حسن ترکمانی دوشنبه در نشست کارگروه پسماند شهرستان شاهرود افزود: با توجه به پیشنهاد شهرداری شاهرود درباره اجرای طرح تفکیک زباله از مبداء و انتخاب پیمانکار مقرر گردید اجرای طرح مذکور منوط به ساماندهی افراد جمع آوری کننده بازیافت و تهیه زیرساخت های لازم باشد.
ترکمانی با بیان اینکه این افراد پس از آموزش و تایید صلاحیت به عنوان رابط بین منازل و محلهای بازیافت بهکار گرفته می شوند ، تصریح کرد : نرم افزاری برای این منظور تهیه شده که با استفاده از آن زبالههای تفکیک شده توسط افراد مشخصی جمع خواهد شد.
وی ادامه داد: این افراد زباله های تفکیکی را از درب منازل تحویل گرفته و به ۱۱ محل جمع آوری که در سطح شهر پیش بینی شده تحویل می دهند.
معاون امور عمرانی فرمانداری شاهرود ابراز داشت: با اجرای این طرح درآمدزایی برای خانواده ها با فروش زباله به وجود آمده و شهروندان می توانند در قبال تحویل زباله وجه نقد و یا مواد شوینده تحویل گیرند.
ترکمانی با بیان اینکه طرح جامع مدیریت پسماند شهرستان شاهرود برای تصویب در دستور کار است ، افزود: باید گزارشات پسماند های صنعتی ، کشاورزی از طریق دستگاه های اجرایی صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی به دبیرخانه و فرمانداری ارائه شود.
وی با بیان اینکه برای تصویب طرح جامع مدیریت پسماند باید هماهنگی های لازم انجام شود ، تصریح کرد: به منظور ارائه نقطه نظرات از سوی شهرداری ها و شورا ها ی اسلامی شهرها و بخشداری ها تعداد ۹ عددلوح فشرده از طرح جامع مدیریت پسماند تهیه و به مجموعه های مربوط ارسال می شود تا در مدت یک هفته پیشنهادات و نقطه نظرات خود را ارائه نمایند.
معاون امورعمرانی فرمانداری شاهرود ادامه داد: مقرر گردید ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات از سوی دستگاه های عضو کارگروه جلسات ؛ بررسی نهایی طرح جامع بعد از مدت یک هفته تشکیل و تصویب گردد.
مشاور طرح جامع مدیریت پسماند شهرستان شاهرود هم در این نشست گفت: طرح تفکیک و جمع آوری زباله های تر ، خشک و پرخطر مانند باتری ، آفت کش ها و اسپری ها باید فرهنگ سازی شود.
علی اکبر رودباری با ذکر اینکه در طرح جامع مدیریت پسماند ۱۰ برنامه در نظر گرفته شده ، افزود: آموزش و فرهنگ سازی ، تکمیل جمع آوری زباله در ۲ مخزن، احداث کارخانه کمپوست، مدیریت پسماند بیمارستانی، نخاله های ساختمانی ، بازیافت پسماند از مبداء تولید، احداث محل دفن بهداشتی زباله ، احداث ایستگاه پردازش مرکزی و مدیریت از آن جملهاند.
وی تغییر الگوی مخازن یک ظرفی زباله به ۲ ظرفی در منازل را ضروری خواند و تصریح کرد: در این طرح برای جمع آوری زباله های پر خطر خانگی از جمله باتری ، ظروف اسپری های تمام شده و آفت کش ها در هر ماه یکبار توسط خودروهای مخصوص پیش بینی شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد : طرح تفکیک زباله باید در مدارس ، دانشگاه ها ، ادارات و بیمارستان ها آموزش و فرهنگ سازی شود.
رودباری با بیان اینکه برای پردازش ، کمپوست و دفن زباله در یک جا به ۲۴ هکتار زمین نیاز است ، تاکید کرد: برای تصویب این طرح و تایید استانی تا پایان مهرماه زمان تعیین شده است.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان سالانه به ازای هر یک نفر در استان ۱۹۸ کیلو گرم و در مجموع ۱۳۹ هزار تن زباله تولید می شود.
سالانه ۸۰۴ تن زباله بیمارستانی هم در استان تولید می شود که اجرای طرح خنثی و بی خطرسازی این زباله ها در بیمارستان ها انجام می شود، برخی از بیمارستان های استان دستگاههای بیخطرسازی زباله ندارند که با انتقال این زباله ها به بیمارستان های مجهزتر عملیات خنثی سازی انجام می شود.
۱۰۲۳/۶۱۶۷