شاهرود-ایرنا- مسئول نمایندگی میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان میامی گفت: مرمت و ساماندهی کاروانسرای جهان آباد با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیون ریال آغاز شد.

 سیدمحمد صادق رضویان پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود : در این مرحله اجرای کاهگل حفاظتی و استحکام بخشی جداره ها و بام این عنصر فرهنگی تاریخی انجام خواهد شد.

رضویان با اشاره به اینکه این بنای تاریخی در زمان حکومت ایلخانیان ساخته شده است، تصریح کرد: ایلخانیان برای توسعه پیشرفت اقتصاد در نقاط مختلف کشور ،به ویژه در ناحیه شمالی و آذربایجان تعداد بسیار زیادی راه ارتباطی ساخته اند .

وی افزود : ایلخانیان برای آسایش کاروان ها در مسیر راه ها و جاده ها،کاروانسراهای بزرگ و زیبایی با توجه به اقلیم هر منطقه مانند کاروانسرای سرچم در بین راه زنجان به میانه ،رباط سپنج در ۵۰ کیلومتری شمال شاهرود و از جمله رباط سپنج یا کاروانسرای جهان آباد که در ۶۵ کیلومتری شمال شرقی شهر میامی واقع است ، ساخته اند .

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری میامی اظهارداشت: گستردگی استان سمنان موجب شده که در دشت های این استان نزدیک به ۲۴ کاروانسرا و رباط شناحته شده ، ساخته شود.

وی با بیان این که کاروانسراها سرمایه گران قمیتی محسوب می شوند تصریح کرد : مرمت و معرفی بنا های تاریخی نقش شایسته ای در توسعه شهرستان دارد.

رضویان افزود : بیشتر کاروانسراهای میامی درمسیر جاده اصلی و ترانزیتی قرارداشته و دسترسی علاقمندان و دوستداران معماری قدیم ایران آسان است. رباط سپنج یکی از قدیمی ترین رباط های این استان است .

کاروانسرای جهان آباد در مسیر قدیمی میامی به جاجرم واقع است که این مسیر همان راه جاده ابریشم است. این راه در زمان سلجوقیان مورد استفاده قرار می گرفته ، اما بعدها این مسیر از رونق افتاد. کاروانسرای جهان آباد یکی از زیباترین بناهای دوره ایلخانی است که به صورت چهارایوانی بنا گردیده است.

شکل بنا مستطیل شکل و اندازه آن ۶۵/۵۶*۶۴/۴۷ متر است.

 غیر از ورودی بنا بقیه به طور کلی ویران شده و اثری از آن به جای نمانده است.

در عهد صفوی که پادشاهان صفوی با تامین امنیت راهها به احداث کاروانسراهای بین راهی همت گماشتند مسیر سلجوقی که در دامنه کوهها بود تغییر کرد و به دشت کشیده شد و رباط ها و کاروانسراهای عهد سلجوقی رو به فراموشی گذاشت.

ازدیگر جاذبه های تاریخی میامی ،عمارت آقایان میامی ،مجموعه کاروانسراهای میاندشت، مسجد جامع فرومد ، آرامگاه شیخ حسن جوری و شاعر نام آور ایران ابن یمین فریومدی است .  شهرستان میامی دارای چهار منطقه نمونه و هفت روستای هدف گردشگری است .

  ۵۲ اثر تاریخی این شهرشتان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

  شهرستان میامی با ۲ بخش مرکزی وکالپوش درشرق استان سمنان قرار دارد.

۷۳۵۷/۶۱۶۷