به گزارش ایرنا، تدوین دستورالعمل بهسازی و مقاومسازی لرزهای پستهای زمینی در سه حوزه، مقاومسازی پست های موجود'، 'اجرای پستهای جدید و 'پستهای سریعالاحداث در شرایط بحران' به صورت پایلوت در استان کرمان راهکاری مناسبت در این زمینه است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری دانشگاه تحصیلات تکمیلی، صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان در این ارتباط گفت : شبکه توزیع برق، به عنوان یکی از شریانهای حیاتی در شهرها و روستاها و در زلزلههای گذشته آسیبپذیر بوده است.
احسان نوروزی نژاد عصر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شبکهها به واسطه پراکندگی و قرارگیری در سطح گسترده و شرایط گوناگون زمین و همچنین وضعیت سازهای گاها نامطلوب، در بارگذاریهای لرزهای متحمل آسیبهای قابل توجهی میشوند.
وی تصریح کرد: علاوه بر زیانهای مستقیم وارد شده بر زیرساختهای شبکه توزیع برق، زندگی مردم نیز تا روزها و حتی ماهها پس از زلزله، دچار مشکل میشود.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری دانشگاه تحصیلات تکمیلی، صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان افزود: استان کرمان با توجه به شرایط زمینشناسی و وضعیت خاص تکتونیکی، از لحاظ لرزهخیزی تاریخ پرحادثهای داشته و با تجربه زلزلههای مخرب بم، زرند، کوهبنان، راور، سیرچ و غیره به عنوان یکی از استانهای با خطر لرزهای بسیار زیاد طبقهبندی شده است.
دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به عنوان اولین دانشگاه جنوب شرق کشور در حوزه مهندسی زلزله انجام این طرح را در سال ۱۳۹۷ با حمایت مالی شرکت توزیع برق شمال استان کرمان (به عنوان پایلوت مقاومسازی کشوری) مصوب شد که مراحل نهایی تدوین دستور العمل مذکور در حال انجام است.
۹۸۹۵/ ۵۰۵۴
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۴
کرمان - ایرنا - دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان تدوین دستورالعمل مقاومسازی لرزهای پستهای زمینی برق توسط محققان این واحد دانشگاهی را با همکاری شرکت توزیع برق شمال استان کرمان در دست انجام دارد.