پیکر مرحوم حسین آهی از مقابل مسجد بلال سازمان صدا و سیما با حضور حمعی از مردم، چهرههای ادبی و رسانهای و مسئولان صدا و سیما و حوزه فرهنگ و هنر تشییع و پس از بدرقه با شکوه در بهشت زهرا(س) آرام گرفت.
رئیس سازمان صدا و سیما در این مراسم ضمن تسلیت درگذشت این هنرمند و چهره ادبی کشور، اظهار داشت: بیشک زنده یاد آهی از سرمایههای ملت ایران بود و بابت از دست دادن او متاثریم.
عبدالعلی علیعسگری ابراز امیدواری کرد او که الگوی مهمی برای جوانان بود، بعد از مرگ نیز به عنوان الگو مورد رجوع نسل جوان قرار بگیرد تا اندیشهها و جایگاهش بهتر شناخته شود.
وی ادامه داد: مرحوم حسین آهی بدون ادعا زحمت میکشید، کار میکرد و برای اعتلای فرهنگ کشور گام برمیداشت.
مرحوم آهی قدمهایی برای اعتلای فرهنگ داشت
در ادامه این مراسم علیرضا جاویدنیا نیز در سخنان کوتاهی در گذشت وی را تسلیت گفت و یادآور شد: ما فقط خاطراتی با استاد آهی پشت سرگذاشتیم، انصافا مقام و قدمهایی برای اعتلای فرهنگ داشت که قابل قیاس با هیچکسی نبوده است.
وی افزود: ما باید نحوه زیستن را از حسین آهی بیاموزیم و طی سی سالی که با آهی زیستم خاطرات خوبی از او برایم به یادگار ماند که باید از آنها درس بگیریم.
آهی، انسانی بیشیله و پیله
بهروز رضوی نیز دراین مراسم گفت: یکی از بیشیله پیلهترین انسانهای روزگار را از دست دادیم. بیتکلف و نازنین بود که در نبودش، بودش را درمییابیم، او آنقدر متواضع بود که کسی متوجه حضورش نمیشد. ادیبی که مانند نداشت را از دست دادیم.
وی یادآور شد: حسین آهی حیف بود که به این زودی برود و گلچین روزگار خوبان را دستچین میکند و میبرد.
از قرائت شعر تا برپایی نماز بر پیکر آهی
سیدعلی موسوی گرمارودی نیز ضمن قرائت دو بیت از شعر خسرو احتشامی که در سوگ مرحوم آهی سروده بود، چند بیت از سروده خود در سوگ ادیب نیشابوری را برای حضار قرائت کرد و این اتفاق ناگوار را تسلیت گفت.
همچنین نماز میت بر پیکر مرحوم حسین آهی به امامت حجتالاسلام محمود دعایی با حضور مردم، دوستداران و خانواده آن مرحوم اقامه شد.
قدردانی حافظ آهی از همگان
حافظ آهی یکی از فرزندان مرحوم حسین آهی در این مراسم در سخنان کوتاهی از شرکتکنندگان تشکر کرد و با اشاره به گرمای هوا گفت: آنهایی که بابا را میشناختند میدانند که نمیخواست مایه زحمت کسی شود و بزرگترین مشکل ما در ماههای آخر که با بیماری دست و پنجه نرم میکرد همین ویژگی او بود که نمیخواست کسی را به دردسر بیاندازد. به همین خاطر الان نیز روحش راضی نیست که در این گرما مزاحم کسی شویم!
مجری مراسم در سخنانی با اشاره به ویژه برنامهای که شب گذشته به مناسبت درگذشت او از این شبکه پخش شده بود گفت: جای حسین آهی در چهارشنبههای رادیو پیام خالی است، یکی از مخاطبان پیام داده بود که حسین آهی با رفتنش تکهای از رادیو پیام را با خود برد!
