تهران - ایرنا - "رابرت فورد" سفیر سابق آمریکا در دمشق در مقاله ای تاکید کرد که مخالفان سوریه نباید انتظار چیزی از آمریکا داشته باشند، چرا که کسی در کاخ سفید حاضر به ورود به جنگ بخاطر آنها نیست.

وی روز سه شنبه در مقاله ای که در روزنامه سعودی "الشرق الاوسط" منتشر کرد، نوشت: مخالفان سوریه انتظار ورود آمریکا برای پایان دادن به درگیری های در استان "ادلب" هستند، اما کاخ سفید هرگز برای متوقف کردن حملات هوایی به این استان دخالت نخواهد کرد.

فورد ادعا کرد که دخالت در جنگ یک کشور نیاز به موافقت شورای امنیت دارد، اگر مساله پاسخ دادن به تجاوز مستقیم نباشد که این دو شرط درباره سوریه صدق نمی کند، چرا که دولت دمشق به آمریکا حمله نکرده و شورای امنیت رأی در این باره صادر نمی کند و هرگونه مصوبه ای نیز با وتوی روسیه و چین مواجه خواهد شد.

سفیر سابق آمریکا در سوریه در ادامه نوشت که  حریم هوایی سوریه برای واشنگتن و مسکو  مشخص شده و روس ها حریم هوایی غرب رود فرات را و آمریکا حریم هوایی شرق این رود را در اختیار دارد و اگر نیروی هوایی آمریکا بخواهد در آسمان ادلب پرواز کند، در این صورت روریارویی واقعی میان جنگنده های آمریکا و روسیه پیش می آید، در حالی که هیچ کس در واشنگتن آماده پذیرش خطرات جنگ جهانی سوم به خاطر سوری ها نیست.

وی یاد آور شد که هنوز کسی نمی داند که مدت زمان منطقه پرواز ممنوع آمریکا در شرق رود فرات به دلیل حمایت از نیروهای دمکراتیک کرد چقدر است، اما به تجربه می توان گفت که این ممنوعیت پرواز نیز روزی پایان پیدا می کند.

فورد به مخالفان سوریه یاد آوری کرد که آمریکایی ها به خاطر اهداف خود در سوریه حضور دارند. وی نوشت که نیروهای آمریکایی با وجود اینکه در منطقه "التنف" در جنوب سوریه حضور دارند، اما هیچ کمکی به مردم این کشور برای کاهش رنج های آوارگان در اردوگاه "الرکبان" نمی کنند و حضور آنها در پایگاه آنها تنها برای تحقق هدف خود آنها و جلوگیری از نفوذ طرفهای دیگر است.

وی همچنین اضافه کرد که واشنگتن همان طرفی است که صدور روادید برای شهروندان سوریه را منع کرد و دولت "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا اخیرا به کنگره پیشنهاد کرد که از ورود پناهجویان جدید سوریه به این کشور جلوگیری شود، بنابر این سوری ها نباید انتظار زیادی از واشنگتن داشته باشند و منتظر کمک جدیدی باشند.

ترامپ به محض روی کار آمدن در کاخ سفید دستور به ممانعت از ورود شهروندان هفت کشور یعنی سوریه، عراق، ایران، لیبی، سودان، سومالی و یمن به این کشور را داد.

دولت وی همچنین ورود پناهجویان سوری به این کشور را تا زمان غیر معلومی منع کرد.