تهران- ایرنا- قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اعلام وصول نشدن طرح دو فوریتی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی در مجلس خبر داد.

حمید اکبری گفت: تصمیم نهایی پس از جلسات کارشناسی شده دقیق با حضور نمایندگان طراحان، نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان و نمایندگان وزارت بهداشت گرفته می‌شود.
به گزارش روز جمعه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اکبری ادامه داد: بر اساس جلسه‌ای که دو روز گذشته در کمیسیون بهداشت برگزار شد به این نتیجه رسیدیم که تصمیم گیری نهایی در این خصوص به جلسات کارشناسی شده دقیق با حضور نمایندگان طراحان، نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان و نمایندگان وزارت بهداشت موکول شود.
اکبری با بیان اینکه پس از جمع بندی جلسات فوق، افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی در مهر ماه جاری اعلام خواهد شد، اظهار داشت: تا این لحظه وضعیت افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی در مهر ماه مشخص نیست اما به دنبال اطلاع رسانی که در این چند روز از سوی دانشجویان، مسئولان و جامعه پزشکی ارائه شد، بسیاری از ارائه دهندگان این طرح در مجلس امضاهای خود را پس گرفته و دیگر به دنبال این طرح نیستند؛ اما برای تعداد باقی مانده که کماکان بر حرف خود مصر هستند بنا شد در جلسات عنوان شده به جمع بندی نهایی برسیم.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت افزود: در این جلسات در نهایت به این نتیجه می‌رسیم که کشور دیگر به افزایش ظرفیت در حوزه پزشکی نیازی ندارد یا اگر نیاز دارد با چه راهکار مناسبی می‌شود این کمبود را جبران کرد؟ زیرا در حال حاضر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور امکان پذیرش افزایش ظرفیت ندارند و این پیشنهاد غیر کارشناسی و ناپخته ارائه شده است.
این مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: این نکته قابل تامل است که هر گونه مداخله عجولانه و نامتناسب در آموزش پزشکی در حوزه نیروی انسانی عواقب کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای سیستم آموزش و ارائه دهنده خدمات به مردم دارد.
وی به تعداد دانشجویان دندان‌پزشکی در کشور اشاره کرد و ضمن تاکید بر این نکته که بسیاری از طراحان این طرح از وجود ظرفیت دانشجویان پزشکی، داروسازی و دندان‌پزشکی در کشور بی اطلاع بوده‌اند، گفت: هم اکنون در کل کشور ۳۰ هزار دانش آموخته دندانپزشکی وجود دارد و حدود ۱۴ هزار دانشجو در رشته دندانپزشکی مشغول به تحصیل هستند.
اکبری خاطرنشان کرد: این تعداد دانشجوی محصل تا شش سال دیگر دانش آموخته می‌شوند و به ۳۰ هزار پتانسیل کنونی دندانپزش کشور افزوده خواهند شد که بر این اساس سرانه ما در دندانپزشکی نسبت به منطقه رشد قابل توجهی داشته و بسیار بالا خواهد رفت.

۱۳ هزار دانشجوی داروساز داریم

اکبری اظهار داشت: در رشته داروسازی ۲۵ هزار داروساز فارغ التحصیل شدند که شماره نظام پزشکی خود را دریافت کرده‌اند؛ علاوه بر این، حدود ۱۳ هزار دانشجوی داروساز در حال اشتغال به تحصیل داریم که این تعداد تا شش سال آینده به ظرفیت رشته داروسازی افزوده می‌شوند و تعداد نیروهای فعال را به حدود ۳۸ هزار نفر می رساند.

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه با این تعداد منابع انسانی در رشته‌های پزشکی کمبودی در این حوزه نداریم، یادآور شد: تنها کمبود ما در برخی رشته‌های جراحی و تخصص‌هایی مانند ارتوپدی و مغز و اعصاب است که البته در چهار سال گذشته به ظرفیت ها در این رشته‌ها افزوده شد.
وی به اعتراض برخی نمایندگان در نداشتن متخصص در برخی شهرها با متوسط جمعیت پایین اشاره کرد و افزود: به طور معمول در هیچ کجای دنیا این گونه نیست که در هر شهری با هر نسبت جمعیتی، همه تخصص‌ها یا برخی تخصص‌ها در یک جا مجتمع و آن خدمات تخصصی ارائه شود، زیرا باید تعداد بیمار در هر جمعیتی به حدی برسد که یک متخصص بتواند برای ارائه خدمات خود در آن منطقه مشغول به خدمت شود.