پکن- ایرنا- وزیر خارجه چین و عضو شورای دولتی این کشور نسبت به دخالت آمریکا در دریای چین جنوبی هشدار داد و گفت کشورهای خارجی نباید بین چین و کشورهای جنوب شرقی آسیا بذر بی اعتمادی بپاشند.

چاینا دیلی روز پنجشنبه گزارش کرد «وانگ یی» در حاشیه نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا در بانکوک پایتخت تایلند به خبرنگاران گفته است: کشورهای خارج از این منطقه نباید عمدا اختلافات ها یا مناقشات بر سر این مسئله را افزایش دهند.

وی همچنین بر پیشرفت گفت و گوها بر سر مرام نامه ایی که با هدف جلوگیری از درگیری ها در آبهای مورد مناقشه است، تاکید کرد.

وزیر خارجه چین همچنین در مورد روند مذاکرات نیز تصریح کرد: این مذاکرات سریعتر از آنچه که برنامه ریزی شده بود، پیشرفت داشت.

دولت دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، در واکنش به حضور فزاینده چین در دریای چین جنوبی، روند اعزام کشتی های نیروی دریایی به این آبها را سرعت بخشیده است.

دریای چین جنوبی دریایی حاشیه‌ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می‌آید و ناحیه‌ای در حدود ۳ و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را در بر می‌گیرد این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.

جزیره‌های واقع بر دریای جنوبی چین و همچنین خود دریا، مورد جدال کشورهای مختلف هستند به همین علت حتی نام‌های متفاوتی برای اشاره به این دریا به کار می‌رود که البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بین‌المللی، حداقل در انگلیسی و زبان‌های اروپایی است.

جمهوری خلق چین تقریبا بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.

ایالات متحده این دریا را از آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی کشتی‌ها و زیر دریایی‌ هایش در رفت ‌و آمد در این دریا تاکید می‌ورزد و مخالف ساخت تاسیسات دریایی توسط چین در این آب راهه است اما چین با این دیدگاه مخالفت کرده است.

وزیران خارجه کشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا موسوم به «آ.سه.آن» برای بحث و تبادل نظر درباره فعالیت های چین در دریای چین جنوبی و غیرهسته ای کردن کره شمالی در بانکوک هستند.

«آ.سه‌.آن» مجموعه‌ای از ۱۰ کشور واقع در جنوب شرقی آسیا است که برای توسعه اقتصادی، برقراری ثبات سیاسی کشورهای عضو انجمن و ثبات منطقه تلاش می‌کنند این انجمن در سال ۱۹۶۷ توسط تایلند، سنگاپور، فیلیپین، مالزی و اندونزی شکل گرفت، سپس کشورهای ویتنام، میانمار، لائوس، کامبوج و برونئی نیز به آن پیوستند «آسه‌آن» علاوه بر رشد سیاسی و اقتصادی، بر پیشرفت‌های اجتماعی، تکامل روابط اجتماعی-فرهنگی بین کشورهای عضو و تعیین راهبردهایی برای حل مشکلات منطقه نیز تأکید دارد.