به نوشته روزنامه سودانی "الراکوبه"، انجمن مشاغل حرفه ای سودان که نقش کلیدی در اعتراضات اخیر داشته، دیشب (سه شنبه) با صدور بیانیه ای افزود: این تظاهرات با شعار "قتل دانش آموز قتل ملت است" و با مشارکت رهبران ائتلاف آزادی و تغییر در خارطوم پایتخت انجام خواهد شد.
این انجمن بر مسالمت آمیز بودن اعتراضات برای تحقق اهداف و خواسته ها تاکید کرد.
** افزایش شمار قربانیان تظاهرات مردمی سودان
کمیته مرکزی پزشکان سودان دیشب (سه شنبه) اعلام کرد که شمار قربانیان حوادث اخیر شهر الابیض واقع در استان کردفان، با جان باختن یکی از مجروحان به شش نفر رسید. برخی منابع نیز شمار کشته شدگان تظاهرات روز دوشنبه را ۸ نفر تخمین زده اند.
** سازمان ملل خواستار تحقیق در قضیه کشتار دانش آموزان شد
به گزارش پایگاه خبری فرانس ۲۴، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با اشاره به این که کشته شدگان ۱۵ تا ۱۷ ساله بودند، خواستار تحقیق در خصوص این جنایت شد.
**البرهان:کشتار تظاهرکنندگان جنایتی نابخشودنی است
به گزارش پایگاه خبری "سودان التریبون"، عبدالفتاح البرهان رییس شورای نظامی سودان در واکنش به حوادث اخیر و کشته شدن دانش آموزان سودانی در تظاهرات مسالمت آمیز شهر الابیض تاکید کرد که قتل مردم جنایتی نابخشودنی است که باید به سرعت با آن برخورد کرد.
سودان التریبون افزود: البرهان در حالی خواستار مجازات جنایت کاران می شود که در تظاهرات روز دوشنبه نیروهای نظامی به روی صدها دانش آموز شرکت کننده در تظاهرات آتش گشودند و مردم نیروهای واکنش سریع وابسته به شورای شورای نظامی را در این حوادث مقصر می دانند.
منابع خبری روز دوشنبه گزارش دادند که پنج نفر از جمله چهار دانش آموز در تظاهرات استان کردفان سودان کشته شدند.
این تظاهرات را دانش آموزان سودانی در شهر الابیض مرکز استان کردفان در اعتراض به کمبود سوخت و نان برگزار کردند که با شلیک گلوله به سوی معترضان مواجه شد.
اعتراضهای مردمی سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) به علت افزایش قیمت نان آغاز شد، اما این اعتراضها به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و معترضان خواستار سرنگونی دولت «عمر البشیر» شدند.
دولت البشیر سرانجام ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش این کشور سرنگون و پس از آن ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال «عبدالفتاح البرهان» قدرت را در دست گرفت.
اما مردم سودان بار دیگر با اعتراض علیه شورای نظامیان خواستار کناره گیری آنان از قدرت و واگذاری آن به غیرنظامیان شدند.
**ائتلاف آزادی و تغییر خواستار توقف مذاکرات با شورای نظامی شد
در پی کشته شدن دانش آموزان در اعتراضات دوشنبه شب استان الکردفان، "صدیق یوسف" عضوهیئت مذاکره کننده نیروهای آزادی و تغییر و عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست سودان خواستار توقف مذاکرات شد.
وی در صفحه رسمی حزب کمونیست سودان با اشاره به اقدامات شورای نظامی و نیروهای واکنش سریع و کشته شدن دانش آموزان در تظاهرات مردمی، خواستار محاکمه جنایتکاران شد و افزود: نمی توان با کسانی که اجازه قتل تظاهرکنندگان را می دهند پای میز مذاکره نشست.
مذاکره شورای نظامی و ائتلاف آزادی و تغییر نیز که قرار بود دیروز سه شنبه میان دو طرف از سر گرفته شود، به خاطر رفتن هیئت مذاکره کننده به شهر الابیض برای ابراز همدردی با خانواده قربانیان لغو شد.
قرار بود دیشب (سه شنبه) دو طرف در خصوص سند اعلام قانون اساسی مذاکره کنند.
شورای نظامی انتقالی سودان و نیروهای آزادی و تغییر روز چهارشنبه ۲۶ تیر با حضور میانجی های آفریقایی و اتیوپیایی، سند توافق سیاسی را در دوره انتقالی امضا کردند.
این سند در خصوص نحوه مدیریت کشور در دوره سه ساله انتقالی است و توافق شد که دو شورا(یکی شورای حاکم و دیگری شورای وزیران) تشکیل شود.
شورای حاکم متشکل از ۵ نظامی و ۵ غیر نظامی است و یک غیر نظامی دیگر هم با توافق دوطرف به این تعداد اضافه می شود و ابتدا نظامیان به مدت ۲۱ ماه ریاست شورای حاکم را بر عهده خواهند داشت و سپس به مدت ۱۸ ماه ریاست را به غیر نظامیان می سپارند.