تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۱

قم- ایرنا- حرم مطهر حضرت معصومه(س)  در شب شهادت نهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، ابن الرضا(ع)، امام جواد(ع) سیاه‌پوش شده و زائران و مجاوران با حضور در آیین‌های عزاداری در این شهر مقدس به سوگ نشستند.

پرچم‌های مشکی عزا در سراسر شهر قم به‌ویژه بارگاه ملکوتی کریمه اهل‌بیت(ع) برافراشته شده است و دل‌سوختگان مکتب اهل‌بیت(ع) در این مکان معنوی درحال سوگواری و عزاداری هستند.

ویژه‌برنامه‌های عزاداری و مرثیه‌سرایی از امشب در صحن‌های مختلف حرم بانوی آب و آیینه در حال برگزاری است و مجاوران با شرکت در این آیین‌ها و عرض تسلیت، ارادت خویش به خاندان کرامت و امامت را به نمایش گذاشته‌اند.

عاشقان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت در کنار ضریح حرم مطهر، زیارت‌نامه و سوگنامه را قرائت کرده و در غم شهادت این امام بزرگوار اشک ماتم می‌ریزند.

امشب در قم غوغایی از شور عشق و اخلاص به خاندان اهل‌بیت(ع) را مشاهده می‌کنیم و مردم متدین آمده‌اند تا با حضور در آیین‌های عزاداری در سوگ این امام همام، غبار از دل بشویند و قلب‌هایشان را با اشک‌های چشمانشان صیغل دهند.

دسته‌های عزاداری و سینه‌زنی در خیابان‌های شهر قم برپاشده و عاشقان اهل‌بیت(ع) در سوگ این امام بزرگوار بر سر و سینه خود  می‌زنند و با حرکت  به سمت حرم کریمه اهل‌بیت(س) این مصیبت را به عمه سادات تسلیت می‌گویند.

همچنین دسته عزاداری خادمان حرم مطهر حضرت معصومه(س) پیش از ظهر فردا از مسجد امام حسن عسکری(ع) به سمت حرم مطهر حرکت کرده و به سوگواری و عزاداری می‌پردازند.

منتظران ظهور با حضور در مسجد مقدس جمکران میعادگاه عاشقان ضمن عرض تسلیت به صاحب‌الزمان(عج) در برنامه‌های مختلف شرکت کردند، همچنین در بخش‌های پنجگانه استان قم برنامه‌های مختلف سوگواری در حال برگزاری است.

بقعه امامزاده موسی مبرقع(ع) که فرزند بلافصل امام نهم شیعیان جوادالائمه(ع) و برادر تنی امام هادی(ع) است نیز از دسته‌ها و هیات های عزاداری با برگزاری آیین‌های مذهبی پذیرایی می‌کند.

حضرت امام محمدتقی(ع) در سال ۱۹۵ هجری قمری در مدینه منوره در دامان پدر بزرگوارش حضرت رضا(ع) و مادر ارجمندش بانویی به نام سبیکه چشم به جهان گشود. نام مبارک ایشان محمد و القاب و کنیه‌های فراوانی دارد که مشهورترین لقب، جواد و معروف‌ترین کنیه‌اش ابوجعفر است.

امام نهم شیعیان در بین مردم به «جواد» معروف بود چراکه ایشان با دست بخشنده در شناسایی و کمک‌رسانی به نیازمندان پیش‌قدم بود و برای ارتباط گسترده و ترویج دین اسلام و آموزه‌های آن، در موقعیت‌های مختلف از مردم دلجویی می‌کرد.

این امام بزرگوار با تربیت در دریای معرفت امامت و ولایت در سن هفت‌سالگی به امامت رسید، دوران امامت ایشان مصادف با مامون و معتصم بود و هفده سال رهبری شیعیان را به عهده داشت. امام جواد(ع) با تمام محدودیت‌هایی که حاکمان زمانش ایجاد کرده بودند از طریق نصب وکلا و نمایندگان، ارتباط خود را با شیعیان حفظ می‌کرد.

ایشان دارای خصوصیت‌های اخلاقی و اجتماعی منحصربه‌فردی ازجمله بردباری، نیکو سخن گفتن، عابد و ایثار، پاسداری از حریم امامت، پارسایی، نبوغ در علم و دانش و سایر رفتارها بود به‌گونه‌ای که باشخصیت بی‌نظیر و جامع کمالات و فضایل علمی و اخلاقی، دوست و دشمن را تحت تاثیر قرار می‌داد و به اعجاب و تحسین وا می‌داشت.

این امام همام باآنکه در سن کودکی به امامت رسید ولی از لحاظ بعد علمی دارای کمالات و اندیشه‌های سیاسی در مرتبه بالایی قرارداشت، ایشان شاگردانی را تربیت کرد که حدیث‌های بسیاری از آن امام، در کتاب‌های مختلفی ازجمله عیون اخبار الرضا، تحف العقول، مناقب و بحارالانوار جمع‌آوری‌شده است، همچنین این امام معصوم در مناظره‌ها و گفت‌وگوهایی که حاکمان دورانش با سایر ادیان و مذاهب برگزار می‌کردند با بار علمی فراوان شرکت کرده و به پرسش‌ها پاسخ می‌داد به‌گونه‌ای که دانشمندان در مقابل دریای علم و کمال ایشان زانو می‌زدند.

سرانجام امام جواد(ع) آخر ماه ذی‌القعده سال ۲۲۰ هجری قمری به شهادت رسید و در کنار بارگاه منور جد بزرگوارش امام موسی کاظم(ع) به خاک سپرده شد.

۱۱۷۵ /