این مسیر تحول در ملایر با رشد فزاینده ای در سال های اخیر طی شد، جرقه ای در حوزه بهداشت و درمان که به طور قطع پیگیری های مستمر نمایندگان این شهرستان در کنار دست اندرکاران این حوزه نقش اثرگذاری را در این مسیر تحول ایفا کردند.
پس از سالها با نگاه ویژه رئیس دولت تدبیر و امید به حوزه سلامت و همزمان ابلاغ سیاست های کلی سلامت توسط رهبر معظم انقلاب، با اجرای طرح تحول نظام سلامت هم اکنون این طرح به جایگاه روشنی رسیده است و با وجود تنگناهای مالی و مشکلات اقتصادی تاکنون بیش از یک هزار میلیارد ریال اعتبار از محل اجرای این طرح در شهرستان ملایر هزینه شده است که در تاریخ فعالیت بهداشت و درمان ملایر در جنوب استان همدان بی نظیر است.
وجود سه بیمارستان امام حسین(ع)، مهر و تامین اجتماعی دکتر غرضی با بیش از ۴۰۰ تخت فعال وجود پزشکانی متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف، ظرفیتی ویژه در حوزه بهداشت و درمان این شهرستان است که به
دلیل ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به عنوان معین جنوب استان همدان، حدود ۳۰ درصد از بیماران شهرستان های همجوار را در این نقطه از استان پوشش می دهد، شاخصی که موجب شد امتیازهای ویژه ای همچون اخذ مجوز
دانشکده پیراپزشکی، احداث بیمارستان خیرساز ۹۶ تختخوابی، ایجاد مرکز آنژیوگرافی، مرکز غربالگری سرطان، تکمیل و تجهیز اورژانس بیمارستان امام حسین(ع)، تکمیل هتلینگ، نصب دستگاه ام آر آی دولتی در بیمارستان امام
حسین(ع)، خرید تجهیزات پزشکی و دهها اقدام دیگر در این حوزه با پیگیری مجدانه نمایندگان ملایر از وزارت بهداشت و درمان اخذ کند.
در این رابطه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی طرح تحول نظام سلامت را یکی از اقدامات پرافتخار دولت تدبیر و امید دانست که تحولی در حوزه بهداشت و درمان کشور ایجاد کرد و ملایر توانست از این امکان و ظرفیت ویژه بهترین بهره برداری را داشته باشد.
اخذ مجوز ۲ رشته تغذیه و روانشناسی در دانشکده پیراپزشکی
محمد کاظمی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا سفر وزیر سابق بهداشت و درمان به این شهرستان را توفیقی مهم در این حوزه برشمرد و اظهار داشت: در این سفر مجوز دانشکده پیراپزشکی، مرکز آنژیوگرافی و غربالگری سرطان و تامین تجهیزات پزشکی تامین امکانات بسیاری اخذ شد.
وی افزود: دانشکده پیراپزشکی به عنوان یکی از دانشکده های فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر هم اکنون با ۲ رشته بیهوشی و اتاق عمل در حال فعالیت است و به زودی در رشته های تغذیه و روانشناسی هم دانشجو می پذیرد.
نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم ادامه داد: مرکز آنژیوگرافی قلب نیز با دستور وزیر بهداشت و درمان در حال ساخت است و تجهیزات آن تامین شده است.
کاظمی با بیان اینکه در این دوره تحول قابل توجهی در حوزه بهداشت و درمان ملایر ایجاد شد گفت: اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) وضعیت نامطلوبی داشت که با پیگیری های انجام شده و کمک های وزارت بهداشت و درمان، عملیات اجرایی اورژانس با زیربنای ۴۴ هزار مترمربع ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به زودی تکمیل و به بهره برداری می رسد.
وی همچنین به تکمیل پاراکلینیک تخصصی فخریه و بکارگیری پزشکان فوق تخصص در این مرکز اشاره و بیان کرد: مرکز غربالگری سرطان و اورژانس بیمارستان مهر نیز در حال تکمیل است که در دیدار ۲ هفته گذشته نمایندگان ملایر با وزیر بهداشت و درمان، دکتر نمکی قول تامین تجهیزات و نیازمندی های این طرح ها را داد.
عضو ارشد فراکسیون امید نمایندگان مجلس دهم افزود: هم اکنون ۲۵۰ میلیارد ریال طرح عمرانی در این حوزه آماده بهره برداری است که در سال های گذشته احداث شده و از وزیر بهداشت و درمان برای افتتاح این طرح ها دعوت کرده ایم.
پیشرفت ۷۵ درصدی بیمارستان ۹۶ تختخوابی ملایر
کاظمی وجود خیران سلامت در این شهرستان را نقطه قوتی برای شتاب بخشی به روند توسعه حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر با کمک حاج حسن توکلی خیر ملایری بیمارستان ۹۶ تختخوابی در حال احداث است و حدود ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی تاکید کرد: وزیر بهداشت و درمان نیز در دیدار اخیر با نمایندگان ملایر دستور تجهیز و تامین نیروهای مورد نیاز در این بیمارستان را صادر کرده است.
