تهران- ایرنا- زمین لرزه‌ای به بزرگی 7 درجه در مقیاس امواج درونی زمین «ریشتر» عصر جمعه جنوب غرب جزیره سوماترای اندونزی را لرزاند.

به گزارش مرکز زمین شناسی آمریکا، این زلزله در ساعت 15 و ۳۲ دقیقه به وقت تهران (۱2.۰۲ به وقت گرینویچ)  و در 10 کیلومتری عمق زمین به وقوع پیوسته است.

این زمین لرزه در عرض جغرافیایی 7.28 و طول جغرافیایی 104.83 درجه بوقوع پیوسته است.

هشدار در خصوص احتمال وقوع سونامی در سواحل اندونزی صادر شده است.

همچنین مسئولان دولت اندونزی به ساکنان جزیره جاوه هشدار دادند که برای در امان ماندن از خطر سونامی به جاهای مرتفع پناه ببرند.

تاکنون از تلفات و خسارت های احتمالی این زمین لرزه خبری مخابره نشده است اما شدت زلزله به قدری بود که ساختمان های شهر جاکارتا پایتخت اندونزی به شدت لرزیدند. 

آخرین زمین لرزه ویرانگر این منطقه به شهریور ۹۷ باز می گردد؛ زمانی که زلزله ای به بزرگ ۷.۵ ریشتر جزیره سولاوسی را لرزاند و در پی آن بیش از چهار هزار نفر جان باختند.

اندونزی با ۱۷ هزار جزیره کوچک و بزرگ در اقیانوس آرام قرار دارد که به دلیل قرار گرفتن در منطقه موسوم به حلقه آتش، مستعد بروز زلزله های پرقدرت، آتشفشان های خطرناک و سونامی های مهیب است. این کشور در سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) افزون بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ زمین لرزه را تجربه کرد که حاصل آن، بر جای گذاشتن خسارات بی شمار مادی و هزاران نفر تلفات انسانی در نقاط مختلف این کشور پهناور واقع در جنوب شرق آسیا بوده است.

در سال ۲۰۰۴ زلزله هولناک در شمال اندونزی موجب وقوع سونامی بزرگی در اقیانوس هند شد که بر اثر آن ۲۲۶ هزار نفر در ۱۳ کشور منطقه و از جمله ۱۲۰ هزار نفر در منطقه جاوه اندونزی کشته شدند.

شش سال بعد در سال ۲۰۱۰ نیز سونامی دیگری در این کشور صدها نفر قربانی گرفت.

دولت اندونزی به همین دلیل در صدد است؛ با بکاری گیری سیستم هشدار پیش از وقوع حوادث طبیعی مانند زمین لرزه، سونامی و آتشفشان، از آمار تلفات انسانی در این زمینه بکاهد و در عین حال مانع از کاهش درآمدزایی صنعت گردشگری شود.