این بخشی از اظهارات «مهین فرهادی زاد» در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا است که در زمره فعالان با سابقه حوزه ورزش زنان کشور به شمار می رود و علاوه بر مدیریت فنی چهار دوره بازیهای زنان کشورهای اسلامی، سابقه مدیرکلی تربیت بدنی دختران وزارت آموزش و پرورش و عضو کمیته ورزش و زنان آسیا را هم در پرونده خود دارد.
معاون وزیر ورزش که از وی به عنوان نخستین دبیر فدراسیون زن ورزش ایران نیز یاد می شود، درباره اینکه آیا حضور زنان صرف در ورزشگاه های فوتبال خلاصه می شود، توضیح می دهد: حضور زنان یک مطالبه عمومی است که تمایل دارند در وزشگاه ها حضور یابند تا دیدارهای فرزندان، برادران و همسران خود را به تماشا بنشیند اما این حضور راه های خاص خود را دارد.
سرپرست پیشین نایب رییسی فدراسیون فوتبال می گوید: در این فرایند علاوه بر رعایت ملاحظات فرهنگی، از نظر عرف باید تمام مسایل و شرایط فرهنگی برای حضور زنان در فضای امن دیده و فراهم شود. بر این اساس طی تقسیم بندی که انجام شده، اکنون حضور زنان در رشته های راکتی فراهم است و خانواده در یک فضای امن به سالن ورزشی می روند.
عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه الزهرا(س) در پاسخ به این پرسش که چرا این حضور خانواده ها در برخی از سالن های ورزشی دیده نمی شود و تنها به حضور در ورزشگاه فوتبال خلاصه می شود، گفت: شمار زیادی هم می خواهند به ورزشگاه فوتبال بروند که آن هم باید ملاحظات فرهنگی رعایت و شرایط و زیر ساخت ها آماده باشد و فضایی ایجاد شود که شان زن ایرانی رعایت شود تا شور و نشاط خود را در شرایط سالم به منصه ظهور برساند. بنابراین این فضا باید آماده شود. مانند حضور خانواده ها در لیگ ملت ها به میزبانی اردبیل که در فضای امن حضور یافتند و در واقع در سالن های ورزشی که این ملاحظات، زیر ساخت ها، امکانات و ارایه تسهیلات و خدمات رفاهی مشخص و هماهنگ شده است.
بحثی برای تعلیق حضور خانواده ها در ورزشگاه ها از سوی فیفا وجود ندارد
معاون وزیر ورزش و جوانان درباره مهلت فدراسیون بین المللی فوتبال به ایران درباره حضور زنان در ورزشگاه ها هم اظهارداشت: به هیچ وجه ضرب الاجل و تهدیدی در این زمینه وجود نداشته و حتی زمانی برای آن مطرح نشده است و موردی هم برای تعلیق وجود ندارد. تنها تشویق به حضور خانواده ها در ورزشگاه هاست که در این فرایند ابتدا فضا در حال آماده شدن است.
اساسنامه فدراسیون های ورزشی به زودی ابلاغ می شود
فضایی که دولت تدبیر و امید ایجاد کرده است باعث تسهیل شدن و توانمند سازی فضای حضور زنان ورزشکار در عرصه های داخلی، بین المللی، آسیایی، جهانی و المپیکی شد و این بخش مهمی از کارآمدی دولت تدبیر و امید است.
فرهادی زاد در بخش دیگری از این گفت و گو اعلام کرد که با تلاش وزارت ورزش و جوانان به زودی اساسنامه فدراسیون های ورزشی از سوی دولت به این نهاد ورزشی ابلاغ می شود.
وی در تکمیل این بخش از اظهارات خود می گوید: اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی در ورزش زنان اثربخشی عمیقی را ایجاد می کند که قانونمند شدن نایب رییسان و به دنبال آن منافع و مزایایی برای ورزش زنان همراه خواهد داشت و به زودی به دستگاه ها و فدراسیون ها ابلاغ می شود.
رییس کمیسیون ورزش و زنان کمیته ملی المپیک و عضو کمیته ورزش و زنان آسیا با ارائه توضیحات بیشتر در زمینه بندهای اساسنامه در حیطه زنان گفت: در اساسنامه جدید و مهمتر از همه نایب رییسان فدراسیون های ورزشی از طریق مجمع انتخاب خواهند شد و حضورشان در مجامع قانونمند و رای آن ها قانونی می شود و در تمام جلسات تصمیم سازی ورزش زنان هم حضور می یابند.
اختیارات گسترده زنان در استان ها و مجامع
فرهادی زاد اضافه می کند: همچنین در ساختار سازمانی وزارت ورزش و جوانان در استان ها رییس گروه ورزش زنان در استان ها فعالیت دارند اما در برخی موضوعات هم دخالتی ندارند که با ارتقا سطح تشکیلات مسئولان ورزش زنان در اساسنامه جدید، اختیارات و مسئولیت شامل آنها می شود و در مجموع فضای خوبی برای ورزش زنان در استان ها ایجاد خواهد شد. بر این اساس بخش زنان تحول مناسبی به خود می گیرد.
وی به برنامه های وزرات ورزش و جونان در ۲ بخش همگانی و قهرمانی هم اشاره کرد و افزود: در بخش ورزش همگانی در بخش زنان طرح های متعددی به استان ها ابلاغ شده که جمعیت زیادی از زنان روستایی و شهری در سطوح مختلف در طرح های متعدد حضور دارند. در واقع در ورزش همگانی حدود ۱۶ میلیون نفر در فعالیت های مختلف شرکت دارند.
زنان ورزشکار در ۲۷ رشته می تواند در المپیک سهمیه کسب کنند
معاون توسعه ورزش زنان در ادامه می گوید: اکنون در بخش قهرمانی ۲۷ رشته ما می تواند فعالیت ورزشی خود را به سطحی برساند که زنان ورزشکار با گرفتن سهمیه المپیک ۲۰۲۰ حضور یابند. ۴۹ فدراسیون هم داریم که زنان در آن فعال هستند و در سطوح ملی و بین المللی فعالیت دارد.
به گفته فرهادی زاد ۴۲ رشته هم در سطوح بین المللی فعالیت دارند و زنان با پوشش اسلامی در این رویدادها شرکت دارند و حضور داوران از سطح ملی و بین المللی امروز به المپیک هم رسیده است.
نخستین نماینده سرپرست کاروان ورزشی اعزامی به بازی های ۲۰۱۸ جاکارتا در بخش زنان معتقد است: فضایی که دولت تدبیر و امید ایجاد کرده است باعث تسهیل شدن و توانمند سازی فضای حضور زنان ورزشکار در عرصه های داخلی، بین المللی، آسیایی، جهانی و المپیکی شد و این بخش مهمی از کارآمدی دولت تدبیر و امید است.