قم – ایرنا – قائم‌مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: اشاعه فرهنگ دینی و انقلابی و تثبیت و تعمیق آن در بین قشرهای مختلف جامعه به‌ویژه نسل جوان از طریق برگزاری مراسم و استفاده بهینه از ظرفیت‌های آن ازجمله اهداف تاسیس این نهاد انقلابی است.

نصرت‌الله لطفی روز چهارشنبه در آستانه ۱۲ مرداد سالروز تاسیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: این نهاد در ۱۲ مرداد ۱۳۵۹ با موافقت حضرت امام خمینی(ره) تأسیس شد.

وی اضافه کرد: شورا زیر نظر نماینده ولی‌فقیه و با مشارکت نهادهای انقلاب اسلامی و دستگاه‌های مختلف که به‌طور عمده در حوزه‌های تبلیغی، ارتباطی، فرهنگی و اطلاع‌رسانی فعالیت دارند، مأموریت‌ها و وظایف خود را انجام می‌دهد.

وی  ادامه داد: اساسنامه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی  درسال ۸۸ به  تصویب‌نامه هیأت وزیران رسیده و دوره جدیدی از فعالیت خود را همپای سه دهه گذشته پیگیر بوده است. این نهاد علاوه بر دفتر مرکزی ، در تمامی استان‌های کشور نیز دارای دفتر رسمی می‌باشد.

لطفی تاکید کرد: نقشی که شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در تنویر افکار عمومی، ترغیب، تهییج، فراخوان و بسیج عمومی مردم برای حضور درصحنه‌های مختلف و هماهنگی بین نهادها و دستگاه‌های مربوطه در برگزاری مراسم و نکوداشت مناسبت‌ها از خود بروز داده است بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

وی  به اهمیت امر تبلیغات که  بارها در کلام حضرت امام خمینی(رحمه الله علیه) و بیانات مقام معظم رهبری مطرح بوده است، اشاره کرد و سخنان رهبر فرزانه انقلاب را چراغ راه فعالیت های این شورا دانست  و گفت: مقام معظم رهبری در آذرماه سال ۶۹ در دیدار و ملاقات روسای شورا با تجلیل از خدمات و عملکرد شورا فرمودند  «البته اگر ما این شورای هماهنگی را نداشتیم، بی‌شک ناسازگاری‌ها و اشکالات فراوانی را در ایجاد، اداره و راه‌اندازی مراسم مختلف شاهد بودیم. به حمدالله این شورا تشکیل شد و به همین دلیل هم باید بماند . "

وی گفت: علاوه بر برنامه‌های ثابت سالانه، برنامه‌ریزی برای مراسم غیرمترقبه ازجمله محکوم کردن صهیونیست‌ها و دفاع از مردم غزه ، بیداری اسلامی در یمن و جنایات آل سعود و شهادت شهدای منا و مکه ، دفاع از حریم قرآن، پیامبر اعظم (ص) و مراسم دیگر و درنهایت خلق حماسه ۲۳ تیر ۱۳۷۸ و ۹ دی‌ماه ۱۳۸۸ توسط ملت شریف از افتخارات همیشگی این شورا می‌باشد.

لطفی ، اهداف و وظایف این شورا را مورد اشاره قرار داد و گفت: ایجاد بستر مناسب جهت تعظیم شعائر و ایام‌الله، تعمیق باورها، ارزش‌ها و ترویج فرهنگ انقلابی، افزایش انگیزه مشارکت مردم در برگزاری مراسم و زنده نگاه‌داشتن و نکوداشت مناسبت‌های انقلاب اسلامی به‌منظور تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب اسلامی ازجمله این اهداف به شمار می‌آید.

وی، برگزاری مراسم عمومی در داخل و خارج از کشور به‌منظور بزرگداشت مناسبت‌های جهان اسلام با همکاری مراجع ذی‌ربط‌ مانند وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تقویت و تحکیم ارزش‌ها و ارکان انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تحقق آرمان‌های حضرت امام خمینی(ره) و رهبری نظام را از دیگر اهداف شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ذکر کرد.

لطفی ادامه داد: اتخاذ تدابیر، سیاست‌ها و خط مشی‌ها و تنظیم تقویم مناسبت‌های سالیانه و تدوین برنامه برای هر یک از مناسبت‌ها به‌منظور حسن اجرای تمامی مراسم و مناسبت‌های عمومی و رسمی کشور، ایجاد هماهنگی و جلب مشارکت نهادها و دستگاه‌های مؤثر فرهنگی ـ تبلیغی و تشکل‌های مردمی برای برگزاری هر چه‌بهتر مراسم و مناسبت‌ها و سازمان‌دهی و مدیریت برگزاری مراسم و مناسبت‌های کشور در چارچوب وظایف و اهداف شورا ازجمله وظایف شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است.

به گفته وی،  تشکیل ستادهای برگزاری مراسم و مناسبت‌های عمومی و رسمی کشور به‌منظور تحقق مأموریت‌های شورا، برنامه‌ریزی و اقدام‌های لازم جهت تأمین منابع و امکانات موردنیاز، انجام پژوهش و مطالعات راهبردی و کاربردی در موضوع‌های مرتبط با وظایف شورا،  نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و نهادهای همکار در اجرای مراسم و اعلام نتایج به مراجع ذی‌ربط و اعلان مواضع در موقعیت‌ها و شرایط ویژه (با هماهنگی مبادی ذی‌ربط) از دیگر وظایف شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی محسوب می‌شود.

لطفی ادامه داد: برگزاری مراسم و مناسبت‌های ملی، مذهبی، سیاسی و انقلابی نظیر دوازدهم فروردین، بزرگداشت ارتحال امام خمینی(ره)، قیام خونین ۱۵ خرداد، هفتم تیر، بزرگداشت شهیدان رجایی و باهنر، هفدهم شهریور، هفته بزرگداشت مقام زن، یوم‌الله ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، یوم‌الله روز قدس، حماسه نهم دی، جشن‌های نیمه شعبان، جشن‌های دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ازجمله وظایف شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است.

وی بابیان این‌که سایر مراسم غیرمترقبه و مأموریت‌هایی که از سوی رهبر معظم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی متناسب با وظایف کلی شورا به این نهاد محول می‌شود، افزود: شورا در مناسبت‌های دینی صرفاً به ارائه الگوهای مناسب، تعمیق پیام و زمینه‌سازی برای حضور گسترده مردم می‌پردازد و در موارد خاص می‌تواند برگزاری مراسم با گستره عمومی را به هر یک از نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط واگذار نماید.

۱۱۷۵ / ۶۱۳۳/