بیرجند - ایرنا - مسئول تجاری ایران و افغانستان در سازمان توسعه تجارت ایران گفت: برای ماندگاری و سپس توسعه صادرات و تجارت باید با همکاری بخش دولتی و خصوصی تغییر شیوه داد و روش‌های جدید حضور در بازار افغانستان را شناسایی و عارضه‌یابی کرد.

محمدمهدی جوانمرد قصاب عصر چهارشنبه در نشست فعالان اقتصادی خراسان جنوبی افزود: بخش خصوصی و دولتی مکمل همدیگر هستند چراکه تمامی بخش‌های توسعه تجارت به هم تنیده شده است.

وی بیان کرد: باید بازار افغانستان مجدد رصد شود و از ظرفیت‌های این کشور همسایه نهایت استفاده را ببریم.

رایزن منتخب بازرگانی ایران در افغانستان اظهار داشت: فعالان اقتصادی استان مرزی خراسان جنوبی نیز نباید سکوت کنند بلکه برای توسعه صادرات و تبادل با کشور همسایه باید پیشنهاد، راهکار و راه‌ حل ارایه دهند.

وی عنوان کرد: استفاده از ظرفیت افغان‌ها برای صادرات مجدد برخی گروه‌های کالایی بسیار مهم است و باید برای این مهم پیگیری‌های لازم انجام شود.

جوانمرد قصاب بر استفاده از ظرفیت‌های استان به خصوص مناطق ویژه اقتصادی تاکید کرد و گفت: همچنین در استان زمینه‌های خوبی وجود دارد که می‌توان آن را گسترش داد.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش گمرکات رسمی در استان خراسان جنوبی هستیم گفت: اگر قرار است تجارت اتفاق بیفتد بایستی زمینه‌های زیرساختی در استان فراهم شود.

مشاور سازمان توسعه تجارت ایران افزود: برای بازگشایی گمرک رسمی یزدان در حال پیگیری هستیم که در صورت موافقت دولت افغانستان به زودی راه‌اندازی می‌شود.

وی بیان کرد: امروز رئیس گمرکات افغانستان از مرز یزدان بازدید کرد و موضوع بازگشایی گمرک رسمی به شدت در حال پیگیری است و دو طرف خواهان بازگشایی مرز هستند ما نیز به صورت رسمی اعلام کرده‌ایم خواهان بازگشایی گمرک یزدان هستیم.

جوانمرد قصاب اظهار داشت: با توجه به نزدیک بودن ایام انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تا حدودی فعالیت‌های اقتصادی محدود شده است.

وی با بیان اینکه بحث صادرات محصولات تولیدی استان خراسان جنوبی مدنظر ماست گفت: برای شکوفایی توسعه تجارت این استان در افغانستان از راهکارهای پیشنهادی شما استقبال می‌کنیم.

مسئول تجاری ایران و افغانستان در سازمان توسعه تجارت یادآور شد: بهترین راهکار برای استان ایجاد گذر محلی و صدور ویزا در مرز است که اگر این مهم فراهم شود شاهد تحولاتی در استان خواهیم بود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه‌ها از راهبردهای توسعه صادرات است گفت: به دستور استاندار نمایشگاه محصولات تولیدی ایران با  محوریت خراسان جنوبی  در مزار شریف افغانستان برگزار می شود.

محسن احتشام افزود: اتاق بازرگانی استان در خصوص برگزاری نمایشگاه در کشور همسایه افغانستان همکاری خواهد کرد.

وی بیان کرد: با توجه به مرز مشترک خراسان جنوبی با افغانستان خیلی بیشتر می‌توان از این فرصت بهره ببریم در حالیکه تاکنون شاید از این فرصت بهره لازم را نبرده‌ایم.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند اظهار داشت: به زودی شاهد سفر رئیس کل گمرکات افغانستان به استان خواهیم بود که فرصت خوبی برای تسریع و تسهیل روند مبادلات تجاری با کشور دوست و برادر افغانستان است.

وی عنوان کرد: روز به روز نیازهای بازار افغانستان بیشتر می‌شود از طرفی افغان‌ها علاقه بیشتری به محصولات تولیدی ایران نشان می‌دهند.

احتشام گفت: واحدهای تولیدی افغانستان تمایل دارند مواد اولیه را بخاطر ارزان قیمت بودن از ایران تهیه کنند و این فرصت خوبی برای ما محسوب می‌شود.

وی راه‌اندازی دفتر بازرگانی در افغانستان به منظور شناسایی بیشتر محصولات خراسان جنوبی را خواستار و یادآور شد: با این مهم محصولات تولیدی استان بیشتر معرفی می‌شود که انتظار داریم فرایند را تسهیل و امکان برقراری را فراهم کنید.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: این امر سبب می‌شود ما نیز از فرصت‌های بازارهای افغانستان بهتر استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: فعالان واحدهای تولیدی استان اصولا از ضعف بازار گلایه دارند و به دنبال توسعه صادرات با افغانستان هستند به ویژه اینکه تولیدکنندگان استان محصولات صادرات محور دارند.

احتشام گفت: بازار بزرگ افغانستان را داریم لذا بایستی صادرات محصولات تولیدی و خدمات فنی و مهندسی استان را تسهیل و تسریع کرد.

وی اظهار امیدواری کرد: با برنامه‌های خوبی که در دست اجرا داریم از جمله برگزاری نمایشگاه در مزار شریف بتوان گمرک رسمی یزدان را بازگشایی کرد.

راه‌اندازی دفتر اتاق بازرگانی خراسان جنوبی در افغانستان، حمایت از پروژه‌های خدمات فنی و مهندسی، تسهیل واردات محصولات کشاورزی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و صادرات به افغانستان، برگزاری نمایشگاه ایران در مزار شریف با محوریت خراسان جنوبی از جمله راهکارها و راهبردهایی بود که در این نشست بر آن تاکید شد.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