به گزارش روز چهارشنبه تارنمای شبکه تلویزیونی الجزیره، "جان ففر» مدیر اندیشکده «سیاست خارجی روشن» در مؤسسه مطالعات سیاسی، یک دلیل برای خودداری دموکرات ها از پرداختن به مسأله سیاست خارجی را نبود انگیزه سیاسی در آنها برای این کار دانست.
«مایکل والزر» نظریه پرداز سیاسی نیز گفت: من هیچ ایده ای در مورد نحوه نگرش آنها در ارتباط با این مساله ندارم.
به گفته تحلیلگران، حتی اگر همپوشانی های بسیاری در مورد این مساله وجود داشته باشد یا دموکرات ها فاقد برنامه های مشخصی در ارتباط با این موضوع باشند، می توان یک خط و مشی پیشرو در گروه فعلی از نامزدهای حزب دموکرات در ارتباط با این موضوع را ترسیم کرد. در همین راستا «پل ماسگریو» اندیشمند سیاسی متخصص در سیاست خارجی در دانشگاه ماساچوست در امهرست در این خصوص گفت: جو بایدن موضع اوباما را دنبال می کند و الیزابت وارن و برنی سندرز نیز روی اصل ترقی خواهانه تری پیش می روند.
وی افزود: دوگانگی بزرگ این است که اگر شما خط اوباما را در اختیار داشته باشید، آمریکا و نهادهای آن ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشند، اما این مؤسسات در اساس بی عیب و نقص هستند.
وی گفت: دیدگاه مترقی، این موضع را اتخاذ می کند که آمریکا و مؤسسات آن باید اصلاح شوند تا تمرکز بر ثروت را ضمن ایجاد ناامنی بین المللی و درگیری، کاهش دهند.
از نظر وارن و سندرز، این نه تنها به معنای کاهش گستره درگیری های نظامی آمریکاست، بلکه نظم اقتصادی جهانی فعلی را به چالش می کشد.
در پی خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از برخی معیارهای سیاست خارجی که ویژگی بارز دولت های باراک اوباما و جرج دبلیو بوش رؤسای جمهوری سابق آمریکا بود، جناح مترقی حزب دموکرات از این فرصت برخوردار است که سیاست خارجی را حول محور شک و شبهه از مداخلات نظامی آمریکا، ترسیم کند.۹۱۰۹
طبق بررسی جدید مرکز مطالعات «پیو»، اکثر کهنه کاران و غیرنظامیان آمریکایی موافقند که جنگ های افغانستان و عراق، ارزش جنگیدن نداشت.
همچنین نتایج نظرسنجی مؤسسه «اورآسیا گروپ» حاکی است که یک سوم از آمریکایی ها اعتقادی ندارند که آمریکا فوق العاده و استثنایی است.
به علاوه، تمایل به کاستن از شدت تمایلات مداخله جویانه آمریکا در کنگره با آرای دو حزبی در مجلس نمایندگان برای بازداشتن ترامپ از جنگ با ایران بدون جلب موافقت اعضای کنگره، نیرو گرفته است.
به نظر می رسد نامزدهای دموکرات، چون جو بایدن، برنی سندرز، الیزابت وارن، کاملا هریس و پیت بوتیجیج، این پیام را گرفته و پاسخ نظامی به تنش های خارجی را کم اهمیت جلوه داده اند.۹۱۰۹
به گفته ففر، مدیر اندیشکده «سیاست خارجی روشن»، آمریکایی ها خواستار ورود به جنگ خارجی دیگری نیستند؛ از این رو تصور می کنم که دموکرات ها احساس می کنند با اتخاذ موضعی از این قبیل، در منطقه امنی قرار می گیرند.
حتی بایدن که از جنگ عراق حمایت کرد، پشتیبانی واشنگتن از تجاوز نظامی عربستان در یمن را مورد تقبیح قرار داد.
در مورد افغانستان، اکثر نامزدهای دموکرات دستکم به طور لفظی می گویند که خواستار خروج شمار زیادی از نیروهای آمریکایی از افغانستان هستند، حتی اگر خروجی کلی از این کشور در کار نباشد.
الجزیره در ادامه این گزارش به مساله ایران پرداخت و نوشت: به جز سناتور «کوری بوکر»، اکثر نامزدهای دموکرات انتخابات آمریکا، بازگشت به برجام را وعده داده اند.۹۱۰۹
ترامپ، سال گذشته از این توافق هسته ای خارج شد و تحریم های ضد ایرانی را باز گرداند.
بوکر ماه گذشته در دوره نخست مناظره های انتخاباتی، گفت که اگر فرصت انعقاد توافقی بهتر حاصل شود، من این کار را انجام خواهم داد.
در همان جلسه مناظره، سناتور «ایمی کلوباچر» گفت که در صدد توافقی بهتر بر می آید؛ اگرچه در پاسخ به این پرسش که آیا توافق اولیه را می پذیرد، وی نیز به همراه دیگر نامزدهای دموکرات به استثنای بوکر، دستش را به نشانه مثبت بلند کرد. کلوباچر در عین حال به ایران به عنوان بزرگترین تهدید پیشروی آمریکا اشاره داشت.
در مورد مساله کره شمالی نیز اگرچه بسیاری از نامزدهای دموکرات، دیدار ترامپ با رهبر پیونگ یانگ را محکوم کردند، اما سندرز، بایدن و هریس جملگی گفتند که ملاقات های رو در رو با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی را منتفی نمی دانند؛ در حالی که وارن در توییتی اعلام کرد که دیپلماسی پایبند به اصول را در ارتباط با پیونگ یانگ در پیش می گیرد.