مراسم تشییع پیکر مرحوم حسین آهی از مقابل مسجد بلال صدا و سیما به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) با حضور چهرههای مختلفی مانند محمدرضا شفیعی کدکنی، سیدعلی موسوی گرمارودی، حمیدرضا شاهآبادی (معاون صدای سازمان صدا و سیما) مرتضی امیری اسفندقه، ساعد باقری، محمدرضا زائری، محسن مومنی شریف، اسماعیل امینی، مجید زینالعابدین، فاضل نظری، محمود اکرامیفر، عباسعلی براتیپور، سیدعباس سجادی، سعید اسلامزاده، محمدعلی ابطحی، سیداکبر میرجعفری، پرویز بیگی حبیبآبادی، عبدالله مقدمی، سهیل محمودی، سعید یوسفی، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، مهدی قزلی و ... برگزار شد.
مراسم ترحیم آهی
براساس اعلام خانواده مرحوم حسین آهی، مراسم ترحیم این شاعر و گوینده رادیو روز شنبه، ۱۲ مرداد ساعت ۱۴ تا 15:30در مسجد بلال صدا و سیما واقع در خیابان ولی عصر(عج) خیابان بلال حبشی برگزار خواهد شد.
حسین آهی، شاعر، پژوهشگر و گوینده، متولد آذر سال ۱۳۳۲ بود که بر اثر سرطان غدد لنفاوی از دنیا رفت. او مدتی را به دلیل بیماری بستری بود و شامگاه دوشنبه، هفتم مردادماه در منزل درگذشت.
«تماشاگه راز» از رادیو فرهنگ شامل خوانش جدیدی از غزلیات حافظ، از جمله برنامههای پرطرفدار زندهیاد حسین آهی بود.
پیام تسلیت مسئولان صدا و سیما
رییس سازمان صدا و سیما در پیامی درگذشت استاد حسین آهی شاعر، پژوهشگر و از حافظان زبان فارسی اصیل را تسلیت گفت.
علی عسکری دراین پیام آمده است: درگذشت یکی از عاشقان و حافظان زبان فارسی اصیل، استاد حسین آهی را که از شاعران و پژوهشگران حوزه ادبیات فارسی بود و همواره صدای گرم و دلنشین او به عنوان گوینده در رادیو شنوندگان را مجذوب خود مینمود تسلیت عرض میکنم.
از درگاه خداوند تعالی برای آن استاد فقید علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.
پیام تسلیت معاون صدا در پی درگذشت استاد حسین آهی
معاونت صدا حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی در پیامی در گذشت حسین آهی را تسلیت گفت. متن پیام بدین شرح است:
حسین آهی، نگارگر رادیو و احیاگر اندیشههای عرفانی حافظ در گذشت. خبری کوتاه که ما را در اندوه و بهت فرو برد.
حسین آهی، شاعر خیالپرداز و نگارگر رادیو و پژوهشگر توانا روی در نقاب خاک کشید. زندگی و هنر این اندیشمند و ادیب نوپرداز، هماره در خدمت ارزشهای دینی و انسانی قرار داشت.
حضور مستمر او در صدای جمهوری اسلامی و گریز از جلوهگریهای رایج، از او هنرمندی محبوب ساخت که خاص و عام او را میستودند.
اوج تلاش علمی استاد آهی را می توان تصحیح نسخه انتقادی بر دیوان خواجه اهل راز دانست. او این حاصل عمر را پس از سی سال تحقیق و مداقه در متن، به صورت گفتاری شیرین در صدای رسانه ملی با لحنی دلنشین و صمیمی بیان می کرد. تو گویی نادیدنی ها را برای شنوندگان دیدنی میساخت. برنامه "تماشاگهراز" قریب به پانصد ساعت شرح نسخه بدلهای دیوان حافظ را از ایشان به یادگار دارد.
استاد آهی را میتوان معمار کلمات و احیاگر شیرینترین نسخه از دیوان حافظ دانست.
او علاوه بر روح پژوهشگری، آفرینشگر هنر شعر نیز بود. غزلهای عاشقانه و عارفانه او در بخش شبانگاهی چهارشنبه شبهای رادیو پیام طی بیست سال گذشته یادگار ماندگاری برای نسل امروز و شاعران انقلاب و علاقهمند به شعر آیینی بوده است.
فقدان این استاد گرانمایه بیگمان برای اهل نظر و اصحاب هنر و صدای رسانه ملی جبران ناپذیر خواهد بود.
ضمن تسلیت به اهل ادب و همکاران رادیو، برای ایشان آمرزش الهی و برای بازماندگانش شکیبایی از خداوند متعال خواستارم.