به گزارش پایگاه خبری اینفورمیشن، پیش از قرار گرفتن هوآوی در فهرست سیاه آمریکا، این شرکت نزدیک به یک سال بود که با کمپانی آمریکایی گوگل در ساخت یک اسپیکر هوشمند که قرار بود از طرف دستیار صوتی گوگل (Google Assistant) پشتیبانی شود، همکاری میکرد. با توجه به رابطه نزدیکی که این دو شرکت با هم دارند، همکاری آنها در ساخت این اسپیکرها، چندان عجیب و دور از انتظار نیست.
گوگل و هوآوی در گذشته نیز در ساخت محصولات دیگری چون گوشی هوشمند نکسوس 6 پی هوآوی با هم همکاری کرده بودند.
روشن نیست این اسپیکر هوشمند از چه ویژگیهایی برخوردار بوده و قرار بود چه تفاوتی با دیگر انواع اسپیکر هوشمند داشته باشد. حال با توجه به لغو شدن این پروژه، دیگر هیچگاه اطلاعاتی در اینباره کسب نخواهیم کرد.
گزارشهای منتشرشده حاکی از آن است که این دو کمپانی همچنین با هم بر روی سازگاری گوشیهای هوشمند هوآوی با قابلیت Android Auto که توسط گوگل طراحی و توسعه یافته و امکان کنترل گوشیهای اندروید را از طریق کنسول خودرو روی داشبورد فراهم میکند، نیز همکاری میکردهاند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در یکسال اخیر تقابل تجاری بزرگی علیه چین به راه انداخته که دامنه آن همچنان درحال گسترش است.
وی پس از اعمال چند باره تعرفههای مختلف بر میلیاردها دلار کالاهای وارداتی از چین آن هم با توجیه سود یکطرفه پکن از صادرات به آمریکا و زیان تولیدکنندگان ایالات متحده، به سراغ غول اینترنتی و مخابراتی چین یعنی هوآوی رفت تا از گسترش حضور آن در عرصه فناوری جهان جلوگیری کند.
رئیس جمهوری آمریکا به بهانه جاسوسی شرکت مخابراتی هواوی از کاربرانش، ضمن بستن بازارهای آمریکا روی محصولات و خدمات این شرکت چینی، از متحدان خود بویژه اروپا خواست واشنگتن را در تحریم هوآوی همراهی کنند.
تقابل دو کشور به سمتی پیش رفت که کانادا به درخواست مقامهای قضائی آمریکا «وان ژو منگ» دختر رئیس شرکت هوآوی را که مدیریت مالی ارشد این شرکت چینی را برعهده دارد، دستگیر کرد.
هرچند واشنگتن درخواست استرداد او را داده است اما دولت اتاوا در این درگیری تجاری که شعلههای آن به عرصههای سیاسی نیز کشیده شده است، منگ را آزاد کرد و در حصر خانگی قرار داد.
از نظر کاخ سفید، هوآوی با دولت چین همکاری دارد و پکن با استفاده از تجهیزات نصب شده این شرکت، از آمریکا جاسوسی و یا به آن حمله سایبری میکند.
اتهام دیگر هوآوی از نظر آمریکا، نقض بالقوه تحریمها علیه ایران است اما این شرکت و دولت چین این اتهامات را رد کرده و فشارهای واشنگتن را بهانهای برای جلوگیری از حضور گسترده چین در عرصه فناوری جهانی میدانند.