تهران - ایرنا - رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: از ابتدای عملیات بهداشت و درمان حج ۹۸ تا کنون ۱۷۰ هزار خدمت درمانی بهداشتی به زائرین ایرانی بیت الله الحرام ارائه شده که از این میزان ۹۵ هزار ویزیت عمومی و هشت هزار ویزیت تخصصی بیماران و مراجعان ایرانی صورت گرفته است.

به گزارش پنجشنبه روابط عمومی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر  محمد تقی حلی ساز با اعلام این مطلب گفت: بر اساس تفاهم نامه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با وزارت بهداشت کشور عربستان سعودی خدمات بهداشتی درمانی مراکز درمانی جمعیت هلال احمر ایران در عربستان صرفاً برای زائران ایرانی است.

وی افزود: بر اساس این تفاهم نامه کادر درمانی جمهوری اسلامی ایران از ارائه خدمات به زائرین سایر کشورها معذور هستند، بر همین اساس در ایام تشریق، در بیمارستان‌های مستقر در صحرای عرفات و منا نیز تنها پذیرای زائران ایرانی خواهیم بود.

تاکنون بیش از ۷۵ هزار زائر ایرانی برای انجام مناسک حج وارد مکه و مدینه شده اند و ورود آنان به سرزمین وحی تا ۱۴ مرداد ادامه دارد.

امسال از ایران ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران حج تمتع به سرزمین وحی اعزام می شوند. به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.

۱۵ پزشک باتجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستان‌های مکه و مدینه مستقر هستند.

در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.

تعداد زنان حج تمتع ۹۸ بیشتر از آقایان است. در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوان‌ترین زائر یک کودک یک ساله و مسن‌ترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.

میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است. حدود هشت هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.