اصفهان- ایرنا - معاون بازآفرینی و مسکن اداره کل راه و شهرسازی اصفهان گفت:دست کم ۲۰ درصد از جمعیت شهری استان در بافت فرسوده و مناطق حاشیه ای شهرها سکونت دارند.

ایمان طاهر روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود : ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری در استان وجود دارد و شهرهای فولادشهر، بهارستان و مجلسی بدون بافت فرسوده هستند اما بیشترین حجم بافت فرسوده به شهر های اصفهان، کاشان، خمینی شهر و نجف آباد اختصاص دارد.

وی با بیان این که حدود ۱۰ درصد کل بافت های فرسوده کشور در اصفهان وجود دارد اظهارداشت: اقدامات زیربنایی برای احیا و بازآفرینی شهری در استان انجام و در هر شهرستان یک ستاد بازآفرینی تشکیل شده است.

به گفته وی، این ستاد مسوولیت بسیج دستگاه های خدمات رسان را برعهده دارد تا بتوانند بودجه های لازم را به بافت های فرسوده اختصاص دهند.

معاون بازآفرینی و مسکن اداره کل راه و شهرسازی اصفهان اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات از صندوق توسعه ملی دریافت کرده که ۵۳۰ میلیارد ریال از آن به استان اصفهان اختصاص پیدا کرده است.

وی بیان کرد: حدود ۱۰۰ میلیارد ریال از این مبلغ برای تکمیل طرح های نیمه کاره تخصیص پیدا کرده و ۴۳۰ میلیارد ریال هم به تعریف طرح های جدید در ۹ محله از شهرهای کاشان، شهرضا، اصفهان، خمینی شهر، نائین، بافران و سمیرم  اختصاص پیدا کرده است.

طاهر ادامه داد: اولویت وزارت راه و شهرسازی در سالجاری توجه به مسکن در بافت های فرسوده است و بیشتر در زمینه نوسازی این واحدها کار می کند.

وی اضافه کرد: به ازای هر واحد تسهیلات ۵۰۰ میلیون ریالی نوسازی بافت‌های فرسوده با سود ۹ درصد و ۵۰۰ میلیون ریال با سود ۱۸ درصد پرداخت می‌شود.  

استان اصفهان بیش از پنج میلیون نفر جمعیت دارد که در ۲۴ شهرستان و ۱۰۵ شهر ساکن هستند.

براساس مطالعات شرکت بازآفرینی شهری ایران، ۲ هزار و ۷۰۰ محله در ۵۴۳ شهر کشور با ۱۴۱ هزار هکتار در بافت های تاریخی، ناکارآمد شهری و حاشیه ای وجود دارد.  
خوزستان با ۹.۵۹ درصد بیشترین سهم و زنجان با ۰.۵۷ درصد کمترین مساحت بافت فرسوده شهری را دارند.
۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری در استان اصفهان وجود دارد.  
هشت هزار و ۱۰۰ هکتار بافت فرسوده، سه هزار هکتار بافت تاریخی و سه هزار و ۷۸۰ هکتار سکونتگاه غیر رسمی در استان اصفهان وجود دارد.  
شهر اصفهان ۲ هزار و ۳۰۴ هکتار بافت فرسوده دارد که ۲۰ درصد مجموع مساحت شهر را شامل می شود.  
در قوانین متعددی همچون برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه نگاه ویژه ای به احیا و بازآفرینی بافت فرسوده شده است و طبق این برنامه ها باید هر سال ۱۰ درصد از این بافت احیا شود.  
بر اساس برنامه ششم توسعه بیش از ۲۷۰ محله باید با اختصاص اعتبارات دولتی احیا شود، اما به دلیل شرایط سخت دریافت وام و با توجه به اینکه ۶۰ درصد املاک واقع در بافت ناکارآمد فاقد سند مالکیت است، امکان احیا و نوسازی بافت های فرسوده از اصفهان کاهش چشمگیری پیدا کرده است.  

۷۱۵۰ /۶۰۲۶/