می‌توانند بر حفاظت و بهره‌برداری پایدار از تالاب‌ها داشته باشند، میزان قدرت و نفوذ آن‌ها در تدوین و اجرای برنامه‌های سیپا و همچنین تعیین دست اندرکاران اولیه و ثانویه، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
 
وی افزود: تدوین برنامه ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی (سیپا) به عنوان یکی از اهداف راهبردی در برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب‌ها و از طرفی به منظور اجرایی کردن توصیه کنوانسیون رامسر مبنی بر تدوین این برنامه در راستای حفاظت و بهره‌برداری خردمندانه و پایدار از تالاب‌ها در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات کل استان‌ها قرار گرفته است.

ارواحی ادامه داد: پایین بودن سطح آگاهی گروه‌های مختلف جامعه از ساز و کارهای طبیعی تالاب‌ها می‌تواند تاثیرات بسیار زیادی بر تخریب این اکوسیستم آبی ارزشمند داشته باشد، لذا داشتن برنامه‌ای راهبردی، مدون و اجرای منظم و منسجم آن برای افزایش سطح آگاهی‌های عمومی، افزایش مشارکت گروه‌های مختلف و تقویت ارتباطات میان بخش‌های مختلف ضروری به نظر می‌رسد.

اولین کارگاه تدوین برنامه ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی (سیپا) برای تالاب چغاخور با حضور نمایندگانی از استانداری، دفتر امام جمعه، سازمان حفاظت محیط زیست، اداره محیط زیست استان چهار محال و بختیاری، بخشدار شهر بلداجی، آب منطقه‌ای، آموزش و پرورش، میراث فرهنگی، دهیاری‌ها، شهرداری، جهاد کشاورزی، جوامع محلی حاشیه تالاب، طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در بخشداری شهر بلداجی در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

تالاب بین‌المللی چغاخور یکی از تالاب‌های با اهمیت بین‌المللی در کشور در استان چهارمحال و بختیاری است که در سال ۱۳۸۹ در کنوانسیون رامسر به  ثبت رسیده است. این تالاب با مساحتی حدود ۲۳۰۰ هکتار در دامنه ارتفاعات برآفتاب و کلار (۳۸۳۰ متر) در نزدیکی شهر بلداجی و اطراف روستاهای سیبک و دستگرد واقع شده است. فضای وسیع، هوای مطبوع، چشم‌اندازهای زیبا و وجود انواع پرندگان مهاجر و بومی همراه آداب و رسوم اصیل بختیاری‌ها، این تالاب را در ردیف یکی از کانون‌های مهم جذب گردشگری در استان چهارمحال و بختیاری قرار داده‌است.

ویژگی منحصر به فرد این تالاب، وجود نوعی ماهی از خانواده گامبوزیا (کپوردندان) در این مکان است. همچنین در سال ۱۳۹۵ بعد از حدود ۲۵ سال اردک سرسفید در این تالاب بین‌المللی مشاهده و در کمیته ملی پرندگان ایران ثبت شد. اردک سر سفید گونه در خطر انقراض و تحت حمایت سازمان حفاظت از محیط زیست است.