کاظمی همچنین ایجاد امکانات مطلوب و هتلینگ بیمارستان تامین اجتماعی دکتر غرضی را نیز مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به ایجاد دستگاه سی تی اسکن، انبار دارویی و نوسازی و بازسازی چند بخش و دیگر طرح های عمرانی در این بیمارستان، از حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای افتتاح این طرح ها خبر داد.
به گفته کاظمی توجه به حوزه بهداشت و درمان در روستاها علاوه بر شهرها، همواره از ضرورت ها و مورد تاکید نمایندگان این شهرستان بوده و در این راستا با پیگیری های فراوان ۴۰۰ میلیارد ریال از محل اجرای طرح تحول نظام سلامت برای ساخت خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت روستایی اختصاص یافت.
او ادامه داد: از محل این اعتبار تاکنون ۱۹ مرکز جامع سلامت، ۲۷ خانه بهداشت و ۱۸ مرکز زیست (برای بیتوته کردن پزشکان در روستاها) در این شهرستان احداث شده است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی همچنین به دیگر اقدامات در حوزه های مختلف اشاره و بیان کرد: در حوزه عمران و آبادانی روستاها توفیقات خوبی داشتیم.
رشد ۴۴ درصدی بهسازی روستاهای ملایر
کاظمی توضیح داد: افزون بر آنچه دولت برای اجرای طرح هادی و بهسازی روستایی اعتبار اختصاص داد، ما نیز در طول سال و به تناسب نیاز اعتبارات نقدی و قیر یارانه ای برای بهسازی روستاها جذب کردیم و این توسعه را سرعت بخشیدیم.
وی ادامه داد: از ۲۰۵ روستای دارای سکنه این شهرستان، تاکنون مرحله نخست بهسازی در ۶۳ روستا به اتمام رسیده، مرحله دوم بهسازی در ۳۴ روستا در حال اجرا است و ۲۵ روستا نیز در مرحله عملیات خاک برداری است.
نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم با بیان اینکه ۴۴ درصد بهسازی روستاهای ملایر در این دوره انجام شده است، با اشاره به خسارت سیل امسال اظهار داشت: هشت هزار واحد خسارت دیده در اثر سیلاب در این شهرستان شناسایی شد که با برنامه ریزی خوب دولت، از این تعداد ۶۱۸ فقره تسهیلات خود را دریافت کرده اند.
کاظمی با بیان اینکه رقم تسهیلات و پرداخت خسارت های سیل از سوی دولت ابلاغ شده است گفت: عمده ترین مشکل در پرداخت این تسهیلات ضمانت های بانکی است که بانک ها باید در این زمینه همراهی بیشتری داشته باشند.
مشکلی در تامین آب شرب روستایی نداریم
کاظمی در عین حال برخورداری تمامی روستاهای ملایر از آب شرب سالم را افتخاری بزرگ دانست و افزود: با توجه به نزولات آسمانی و اقدامات انجام شده مشکل خاصی در تامین آب شرب روستایی نداریم.
وی گفت: ملایر در داشتن مجتمع های آبرسانی روستایی از شاخص استان عقب بود که در سال های اخیر با پیگیری های انجام شده مجوز احداث پنج مجتمع را اخذ کردیم و هم اکنون مطالعات آنها به اتمام رسیده و یک مجتمع نیز در دست مطالعه است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی سد کلان با ظرفیتی بیش از ۴۵ میلیون متر مکعب را نیز یکی از بخش های توسعه ای برای این شهرستان عنوان و بیان کرد: علاوه بر تامین نیازهای کشاورزی، خط انتقال آب شرب سد کلان برای شهر ملایر به اتمام رسیده و تصفیه خانه سد نیز به روش BOT در دست اجرا است.
کاظمی افزود: در سه سال گذشته ۲۷ هزار متر شبکه فاضلاب شهری در ملایر اجرا شد که برای تامین اعتبار مورد نیاز برای ملایر و شهرهای تابعه پیگیری هایی انجام شد.
تامین حق آبه تالاب آق گل از رودخانه قره چای، توسعه ورزش روستایی، ثبت جهانی انگور، ثبت ملی مبل و منبت، توسعه راهها، آغاز عملیات اجرایی چهار خطه محور ملایر_ آورزمان_ نهاوند، قطعه دوم سامن_ بروجرد و راه آهن همدان_ ملایر از دیگر اقدامات مهم بود که کاظمی به آنها اشاره کرد.
توسعه صنعت و تولید نیز از دیگر تاکیدات نماینده مردم ملایر در مجلس دهم بود که وی اشاره کرد: به زودی شاهد افتتاح طرح توسعه شرکت بافتسان، واحدهای صنعتی سیلیس و منیزیم در شهرک صنعتی جوکار و شهرک فولاد هستیم.
۷۵۲۸/۲۰۸۷