رن مینگویی (Ren Minghui) معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در زمینه پوشش جهانی بهداشت (بیماریهای واگیر و غیرواگیر) روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت ایران در زمینه کنترل بیماری های واگیر و وغیرواگیر کار بزرگی انجام داده است. من واقعا به خاطر این پیشرفت های خارق العاده، به سیاستگزاران و کارشناسان حوزه بهداشت ایران تبریک می گویم.
وی با تاکید بر حمایت سازمان جهانی بهداشت از برنامه های وزارت بهداشت ایران افزود: ایران نه تنها در زمینه بیماری های واگیر و غیرواگیر موفقیت های خوبی کسب کرده بلکه در همه مسائل مرتبط با حوزه بهداشت و سلامت گام های بزرگی برداشته است.
ما به ایران آمده ایم تا از تجربیات ایران در حوزه ارتقای پوشش همگانی بهداشت استفاده کنیم و این تجربیات را در اختیار دیگر ملت ها قرار دهیم. معاون دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: نظام مراقبت های اولیه بهداشتی ایران بسیار قوی است که نه تنها می تواند به کاهش بیماری های واگیر و غیرواگیر کمک کند بلکه در ارتقای پوشش همگانی بهداشت نیز موثر است.
مینگویی اضافه کرد: ما به ایران آمده ایم تا از تجربیات ایران در حوزه ارتقای پوشش همگانی بهداشت استفاده کنیم و این تجربیات را در اختیار دیگر ملت ها قرار دهیم.
این مقام عالی سازمان ملل با اشاره به افتتاح سامانه مصورسازی اطلاعات جمعیتی سلامت و بیماری ایران گفت: این سامانه گامی بزرگ برای کاهش بیماری ها در ایران است چرا که سیاست گذاران حوزه بهداشت و سلامت قبل از اقدام نیاز به اطلاعات دارند و این سامانه داده های مورد نیاز را در همه مناطق در اختیار آنها قرار می دهد.
وی، لزوم مشارکت همه بخش های جامعه جهانی در سطوح بین المللی، منطقه ای، ملی و محلی را برای کاهش بیماری های واگیر و غیرواگیر ضروری دانست و اقدامات ایران در زمینه آموزش همگانی بهداشت و سلامت را ستود.
نظام مراقبت های اولیه بهداشتی برای ایران امتیاز بزرگی است
نائوکو یاماموتو (Naoko Yamamoto) معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در زمینه پوشش جهانی بهداشت برای جمعیتهای سالمتر نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ایران طرح پوشش همگانی بهداشت سازمان جهانی بهداشت را امضا کرده که نشان دهنده عزم سیاست گذاران حوزه بهداشت ایران برای ارتقای سلامت همگانی در این کشور است.
وی با اشاره به تشکیل مجمع ملی سلامت توسط دولت دهم در سال 95 گفت: تشکیل این مجمع، اقدامی قابل ستایش برای ارتقای پوشش همگانی سلامت است چرا که همه بخش های مرتبط را برای ارتقای پوشش همگانی بهداشت هماهنگ می کند.
یاماموتو، وجود نظام مراقبت های اولیه بهداشتی قوی در ایران را امتیاز بزرگی برای این کشور در جهت رسیدن به اهداف تعریف شده سازمان بهداشت جهانی در حوزه پوشش همگانی سلامت ارزیابی کرد.
سازمان بهداشت جهانی به عنوان بازوی سازمان ملل متحد در حوزه ارتقای سلامت در جهان، طرحی را به منظور افزایش دسترسی همه مردم به مراقبت های اولیه بهداشتی تا سال 2030 تدوین کرده است. بر اساس این طرح، همه مردم جهان باید تا سال 2030 به خدمات بهداشت و سلامت ارزان و با کیفیت دسترسی داشته باشند.
طرح سازمان بهداشت جهانی برای ارتقای سلامت در جهان تاکید دارد که مردم در سراسر جهان تا سال 2030 باید از خدمات پیشگیری، درمان، بازتوانی و مراقبت های تسکینی و حتی تغذیه مناسب برخوردار شوند.