معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: این طرح با همکاری سازمان زمین شناسی کشور چین و در راستای طرح جاده ابریشم در حال انجام است.
علیرضا شهیدی در نشست تخصصی با واحدهایتولیدی ومعدنی هرمزگان افزود: بسیاری از کارشناسان در انجام این پروژه علمی مشترک بر دانش خود افزودند و هم اکنون پردازش دادهها آغاز شده و نتایج آن در زمینه های علمی و فناوری کاربرد دارد.
وی، در خصوص نحوه اجرای این کار پژوهشی هم بیان داشت: دستگاه های لرزه نگار در این طرح در فاصله های معینی در پهنه چند صد کیلومتری قرار می گیرند و هر چند ماه یکبار داده های آنها جمع آوری می شود.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور خاطر نشان کرد: همه زلزله هایی که در سطح کره زمین رخ می دهد توسط این دستگاه ها ثبت می شود و به دلیل قدرت بالای نفوذ امواج می توان به بررسی ساختار زمین تا عمق چند هزار کیلومتری پرداخت.
پل کنونی خلیج فارس برای محیط زیست آسیب زاست
شهیدی در بخش دیگری از سخنان خود به پل خلیج فارس اشاره کرد و ابراز داشت: احداث این پل می تواند بر چرخه جریان آب خلیج فارس تاثیر بگذارد و آسیب بالایی به جنگل های حرا قشم وارد کند و حتی احتمال از بین رفتن آنها هم وجود دارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر محل پایه های آن بر روی گسل های فعال در بستر دریا قرار دارد و توصیه می شود از شیوه کنونی برای احداث پل اتصال جزیره قشم به سرزمین اصلی استفاده نشود.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که آیا احداث پل کابلی برای اتصال سرزمین اصلی به جزیره قشم می توان استفاده کرد یا خیر هم پاسخ داد: هر پلی که پایه های آن بر روی بستر دریا قرار گیرد مشکل ساز می شود ولی احداث پل کابلی با توجه به اینکه پایه های خارج از بستر دریاست مشکلی برای منطقه ایجاد نمی کند.
۹۸ و سه دهم معادن ایران کوچک مقیاس اند
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور همچنین اظهار داشت: ۹۸ و سه دهم معادن ایران کوچک مقیاس بوده و حتی معدن مس سرچشمه در مقیاس جهانی متوسط محسوب می شود.
رتبه دوم ذخیره گچ کشور به هرمزگان اختصاص دارد
شهیدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هرمزگان از نظر ذخیره گچ رتبه دوم را به خود اختصاص داده ولی این معادن بزرگ نیستند و با توجه به این موضوع پیشنهاد می شود از کارخانه های کوچک برای استخراج معادن در این استان مورد استفاده قرار گیرند.
وی اشاره کرد:این کارخانه ها هزینه های حمل و نقل را کاهش می دهد و پیامدهای خاتمه فعالیت معدنی و از دست رفتن اشتغال ناشی از آن را به دنبال نخواهد داشت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بیان داشت: هرمزگان با داشتن این ذخایر می تواند نسبت به تولید گچ صنعتی اقدام کرده و علاوه رفع نیازهای داخلی نسبت به صادرات و کسب درآمد اقدام کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تصریح کرد: هرمزگان به لحاظ معدنی دارای ظرفیت های فلزی و غیر فلزی فراوانی دارد که برنامه ریزی ها برای بهره برداری از این ظرفیت ها با همکاری بخش خصوصی بر روی پهنه های اکتشافی این استان مانند پهنه فین - باغات و اکتشاف های ژئوفیزیک هوایی آغاز شده است.
شهیدی ادامه داد: چنانچه ماده معدنی مناسبی وجود داشته باشد می توان نسبت به واگذاری پهنه معدنی برای استخراج به بخش خصوصی اقدام کرد.
وی اضافه کرد: سازمان زمین شناسی در بخش های غیر فلزی مانند پتاس اقدام های بزرگی انجام داده و تا پایان سال ۲ پروانه اکتشافی در زمینه مس و پتاس سنگی را از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار خواهد کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور افزود: با توجه به وجود مخاطره های بزرگ مانند سیل، زلزله، زمین نشست و ریزگرد در هرمزگان اقدام هایی انجام شده که در پی گسترش دادن آن هستیم.
۶۰۴۸/۳۲۱۹